Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Predátorország újabb adótörvényei

2011.09.17. 14:56 :: Saman

Miután orbán választást nyert azzal, hogy "egymillió munkahely" című integrációs sikert fog felmutatni áldozati bárányként, hamar kiderült, hogy egy fikarsztnyi ötlete sincs ami munkahelyteremtés irányába hatna.

Ehelyett kivett a kisember zsebéből az SZJA módosítással, a szegényebbek kevesebbet kapnak kézhez, a közepes keresetűek ugyan annyit, a gazdagok sokkal többet. Ezzel kivettek a közkasszából is félezer milliárd forintot.

A mostani ÁFA emelés ismét a kisembereket fogja még nehezebb helyzetbe hozni.

 

Az EU tagjaként mi felhasználunk évi 1000 milliárd Ft gazdaságfejlesztési pénzt. A pártmaffiák úgy látták 2004 és 2006 után, hogy az autópálya építésekre kell fordítani ennek az összegnek a nagyrészét. Hiába mutatták a fejlesztéspolitikai sikertörténetek, hogy a humán fejlesztések hoztak látható eredményeket és hiába mutatta sok rossz példa, hogy a betonra költött százmilliárdos befektetés nem térül meg.

Vélhetően a FIDESZ_MSZP mutyi maffia ezen a terepen tud leghatékonyabban lopni.

De ez sem volt elég nekik.

Behatoltak a humánfejlesztések területére és így az EQUAL, LEADER, tranzit foglalkoztatás, szociális szövetekezetesdi, mentor programok, átképzések, TÉSZ-ek, foglalkoztatási paktumok stb. stb. rendszere is a civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt sógornői tagozatának martalékává vált.

Pedig óriási szükségünk lenne ezekre a munkahelytermetési eszközökre.

A posztmodern kultúrák ezekben érnek el integrációs sikereket.

Mi ezzel szemben egy permanens pogánylázadásban élünk.

Már ott tartunk, hogy eltűrjük az ország vezetésének, hogy lábbal tiporja a  törvényességet, mindenkit kirekesszen a döntés előkészítési folyamatokból, felszámolja a társadalmi kontroll intézmények maradékait is, derékba törje a III. szektort, megsemmisítse a politikafüggetlen állampolgári önszerveződések világát, megszállja a sajtót, cenzúrát vezessen be stb. stb.

Ezek nem azért "szokatlan", mondhatni "unortodox" politikai szocializációs eszközök, mert ilyesmivel eddig soha senki ne próbálkozott volna.

Hitler, Sztálin, Rákosi, Szálasi, és megannyi barbár diktátor alkalmazta ezt az eszköztárat, amikor "az ember megszervezi az embert" ódivatú, hagyományos, mondhatni elavult módszereit kezdik el alkalmazni válságtervként.

Gazdasági téren persze semmi tennivalójuk nincs. Megemelik az ÁFÁT, ha elfogy a "raboljuk ki a jövőt" nyugdíjkassza utolsó vasa is.

Ennyi telik tőlük, meg a penetráns demagógia az egymillió munkahelyről.

Amiből persze nem látunk semmit. Már ennyire háttérben megy az évi 1000 milliárdos EU fejlesztések MSZP-FIDESZ mutyi. Már ennyire megszállva tartják a sajtót. Már ennyire kiirtották az állampolgári önszerveződéseket.

Egy cikk arról, hogy milyen az infláció az alapélelmiszereknél:

A tartós fogyasztási cikkekért 0,3%-kal kellett kevesebbet fizetni, az előző hónaphoz képest. 12 hónap alatt, 2010. augusztushoz viszonyítva, az élelmiszerek árai az átlagosnál nagyobb mértékben, 6,3%-kal emelkedtek. Ezen belül jelentősen nőtt a liszt (57,0%), a cukor (46,3%), az étolaj (28,0%), a péksütemények (16,6%), a kávé (16,3%), a kenyér (13,8%), a tej (13,2%) és a sajt (10,2%) ára.

Mindezt összeadva szinte negatív infláció jön ki. Bizonyára a narancssárga szegfűmintás zongoralábak fellendülő kereskedelme befolyásolja ilyen kedvező irányba az inflációt.

A jövedelmek meg nominálisan havi 11.000 - 8000Ft elvonást vezettek be a leggyakrabban előforduló fizetési sávokban, a 80.000-180.000 bruttó sávokban.

Gratula!

 

 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr833234061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása