Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Kell-e egységes EU adórendszer?

2011.09.24. 07:39 :: Saman

Egy blogger kolléga arról írt cikket, hogy a külügy egyszerűen a saját nemzeti érdekeink érvényesülésének eszközeként hajlandó az EU ügyekre tekinteni.

Mindenki önző és egyébként meg ez a dolga minden nemzetállamnak.

 

Miközben manapság a legtöbben gazdasági vagy pénzügyi válságról beszélnek, Schöpflin György a Külügyi Intézetben tartott

előadásában azt mondta, hogy valójában egy politikai válsággal állunk szemben Európában. Ennek okai pedig abban keresendőek, hogy a tagállamok többsége olyan magatartást tanúsít, mely nyomán az önálló államérdek felülírja az európai értékeket. Ebből kifolyólag pedig rivalizálásra kerül sor a nemzeti parlamentek és az Unió szervei között, ami abban nyilvánul meg, hogy előbbiek nem hajlandók további hatásköröket delegálni a szupranacionális szintre, s mindezt a legitimáció hiányával indokolják.

Európa államai tehát realista módon viselkednek - legalábbis az EP képviselő elmondása alapján. A nemzetközi politikaelméletben kevésbé jártas olvasók kedvéért szeretném megjegyezni, hogy a realista jelző nem valami morális vagy ítélőképességbeli tulajdonságra vonatkozik. A szakirodalomban a realista elméletek szerint az államok viselkedésére leginkább a konfrontáció jellemző, s kooperációra csak addig hajlandóak, amíg abból több hasznuk származik, mint a többi nagyhatalomnak.

 

  Ez a téma azért érint néhány olyan kérdést, amiben nem világos a kép.

 
Orbán szavait hallgatva vagy a cikket olvasva úgy tűnik, hogy mi itt tényleg egy versenyképes adórendszer létrehozásán fáradoznánk.
 
Ez kamu.
 
Annyira magas nálunk az elvonás mértéke, hogy gyakorlatilag minden európai ország versenyképesebb nálunk, beleértve Bulgáriát és Romániát, akik meg is előztek bennünket pl. foglalkoztatási téren az elmúlt 2 évben.
 
Amikor orbán versenyképes adórendszerről beszél akkor hazudik. Néhányan pörögnek a hazugságain, a KDNP ifjúsági szervezete az univerzum legversenyképesebb adórendszerének hírére például internetes kampányt kezdett, amiben hazahívta a külföldre menekült fiatalokat. Az egyetlen talpon marad érve az maradt, hogy nálunk lehet Túró rudit kapni, de erre egy internetterrorista közzétette a Túró rudi receptjét, így a hazatérés cunami sajnos elmaradt.
 
A minap emelte az ÁFÁ-t. Például.
 
Abból a szempontból érdekes számomra ez a téma, hogy milyen erő segíthetné elő a rendszerváltás társadalmi szerződésének érvényesülését, ami arról szólt anno, hogy itt demokrácia lesz, szabad piac lesz és jóléti társadalom lesz.
 
A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia mindhárom pontnak ellene dolgozik.
 
Talán az EU döntései tolnák a közállapotokat ilyen irányba.
 
E tekintetben nagyon megnőne a bizalmam az országom iránt, ha több európai befolyás érné a döntéseket.
 
Kezd világosan látszani, hogy a civilgyilkos zsákmányszező párttikárkaszt Putyin, vagy a kínaiak rendszerét képesek csak adaptálni.
 
Én nem szeretnék ahhoz az "unióhoz" dörgölőzni.
 
Kifejezetten örülnék neki, ha elfenekelnék azokat a korrupt és buta politikusokat, akik arra felé tolják a közállapotokat.

 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr193251977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása