Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Hadüzenet a demokrácia hóhérainak

2011.10.01. 09:22 :: Saman

A Millacsoport kiült egy térre egy asztal mellé, fülön fogtak egy régi vágású politikust és demonstrálták, hogy nem szakad ránk az ég, ha közjó ügyeiben ember és politikus beszélni kezd egymással.

 Anno, amikor a Tarka Magyar elindult civil szerveződésként, etnikai erőszak ellenes állampolgári tiltakozási szerveződésként, egyszer csak megjelent egy figura, aki azt javasolta, hogy Gyurcsány és Orbán legyen kézen fogva a menet vezetője.

Egy elég hosszú levélben kifejtettem, hogy a politikusaink lassan, de biztosan feladják azt a tartományt, ahol van kivel és van miről tárgyalni.
 
Csodatévő szent orbán nem csak azért nem tárgyal, mert bunkó. Azért nem tárgyal, mert azokat, amiket lenyomott a szavazógépe torkán, azokat nem lehet közjónak titulálni.
 
Ha a közbeszédből bárki megszólal, akár egy "két hete" már újságíró, akár egy 4 fős sörszeretők baráti köre első éves egyetemista társadalmi szerveződés elnöke, csúnya kérdései vannak arról, hogy a gazdagok nem elég "gazdagok, a szegények nem elég szegények" program bír-e valamilyen közjó tartalommal és van-e erre walakinek felhatalmazása.
 
Ez az oka annak, hogy a politikában a nyílt erőszak vált a kommunikáció mércéjévé.
 
Eleinte rebarbarizációnak hívtam azt a jelenséget, ahogy a politikusok őrlik fel az átlátható közélet terepeit.
 
Az erőszak, a lopás, a bűnözés, struktúra által támogatott szabályszegés szisztematikus építgetése rombolta földig a hazai demokráciát. Vezetett el oda, hogy nem vagyunk biztonságban.
 
Az európai közbeszédnek itt már nyoma sincs. A mi társadalmunkban nem érvényesül az az elv, hogy mi együtt, közösen alkotjuk a szabályokat. Nincsen kontrollunk semmi fölött sem. A civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt önmaga játssza el a saját társadalmi kontrolljának szerepét és orbán esetében ez így néz ki, gyurcsány esetében ez úgy nézett ki.
 

 

A skála egyik egyenese tehát az európai, tárgyalásos, megegyezéses közbeszéd, a másik a barbár, erőszakos társadalomirányítási forma. 
 
A diagramm másik egyenese az, hogy tömeges részvétellel jár vagy szűk csoportok interakciójáról van szó.
 
A barbár / tömeges = ír típusú terrorizmus, avagy magyarul polgárháború.
 
A barbár / szűk csoportok = baszk típusú terrorizmus, ez olyan, amikor szűk csoportok irtogatják a politikai szerepet vállalókat. Erre irányuló felhívás minimum 30 történt már parlamenti felszólalásokban. Az elmúlt hónapban felhívta ennek az esélyére a figyelmet Békási László, Kéri László, Krémer Balázs, Lengyel László és még sokan mások.
 
Az európai párbeszédre alapuló komunikációs térben ha kicsi a részvétel, akkor szalonpolitizálás esete forog fenn, ha sokan involválódnak, akkor részvételi demokráciáról beszélhetünk.
 
Gyurcsány vagy orbán kormányai esküdt ellenségei a részvételi demokrácia tartománynak.
 
Én az első két rendszerváltás utáni kormányt tartom szalonpolitizálós vagy részvételi demokrácia irányba mutató erőnek. 
 
A Halász - Zuschlag paktum óta /1998/ a demokrácia lassú de biztos felszámolása folyik.
 
Itt az ideje felébredni.
 
Számomra az ébredést jelzi, hogy a Milla csoport a rendszerváltás történetének legnagyobb utcai demonstrációját szervezte meg. örömmel olvasom, hogy a D-Day határozottan tárgyalásra szólítja fel a demokrácia hóhérait.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr873269305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása