Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Tüntetés a közéleti kirekesztettség ellen!

2011.06.16. 20:10 :: Saman

Az utóbbi hetekben annyira pörögtek az események a részvételi demokrácia témák körül, hogy legalább 30 cikkel vagyok adós, ha ezt a blogot krónikának szánom.

Ma van a bohócforradalom nevű tüntetés!

Eljutottunk odáig, hogy megszületett az állampolgári önszerveződésekben az az elhatározás. hogy megálljt parancsolunk a közéleti  kommunikációs folyamatokban tapasztalható kirekesztésnek.

Egyre többen a bőrükön érzik, hogy egy rossz álomban éltünk eddig. Elhittük a FIDESZ-nek, hogy az ő vezetésükkel végre felváltja a káoszt egyfajta irányíthatóság.

Ehhez képest a káosz eszkalálódása felé mennek a dolgok.

Azon, kívül, hogy a FIDESZ hadviselést folytat a demokrácia minden más szereplőjével szemben, már kitiltotta a kormányokat is 40 évre az irányításból, semmi nem történt az elmúlt 1 évben. Nincsenek strukturális reformok, nincsenek munkahelyteremtés irányába mutató intézkedések, koldusbotra jutnak svájci frank árfolyam játék áldozatai, a közéletben pedig olyan változások álltak be, amelyek elképzelhetetlenek voltak akár egy évvel ezelőtt.

A hatalom átlépte azt a rubikont, hogy koholt vádakkal lecsukatott egy civil érdekvédőt, sőt az illető azt állítja, hogy arról is tudomást szerzett, hogy a megmérgezésére adtak ki parancsot.

Kedvem lenne hazamenni is leborulni a rendőr szaktudással rendelkező civil érdekvédők elé, és arra kérni őket, hogy tegyenek valamit annak érdekében, hogy a FIDESZ struktúrák által támogatott szabályszegés korszaka megszakadjon.

Bűnözők kezében van a magyarok sorsa! Az ő szakmájuk az, hogy fellépjenek a kultúra, a törvény védelmében a káosszal, a törvényszegéssel, az erőszakkal szemben!

Olyan dolgokat akarnak betiltani a kormányemberek, a törvény erejével, mint a blogokban megnyilvánuló közbeszéd, a társadalmi tervezés csúcsintézményei, a nyilvánosság kontrollja a sajtóban. 

A demokrácia szubjektív feltételeiről anno sokat tanultunk Pál Tamástól, aki 4 feltételt emlegetett a képzésein. Nyilvánosság, tiszta szabályok, saját érdekképviselet, feljebb viteli lehetőség.

Ezek ellen az intézményességek ellen irányul a FIDESZ minden lépése. 

1. Felosztották egymás között a sajtót!

2. "A törvény én vagyok!" szintjére süllyesztették a jogalkotást!

3. Az MSZP-vel megegyeztek 13 éve a politikafüggetlen mozgalmak kiirtásáról a Halász-Zuschlag paktumban. Már az előző FIDESZ kormány is mellőzte az Érdekegyeztető Tanács munkáját.

4. Bízhatunk a bíróságokban és az ügyészségben?

Sokunknak elege van már ebből a majomkodásból!

Ezeknek a majmoknak mennie KELL!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr932990326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. v.b.1990 2011.06.16. 22:21:07

A jobboldal szerint ez az egész szakszervezeti tüntetés politikai okokból történtek.
Viszont érdekes ,hogy "az elmúlt 8 év alatt" a jobboldal valahogy ezt másképpen gondolta.

" Elhittük a FIDESZ-nek, hogy az ő vezetésükkel végre felváltja a káoszt egyfajta irányíthatóság."
Szerintem inkább úgy kellett volna megfogalmazni ,hogy sokan elhitték . Bár aki jobban belegondolt a dolgokba az tisztán láthatta ,hogy nem lesznek itt nagy változások-illetve lettek ,de negatív irányba.

"A hatalom átlépte azt a rubikont, hogy koholt vádakkal lecsukatott egy civil érdekvédőt, sőt az illető azt állítja, hogy arról is tudomást szerzett, hogy a megmérgezésére adtak ki parancsot."
A hatalom már akkor átlépte azt a bizonyos rubikont ,amikor a saját embereit ültette egy olyan demokratikus intézmények élére ahova nem kellett.(az már csak a hab a tortán ,amit Szima Judittal csináltak)

"Sokunknak elege van már ebből a majomkodásból!"
Hát nem tudom.......
2006-2010 között sokkal kevesebb dolgokért is voltak sztrájkok ,tüntetések ,"akarsz fizetni" népszavazás stb. Most is vannak tüntetések ,de azt a kormány úgy porbálja kommuinikálni,hogy a tüntetések mint politikai érdekből vannak és a megmaradt szavazói (akik egyenlőek az agymosotti kategóriával) el is hiszik.

Doberdo 2011.06.20. 11:33:43

A majmokról a társadalom majd akkor hiszi el, hogy tényleg kártékonyak, amikor skorpió képében jelennek majd meg. Éppen ma beszéltem egy egyszerű fizikai munkással, aki azt mondja: nem lát különbséget a mai kormánypárt és a MSZP politikája között. Idéztem neki a 2012-től hatályba lépő alkotmányból, de arra sem esett le neki a tantusz. Az itteni polgárokat még Kádár butította el, és most ezen a színvonalon működnek tovább, nem értik mi következik majd az új alaptörvényből rájuk nézve. A
magyar ember politikai látóköre annyira
beszűkült, hogy tulajdonképpen nem is létezik.
süti beállítások módosítása