Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

"Nylonzacskóban viszi a szívet"

2011.10.29. 13:24 :: Saman

 A temetés újra szabályázásával FIDESZ-es módon felmerül egy félig piaci félig monopol helyzetű történet újraszabályozásának kérdése.

Az, hogy hogyan imádjuk az Urat, vagy hogy miként búcsúzunk a szeretteinktől ez egy nagyon komoly kulturális kérdés.

Ez a cikk és pár kommentelő is teljesen materialista módon nyúl hozzá ehhez a kérdéshez, ami abból a szempontból rendben van, hogy a magyarok szélsőségesen vallástalanok.

Ezért is jöttek be és terjedtek el a hagyományoktól eltérő temetkezési szokások.

Ez pont olyan, mint amikor a népszámlálási eljárásban megjelennek a Jedi hívők.

A népszámlálók jót kuncognak rajta, de ugyanakkor szorgalmasan összeszámlálják, hogy melyik országban hány jedi van, mert a vallási kérdésekben az államnak nincsen sok dolga. Ez lelkiismereti vagy maximum kisközösségi ügy.

Bár vannak olyan politikai marketing technikák bizonyos pártok műhelyeiből, akik a középkor politikai marketing intézményrendszerének a hátán lovagolva tartanak fenn intim kapcsolatot a rajongóikkal.

A középkorban az ember nem dönthetett szabadon a vallásáról. Az állam gyakorta erőszakosan beleavatkozott ebbe. Akkor még a vallásháborúkkal boxoltak le olyan kérdéseket ami framework ügy.

A modernizáció ott kezdődött el, amikor Erzsébet a protestáns királyné mint tisztességes liberális köztársasági elnök beleordított a parlemanterek arcába:

"Ameddig én élek, nem fogok aláírni olyan törvényt, amely alapján terroristának bélyegzünk mindenkit, aki katolikus! Ebben az országban nem akarok látni több vallásháborút!"

Erzsébet túl volt egy merényleten.

Mégsem a személyes indulatai vezették.

Az angolok azóta is bíznak a királynő énerejében.

Na ehhez képest a mi kultúránk intézményességtagadó.

Orbán egy terrorista csoport vezetője. Az ő lelkükön szárad, hogy kulturálisan tombol nálunk a 30-as évek. Az meg a mi rálátásunkról szól, hogy kétharmados többségük van a parlamentben.

A temetkezési szokások és a piac kapcsolata egy elég sokrétű kérdés.

Ez azért egy szűk piac. Egy 10.000 fős település vélhetően egy vállalkozást kíván, tehát klasszikusan olyan ügyről van szó, mint a villany vállalat, a víz, csatorna szemétgyűjtés, tömegközlekedés, közoktatás, közegészség stb.

A civilizált országok ezekben a piaci / monopol szegmensekben a társadalmi kontrollt szokták erősíteni.

Az nekem halál természetes, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt fel sem veti, hogy nézzünk már körül a társadalmi kontrollok körül.

Az inkább felmerül, hogy minden legyen a belügyminiszter Rt-jének Kft-jének a biznisze.

Ez egy centralizálásról szóló törekvés. Klasszikus PREDATOR történet.


"Nylonzacskóban viszi a szívet,
le a pokolba, ahol jó pénzt fizet,
az éjszakai munka!
Pedig titokban ő is tudja,
hogy a bukott angyalok etetése TILOS!"


A civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt még nem lopott eleget. Még többet akar. Erre való ez a módosítási javaslat.

A magyarok pedig boldogok, mert így közeledünk a vidéki orosz vagy a kínai életszínvonal felé.

A temetkezés a mi kultúránkban szociális kérdés is. Az embereknek nincsenek tartalékaik. Ennyi sincs. Koporsópénz sincsen.

Ferge Zsuzsa kiszámolta, hogy a kormány intézkedések az alsó három decilis évi 1400 milliárdos bevételéből kiradíroz 400 milliárdot.

Hogy fog a szegény ember így meghalni?

Ha lenne társadalmi kontroll akkor az vélhetően a helyiek valós élethelyzetéből indulna ki és érzékelné, hogy hány esetben mekkora segítség kell.

Én nem tartom jónak, hogy az állam így serte pertél itt. A köztemetés meg a temetési segély is egy hihetetlen baromság. Sokkal fontosabb lenne a helyiek probléma megoldó erőfeszítése.

Persze ez zavarná azt a szakrális célunkat, hogy mi egy kirekesztő és versenykorlátozó PREDATOR társadalmat szeretnénk építgetni.

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr703337925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása