Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A részvételi demokrácia retorika lett az új gazdaságpolitikai sikerágazat!

2011.11.19. 19:27 :: Saman

 

Miután a fél ország Matolcsy ánusszá átoperáltatott száján röhög, a nemzet bohócügyi államtitkára az ősmagyar gasztronómiai sikerekből levezette új gazdasági programját!

Mindenkinek meg kell újulnia!

 

A 2006-os EU csatlakozás óta évi 1000 milliárd Ft jön az EU-ból kifejezetten ilyen célokra. Az EU egy olyan tudás társadalom hívő rendszer, amely facilitálni szeretné a helyi folyamatokat. Helyi fejlesztéseken múlik, hogy mikor lesz egy-egy cégnél európai bérszínvonal!

1998-ban a FIDESZ és az MSZP elkezdte a párt QUANGO-kal helyettesíteni a civil szervezeteket, így a fejlesztési területek totálisan társadalmi kontroll nélkül maradtak.

Az, hogy a felzárkózási fejlesztési pénzeknek nem nagyon látszik a társadalmi hasznossága, az már durván meglátszik a gazdaságon is.

A Visegrádi országok az elmúlt években komoly eredményeket produkáltak a gazdaságfejlesztésben, még plusz fejlesztési forrásokat is megszavaztak nekik.

Nálunk a fejlesztések a civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt sógornői tagozatának martalékává váltak.

Most arról beszélt ez az együgyű, hogy esetleg elkezdhetnénk olyasmit, amiket ezek a források eddig finanszírozhattak volna. Most, hogy 2013-ben vége ennek a felzárkóztatási programnak.

„Önök nálam jobbak szorzásban, de azt még egy miniszter is tudja, hogy ha egy három elemű szorzat egyik eleme negatív, akkor az eredmény is az lesz” – viccelődött a miniszter, a három elem pedig az erkölcs, a szorgalom és a tudás, ezek közül szerinte mindegyiknek pozitívnak kell lennie

Ez nem semmi!

A civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkasztnál melyik pozitív?

Az erkölcs? Ezeknek olyan az erkölcsük, ami megóvja a közállapotokat?

A szorgalom? Ezek a rendszerváltás óta sorra oldják meg az égető társadalmi problémákat?

A tudás? Ezek komoly integrációs képességről tesznek tanúbizonyságot az összes lényeges területen?

 

Én azt hittem, hogy csak a választási kampány előtt fognak előállni azzal a baromsággal, hogy az emberek elfelejtettek fejlett gazdaságot és egymillió jól fizető munkahelyet produkálni.

Úgy tűnik elkezdődött a végjáték!

Állítólag sámánista agysebészeket keresnek azon polgártársaink számra, akiket nem hagynak nyugodni a vízióik.

El tudom képzelni, hogy odáig fejlődnek a dolgok, hogy az emberek koponyalékeléssel jutalmazzák majd ezeket a fantasztikus képeket. 

A legjobb vízió, amikor a száguldó gyorsnaszád megtalálja végre a jéghegyét! Ez annyira fideszes!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr653396733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása