Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Az egyházak a munkahelyteremtés kulcsfigurái, az új magyar HR letéteményesei

2011.10.11. 22:21 :: Saman

 A miniszter elnök megnyitotta az új érdekegyeztető biodíszlet testületét és elmagyarázta, hogy az egyházak szerepe:

"Az egyházak képviselői értik meg a lélek oldaláról az ember és a munka viszonyát"

Valóban éppen itt lenne az ideje annak, hogy politikai szocializációs munka folyjon ebben a témában, de abban nem hiszek, hogy az egyházak akár az érdekképviseleti oldalon, akár a hiánypótló szociális szolgáltatások terepén érdemi segítséget nyújtanak a szegényeknek.

Másképp van ez a latin országokban, ott sok helyen az egyházak mindkét fronton igen erősek. De nálunk inkább olyan szaga van ennek, hogy a predátor rendszert fogják ezzel felturbózni.

"többszáz olyan embert szeretnék visszavezetni a munka világába, "akik már a szüleiket sem látták dolgozni". Orbán Viktor arra kérte a tanácsot, hogy a "valóságos élet valóságos kérdéseire" igyekezzen választ adni, mert "teli a padlás okosnak látszó, értéktelen papírokkal". Megoldásokat csak konziltáció révén tudnak találni - hangoztatta, arra kérve a kormány képviselőit, hozzák ki a maximumot a közös munkából."

Amikor fiatal felnőtt koromban az egyik unokatesóm dolgozni kezdett egy 12 km-re lévő gyárban, az 50.000 Ft-os fizetése nem volt elég a benzinre és a tízóraira. Gyakorlatilag a család plusz pénzt tett bele ebbe a "munkába járunk" című projektbe.

Most ez a 46.000 Ft-os közmunka is egy ilyen sztori.

Anno 1996-ban egy ausztrál bíró /Higgins/ hozott döntést arról, hogy az órabér nem lehet kevesebb 7 fontsterlingnél, mert ellenkező esetben nem lehetne belőle eltartani egy három gyermekes családot.

Ettől a ponttól kezdve még messze van a magas minimálbérre és magas foglalkoztatottságra épülő jóléti társadalom modell.

Az egész XX. század eleje tele van a szakszervezetek és a tulajdonosok konfliktusaival. Tömeges munkanélküliséggel terhelt társadalmi krízisekkel.

Churchill például azért tartotta fontosnak az állam beavatkozását ebbe a témába, mert hitt abban, hogy egy elszegényedett nép könnyen a Hitler féle demagóg kalandorok könnyű prédájává válik.

Én azt várom el a civil oldaltól, hogy teremtsék meg az új társadalmi párbeszéd kereteit.

Legyen olyan csatornánk, ahol az artikulált civil érdekek országos nyilvánosságot kapnak.

A civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszttal szemben mutassák fel a civil oldal szervezetei, hogy a polgárok képesek mandátum képzésre és meg is tudják mutatni egy mandátum súlyát.

Ha ezt nem teszik, akkor díszletek az orbánizmus bohócügyi közéletében!

Azért vagyunk itt, mert van egy közös feladatunk: az a célunk, hogy 2014-ig Európa leginkább versenyképes gazdasági környezetét alakítsuk ki Magyarországon. Komoly feladat, komoly embereket kíván.

Már megint az a minimum, hogy megelőzzük a nyugatot. No comment!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr693296185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása