Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Mondhatja-e Sámán, hogy "pártokrácia"?

2012.05.19. 07:57 :: Saman

 Az utóbbi hónapokban már alig írok cikkeket a blogomba. Egyszerűen feleslegesnek érzem az arról szóló néhol áltudományos fogalom alkotást, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt miként támad a demokratikus részvétel intézményeire, miként köp szembe bennünket kirekesztő mechanizmusokkal.

Ez a mostani javaslat, miszerint az LMP-t és a JOBBIK-ot azzal próbálják meg derékba törni, hogy megvonják az állami támogatást, ismét egy hihetetlen groteszkbe hajló történet. Össze se tudom számolni, hogy a FIDESZ hány civilgyilkos célú törvényt terjesztett be. Szinte csak azon dolgoznak, hogy hosszú távra ellehetetlenítsék a demokráciát. Épp a "földjét pedig be kell hinteni sóval" - című pogrom folyik.

Annak a megítélésre, hogy ez történik, már nincsen szükség akármilyen elméleti felkészültségre, vagy kutatási fókuszra.
 
Szerintem elérik azt a szintet, hogy Mari néni szinten is mindenki érteni fogja, hogy ezek mit csinálnak.
 
Nem kell itt a posztmodern nevében, meg az életvilág fájdalmait kihangosítva sikítozni.
 
Amikor már ennyire brutálisak, azaz fönntartják sőt tovább építik a százmilliárdos nagyságrendű lopást, és ezzel párhuzamosan nagy kaszával irtogatják a RÉSZVÉTEL intézményes csatornáit...
 
well!
 
Ezennel bejelntem, hogy lejárt az egy éves kampány, amit amiatt indítottam, mert orbán ezt mondta:
 
"Az új alkotmány célja Orbán Viktor szerint az, hogy növelje a demokráciát, visszaszorítsa az „elitizmust és pártokráciát”, „növelje az emberek erejét, s egyúttal csökkentse a politika szerepét”"
 
Tavaly május 15-én megfogadtam, hogy egy évig nem használom a "civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia" eposzi jelzőt azokban a helyzetekben, amikor az orbánizmus előtti archaikus korokban a nyelvi érzékünk a "politikus" szót használná.
 
Ehelyett a "civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt" kifejezést használtam jobb híján.
 
Amikor 1998-ban az MSZP és a FIDESZ kiegyezett a Halász_zuschlág paktumban a politika függetelen civil mozgalmak kiírtásáról, akkor elkezdtem figyelgetni, hogy mi történik a részvétel intézményességekkel,  a társadalmi kontrollal az ezzel kapcsolatos kultúra vagy törvényi háttér hogyan változik.
 
Horror sztorit néztem végig és ez sajna nem egy két órás film, amiben az ember jól kiszorongja magát és aztán alszik egy jót utána.
 
Egy 15 évig tartó horror az már majdnem akkora mint a Horthy rezsim. Kétszer olyan hosszú, mint a Rákosi rémkorszak, 15-ször hosszabb mint Szálasi nyilasainak ténykedése.
 
Annyi különbség van, hogy itt az intézményességek elleni hadviselés folyik.
 
Sokszor a képembe vágják, hogy az említett diktatúrákkal szemben itt az állam egyelőre nem jön fekete autóval, nem öl, nem tépkedi a közbeszédben résztvevők körmeit. stb. stb.
 
De ez most 2012. Fényévekre vagyunk akár csak az egy évvel ezelőtti Magyarországhoz képest is. Azt hittem gyermek koromban, hogy az én életemben nem kell már félnünk attól, hogy ilyen erőszak hullám réme fenyegessen.
 
Azt hittem, hogy végre valamilyen rendes modernizációs pályát futunk be sőt azon fogunk dolgozni, hogy miként lehet megsokszorozni a részvétel által a probléma megoldó alkotás során keletkezett örömöt, a motivációt arra, hogy tegyük helyre a dolgokat.
 
Ez a mocsok rezsim megint nem beszél senkivel.
 
Megint van MSZMP KB. Megint 2-3 ember beszél meg alkotmányos erejű, mindannyiunk életét durván bekeretező kérdéseket és megint cinikusan a képünkbe röhögnek, hogy nekünk ehhez semmi, de semmi közünk.
 
Mivel az ideológus érdekcsoportok szélsőséges tobzódása, majd a vezetőink kiirtása / vagy száműzése néphagyomány nálunk, ezért én megfontolnám a FIDESZ birkatábor helyében, hogy továbbra is 0 szinten üzemeltetik-e a párton belüli társadalmi kontroll üres helyét, azaz jóváhagyják, legitimálják, aláírják-e ezt az őrjöngést?
 
Fontoljátok meg kedves kortársak, hogy Kádár sírját feldúlták, Nagy Imrét kivégezték, Rákosy Gorkíjból levelezgetett a családjával arról, hogy esetleg hazajönne, de valahogy nem tűnt jó ötletnek. Szálasit kivégezték. Horthy családostul elmenekült, ahogy Károlyiék is.
 
Ha a nép megelégelné, hogy meddig rázzák még a pofonfát, akkor számítani fog, hogy tevőlegesen részt vett-e valaki a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia intézményesség irtogató manővereiben. 
 
Kezdve a sima korrupciótól, egészen odáig, hogy valaki azért van ott, hogy falazzon az ilyen nemzetközi és hazai civil közfelháborodást kiváltó ordenáré baromságokhoz.
 
A civil szervezetek elleni pogrom nem annyira tűnt fel a kultúránknak. Senki nem foglalkozik azzal, hogy mi történik a független állampolgári önszerveződésekkel.
 
Azzal se törődünk, hogy ezeken keresztül be tudunk-e kapcsolódni a rólunk szóló döntésekbe.
 
A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia helyében én azért szoronganék attól, hogy hasonló helyzetekben, amikor a kirekesztő mechanizmusok totálissá váltak, mi volt eleink reakciója. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr764525338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása