Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Érdemtelen válaszok az adatvédelmi ombudsman felvetéseire

2011.06.11. 09:54 :: Saman

 A Sólyom László által jelölt adatvédelmi ombudsman jelezte a sajtónak, hogy a kormány a kérése ellenére nem engedte meg neki, hogy betekintést nyerjen a szociális konzultáció kérdőívébe.

A döntés előkészítési folyamat során nem tették neki lehetővé, hogy a folyamat vagy az eredmény szakmai szempontból értékelhetővé váljon.

Amikor ezt sérelmezte, akkor a kormány egyszerűen hazudozni kezdett, azt állította, hogy betekintést engedett, miközben semmi ilyen nem történt.

A FIDESZ gyakran él vissza azzal, hogy az újságírók nem szeretnek apró részleteket közölni egy konfliktus esetén.

Simán megragadnak annál, hogy hazudnak egy orbitálisat és mivel ez megjelenik a sajtóban, így azt gondolják, hogy ők megtették, ami tőlük telhető.

Azért aljas dolog ez, mert ők alapvetően jogászokból verbuválódott csapat, pontosan tudják, hogy a törvényes vagy törvénytelen bináris kód határvonala a részletek teljességén múlik. Amikor egy hazudozással operáló politikai marketing vezeti az országot,akkor mennyire lehet az elvárni, hogy a törvényekben vissza tükröződjön a sok-sok gentleman agreement, az adott szó, a bizalom abban, hogy a mandátum képzés során a vezetőink, az általunk kifejezett közjót transzformálják tövénnyé.

Az egyik FIDESZ által megszállt közalapítvány vezetője panaszkodott nekem a héten arról, hogy a FIDESZ báró úr egyszerűen kamu útiköltség elszámolásokkal, a saját cégével kötött megbízási szerződésekkel kifosztotta a kasszát, amiben hemzsegnek a törvénytelenségek.

Amikor a sajtó egyet leközölt a dokumentumokkal igazolható törvénytelenségek tengeréből, akkor persze a jogász banda, azonnal büntető pert indított ellene.

Az az érzésem, hogy a magyar demokrácia átlépte azt a határt, amikor a hatalmon lévők a fizikai erőszakkal, az intézményesített civilgyilkos agresszióval kezdenek operálni.

A héten a Tettrekész rendőrszakszervezet vezetője ellen indítottak koholt vádak alapján eljárást. Anélkül, hogy a szervezet belső társadalmi kontrollja felvetett volna problémát a saját vezetőségével szemben, az ügyészség úgy gondolta, hogy meg kell védenie a predator vezetőségtől a tagságot, persze fizikai erőszak alkalmazásával.

A problémák kimondását már börtönnel vagy egyéb egzisztenciális ellehetetlenítéssel szankcionálja a hatalom.

Miközben mindenki tudja, hogy a kormány és a rendőrök a fizikai erőszak határait túllépő, a kultúra alatti lét világába belépő "tárgyalásokat" folytatnak a nyugdíjkérdésről.

Ez az ország veszélyes az emberekre. Nemhogy a közösségeink, meg az intézményességeink, de már az egyének sincsenek biztonságban. Mostanában amikor közösségfejlesztő kollegával beszélgetek, annyi ocsmány szörnyűséget hallok, hogy minimum 50 cikkben kellene dokumentálni a krónika kedvéért, hogy mi folyik az országban, sőt egyenlőre le sem merem írni ide ezeket.

Többen felszólítottak a héten a nol kommentelők közül, hogy hagyjam abba a "civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt" használatát, mert már unják.

Pedig pont most határoztam el, hogy a Waszlavik Petőfi Verolex Gazember Ulmann Mónika László vehemenciáját megirigyelve kiegészítem a "civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt" eposzi jelős szerkezetet.

A héten már használtam is "nemzetpusztító civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt" formulát.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr112974744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. v.b.1990 2011.06.15. 17:53:11

"A FIDESZ gyakran él vissza azzal, hogy az újságírók nem szeretnek apró részleteket közölni egy konfliktus esetén."
Már ha persze a Fideszről van szó,mert ha mondjuk más pártról van szó ,akkor szinte minden hírmorzsára is ráugranak.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2011.06.15. 19:40:43

Korrekt megjegyzés.

Ez tényleg így van.

Annál a cikknél egy kommentelő ki is osztja népszabis újságírókat, hogy ha a Hír TV ezzel foglalkozna, akkor 12 riportban csámcsognának a részleteken.

www.nol.hu/belfold/20110319-inkasszo_a_tanar_maganszamlajan

Idézek kont-tól:

Egyszer majd meg kéne tanulni újságot írni a Magyar Nemzettől meg a Hír TV-től. Itt a hír, gyönyörű, az elszámoltatási biztos a legarcátlanabb pártpénzcsatorna. Jól, röviden, ütősen, megfelelő sorrendben. Dramaturgiával. Ehelyett itt miről van szó? Valami közalapítvány visszaad valami kulcsokat, aztán valami hosszú bonyolult katyvasz hogy akkor honnan kap pénzt meg hogy nem (ők biztos értik), és a végén ott van eldugva hogy Papcsák keményen beszámláz. Már rég attakolni kellene ezt a szerencsétlent, mikrofont az orra alá, a leghülyébb helyzetekben, hogy még véletlenül se tudjon válaszolni, munkatársainak "kérdezése", ellenségeinek felkutatása, saját tévénkben "célpontban a Fidesz ügyes ügyvédje", becsöngetés a lakásába, az anyjához, az állatorvosához, mindenkihez, sajtótájékoztató, petíció, tüntetés a házánál, tojásdobálás, monnyonle, és addig, addig, addig, amíg az MN meg a többi szokta. Lényegében amíg lélegzik. Mit magyarázzam? Bocsánat, ez itt nem szeriőz újságírás, ez... kajlaság. Így 20 évre lemondhatnak a hatalomról.

És idézek Pulitzer Józseftől is:

"Köztársaságunk és a sajtó együtt emelkedik fel, vagy bukik el. Az ügyes, érdek nélküli, közszolgálati szellemű sajtó, amely képzett intelligenciával tudja, mi a helyes és bátor azt megcselekedni is, képes megőrizni azt a közerényt, amely nélkül a nép kormányzata hamisság és utánzás. A cinikus, zsoldoslelkű, demagóg sajtó idővel ugyanolyan alantas népet teremt, mint amilyen ő maga. A hatalom a Köztársaság jövőjének építésére az újságírók eljövendő nemzedékeinek kezében lesz."

Ez van.

dr. v.b.1990 2011.06.15. 21:56:58

@Saman:
Igen emlékszek a hozzászólásra :D
Mondjuk azt baromira viccesnek tartom a Hír TV elnevezést egy olyan csatornánál ,ami nyíltan elkötelezett az egyik oldal mellett és a másik oldalt csak mutatóban hív meg a műsoraiba(nem csak az MSZP-re gondoltam). (és hogy finoman fogalmazzak a hitelesség terén bizony vannak hiányosságai)Pedig én azt gondolom ,hogy egy Hír tv-nek politikailag semlegesnek kell lenni-bár ez nálunk amolyan utópisztikus elképzelés.
süti beállítások módosítása