Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Blöff-e Pokorni protestje avagy képzavar-e az hogy "fideszes személyiség"

2011.12.25. 13:39 :: Saman

 Úgy tűnik a nol-on nem lehet kommentelni, így ide írom, ami oda tartozna.

Arról faggatta egy újságíró Pokornit, hogy mi motiválta abban, hogy ellentmondásokra hívja fel orbán figyelmét az oktatáspolitikai ámokfutásról szóló törvény kapcsán.

Ebben a nagy interjúban Pokorni elmeditál azon, hogy lehet-e véleményt nyilvánítani a FIDESZ-ben és mi van azután, ha a vezért mégsem győzik meg az észérvek.

A személyiség és a többi politikai szocializációs szempontból fontos sík egy nagyon fontos tér.

 

Mindannyian egyedül hordozunk bizonyos felelősségeket. Szavazni, vagy politikai részvételi kérdésekről dönteni egyedül szoktunk.

 

E tekintetben az egész felépítmény egyénekig levezethető egységekre épül. Ezen a ponton pedig a belső ösvény rettenetesen fontossá válik.

 

Mi magyarok a személyiség nézőpontjából olyanok vagyunk mint a magyar kártya lapjaira festett figurák.

 

A rendszer,a társadalmi – politikai felépítmény éppen annyira kiszolgáltatott a személyiségben rejlő korlátoknak, mint amennyire a tehetetlen mezítlábas állampolgár kiszolgáltatott lehet egy kontrollját vesztett rendszer tetején ülő vezéregyéniség személyiségének.

  

Döntéseinkkel egyszerre idézünk elő egy olyan állapotot, amelyben a társadalmi kontroll szerepét betöltő intézményességek súlytalanná válnak, majd egy ponton szájtátva csodálkozunk azon, hogy egy futóbolond ötleteinek tollba mondó gépeként működik a törvényhozás.

 

Ebben a fejezetben kultúra összehasonlító vizsgálatok adatai mentén arra a kérdésre keresem a választ, hogy a politikai szocializáció többi síkja, a család, a vonatkoztatási csoport, a politikai marketing és a keret, milyen párbeszédben van a személyiségünkkel.

 

Milyen discurzus minták határozzák meg a személyiségünk politikai arcának formálódását?

 

Hol dől el az, hogy passzív alattvaló vagy kritikus és öntudatos polgár lesz-e belőlünk?

 

Eljutunk-e arra a fokra, hogy kísérletet teszünk a saját személyiségünk sisakrostélyának feltérképezésére? Elkezdünk-e akár önmagunk ellenében kritikusan viszonyulni a saját / vagy a fölöttünk működő síkok paneljeihez?

 

A belső dialógusban kifejlesztjük e azokat a képességeket, amelyek segítségével felismerhetjük, hogy melyik panelt honnan „örököltük”? Mikor és hogyan azonosultunk adott politikai attűdünkkel, amelyekkel a környezetünk felkínált számunkra? Ebben az adott helyzetben milyen korlátokkal jár, ha engedelmeskedünk az adott panelnek? Végső soron: kell-e most ez? Segít-e vagy korlátoz? Probléma megoldó felkészültség jellege van, vagy éppen hogy őrült problémákat idéz elő ennek a panelnak a használata ebben a helyzetben?

 

Elkezdjük-e azokat a hozzáférhető eszközöket használni, amelyek a személyiséget támogatják ebben az önreflexív munkában, kiszolgálva ezzel a szervezeti kultúra vagy a piac igényeit?

 

A nemzeti méretű tanulás is élő szervezetek élő csoportdinamikáiból áll össze.

 

Semmilyen szervezeti kultúra nem mentesíthet magát attól a ténytől, hogy a szervezet emberből van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr93494799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása