Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

"Erdős Péter kurva anyád!" meg a "Bazmeg" este a diktatúrákkal

2011.12.08. 21:10 :: Saman

 Anno a körömleszaggató kommunista érában, amikor még a Hobo és a Ricse azon versenyeztek, hogy ki hány megyéből van kitiltva a rendszerellenes nóták miatt, Nagy Feró ezzel a "haikuval" köszöntötte a szocialista emberideálnak megfelelni akaró fiatalokat koncertjein.

Annyira nem volt korrupt az a rendszer, mint a mostani, de azért Nagy Feró az ügyben fejezte ki e naturál-vulgáris polgári elégedetlenségét, hogy Erdős Péter feleségének együttese bármilyen lemezt kiadhatott ha a "naplementéről és szerelemről" írtak valamit a Neoton Familiáék, míg a Feró lemezeire sorra nemet mondott a nemzeti lemezkiadó vállalat.

Ennek ellenére, a fiatalok egymásnak adták a koncertfelvételeket, komoly földalatti mozgalmak, szubkultúrák keringtek a rendszerkritikai hangot megütő együttesek körül.

Később 80- 85-től kiadhatták a lemezeiket is.

Nagyon úgy tűnik, hogy Feróék, Hoboék anno nem nagyon érezték veszélyeztetve magukat.

Ehhez képest, a mai korban Dopeman a kivándorlásról tart pódiumbeszélgetést, mert az ügyészség vádat emelt ellene egy rendszerkritikai hangot megütő dal miatt, amiben a himnusz sorai feltűnnek?

 Tekintsünk el attól, hogy az érdekartikuláció fokozataiban sokszor visszazökken ez a dalszöveg abba az állapotba, amikor csak annyit tudunk, hogy valami fáj. Ilyenkor jöhetnek az indulat szavak. Ebben a dalban egy kicsit sok a "bazmeg". Bár nyilvánvalóan nyomatékot akar adni annak, hogy esetleg nagy lehet az emberekben a feszültség.

Ez a nóta kifejezetten a jóléti társadalom szerződést kéri számon a politikai elitünkön. Ez a minimálbér nem alkalmas ilyesminek a felépítésére. Ebből nem jövünk ki!

Felvet olyan problémákat, amely a zsákmányszerző parkoló rendszer, a politikusok hazugságai, például "hol az egymillió munkahely!!!!???"

Felemlegeti, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt elfoglalja a sajtót.

Ha nem lenne ennyire vulgáris, akár a blogom himnusza is lehetne!

Úgy tűnik, hogy az érdekartikuláció papjai ismét a diktatúra ellen fordultak.

Innen már csak egy lépés, az, hogy az önmagát sarokba szorító pártokrácia kihívókra találjon a nép fiaiból.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr93449158

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan gyártja hőseinket a rendszer? 2011.12.09. 08:56:05

Ha igaz az, hogy az előző kormányzat alatt születő "hősöket" (az elnevezés természetesen nem minden esetben jelent valós értéket) a "hazugságok, a korrupció, a kiárusítás, az arctalan tőke sötét árnyéka és a hatalom érdekében bevetett re...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása