Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Az ENSZ rapörtőr esete a magyar mandátumképzéssel

2011.06.04. 11:43 :: Saman

 Egyszer volt, hol nem volt, ahol a disznóól takarító miniszterelnök bohócügyi államtitkárokon keresztül tárgyalgat, asszem csütörtökön történt, hogy az ENSZ médiatörvény ügyben hazánkba érkező megbízottja, beszélni akart a magyarok fejeivel a parlamentben.

Frank La Rue azt hitte a magyarokról, hogy ha ő hivatalosan értesíti a Külügyminisztériumot és megkéri őket arra, hogy had beszélhessen az emberjogi, kisebbségi és civil bizottsággal, akkor mi magyarok megszervezünk neki egy ilyesmit.

Amikor az internetszabadság témában megrendezett konferenciára megérkezett az úr, akkor csodálkozva tapasztalta, hogy semmiféle találkozás nem lesz itt a parlamenti bizottsággal.

Frank La Rue úr azonban nem hagyta hogy a török császár sós kútba vesse az ötletét, miszerint nem kell erről beszélni, kikövetelt magának egy meghallgatást, így be is rakták a "nyilvános meghallgatás" című bő bugyogóba. Bizottsági ülés mégsem lehetett, mert hát az ciki lett volna, ha engednek a kérésének.

La Rue úr, rendes kiskakas akart lenni, ezért megnézte, hogy kik nyilvánultak meg a médiatörvénnyel kapcsolatban, még azt is lefordíttatta magának, hogy miket mondanak ezek a magyarok.

Ült a laptoja előtt és csak úgy cuppantotta le sok kritikai észrevételt, tiltakozást,  akár hetekig is cuppantgathatta volna egy egész irodányi hivatalosan terrorista kiskakas, mert a google-ben a "médiatörvény" és az azzal kapcsolatos zúgás megszámlálhatatlan oldalon keresztül hömpölyög. A 44. oldalon még mindig csak 2011 június 4-én tartunk, pedig ma, pont június 4-e van.

Hiába hát a "szívd fel begyem" művelet, akkora begyekkel még a török császár elleni politikai tiltakozási akció terrorista csoportjának vezetője sem rendelkezett, hát mit akarjon egy ekkora üggyel egy piti kis ENSZ megfigyelő. - gondolta hősünk.

 No csak megcsípködjük valahogy orbánbasi valagát! - gondolta La Rue úr, vitte is volna magával a parlamentbe a TASZt, a Milla Csoportot, meg az Amnesty Internationalt, összesen 10 olyan szervezet volt a listáján, aki komoly kritikát fogalmazott meg és kifejezte állampolgári tiltakozási akció keretei között a véleményét.

Na! De a bizottság fura ura, Lukács Tamás, aki egy olyan párt képviselőjeként ül a parlamentben, amely nem is indult a választásokon, felhorkant ám a listára, hogy ezek a szervezetek egészen biztosan a nemzetpusztító zsidó összeesküvéscunami című terrorista csoport főkolomposai, akiket az elmúlt választásokon majdnem teljesen elkergetett a nép, és ezek ugyan be nem tehetik a lábukat a parlament ezen bő bugyogójának igyre-bugyrába.

A "bisak terek" bölcs kádija ehelyett fullánktalan darazsak beszerzéséről gondoskodott, hogy az ENSZ média-kukucska főrossebbtudjami lássa, hogy meglesznek a biodíszletek, amiket akart, de valahogy az újságírókat elfelejtették értesíteni a fotódzkodás végett!

Amikor a Népszabis újságírók megkérdezték, hogy lesz a fenékbe csípésrül valami fotós rész, vagy jajjgatás, óbégatás és körbe körbe rohangálás, akkor még le is tagadták ezt az eseményt a parlament sajtó osztáján.

Végül is kompromisszumos megoldást találtak ki, összekeverték a "török császár valagának rózsaillatából" táplálkozó biodíszlet darazsakat és a fullánkosokat.

Valójában nem nagy művészet megkülönböztetni valódi civil kritikát, meg a demokrácia kiheréléséhez asszisztáló kormánypropagandistákat, de valahogy a "bölcs kádi" kizárólag a sajtószabadság derékba törése melletti érveknek akart csak hangot adni.

A rendszerváltás legnagyobb tüntetését megszervező Milla csoportnál ki is találta a "bölcs kádi", hogy ugyan "kik ők és mit akarnak". Láthatatlanságukra hivatkozva, na meg a képviselői esküre és a parlamenti etikettre, nem engedte hogy a Milla csoport képviselője elmondja a mondókáját.

Az ülésen Frank La Rue megismételte, hogy továbbra is nagyon aggasztja a médiatörvény, különösen a médiahatóság "függetlensége". Továbbra is érdemi társadalmi egyeztetést sürgetett, de - célozva a lista-afférra - "nem csak a kormányhoz közel álló szervezetekkel, hanem függetlenekkel is".

Rettenetesen csípte "bölcs kádi" szemét, hogy minek jött ide ez a "kiskakas" és minek hozta ide ezeket a fullánkosokat.

Még egyszer megmondom, hogy had hallják szerte a világban. Ha mögmondtam, hát mögmondtam:

 

"A médiatanács tagjai pedig igenis függetlenek!

Mindezek után - csaknem három órás vitát követően - Lukács Tamás közölte, hogy a bizottságuk tulajdonképpen nem is illetékes a médiatörvény ügyében"

 

 Ki hallott még olyanról, hogy egy valamire való "török császár" udvarában független állampolgári önszerveződések kérjenek szót egy ENSZ izékövet bábáskodása miatt?

Megvesztek ezek? Még hogy a civil, emberjogi és kisebbségi bizottság!

"- Na de Bölcs Kádi uram! Nem lenne okos dolog az ENSZ emberjogi- szólásjogi- főrossebbtudjamijének a közbeszéd facilitálására tett erőfeszítéseit ilyen gorombán, otrombán és ottomán módon lefikázni." -mondta az előző tatár kán főcenzora.

 

 

/annak ellenére, hogy a cikk elején be van linkelve egy magyar újságíró beszámolója egy parlamenti bizottsági ülésről, annak ellenére a vicc kedvéért kénytelen vagyok ide írni, hogy a történet pusztán fikció, semmi köze a valósághoz, nem megtörtént események alapján készül, pusztán az írói fantázia szüleménye, bla bla bla bla bla/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr622956147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása