Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A FIDESZ mint vállalható alternatíva

2011.05.28. 09:35 :: Saman

Abban igaza van a szerzőnek, hogy a demokratikus discurzus kötelező kűrje, hogy ne csak contra hanem pro szemszögből is meg KELL vizsgálnunk a dolgokat / alternatívákat.

A FIDESZ és vele a civilgyilkos zsákmányszező párttitkárkaszt már jó régen építgeti azt a vermet, amibe a magyar társadalom eltemettetett.

A rendszerváltáskor jó sanszunk volt arra, hogy mi közeledjünk leggyorsabban a nyugati jóléti társadalom modell felé.

Ehhez képest most Moldova, meg Oroszország és Bulgária mellé pozícionáljuk magunkat és ezek közül is előrébb tartanak már demokráciából a bulgárok és társai. Már csak az oroszok vannak előttünk, mert ott a politika nem fél a nyílt erőszak alkalmazásától, ami nálunk még nincsen napirenden.

A kirekesztő és versenykorlátozó logika azonban mindent megöl. A közbeszédet bizonyosan kicsinálta.

A szerző folyamatosan hiányolja ebben a cikkében a progresszív mozgalmakat,ami hagyományos magyar újságírói vakság.

Számos ilyen mozgalomban dolgoztam közösségfejlesztőként, a Pál Tamás-féle mozgalmak kb. 450 iskolában csináltak például Igazlátó Napot, ami az interpelláció gyakorlásával nevel a közösségi probléma megoldásra.

Abban igen béna a cikk érvelése, hogy nem a FIDESZ verte ezeket a koporsó szögeket belénk. Tessék már találomra kiválasztani 10 HírTV / ECHO TV műsort az elmúlt 4 év műsorkínálatából. Simán kirajzolódik ez a demagóg, fasiszta világkép, amit itt a szerző olyannak állít be, mint ha ez lenne a valóban magyaros.

A civilgyilkos zsákmányszerző párttikárkasztnak ez a 3 fő bűne:

1. Halász - Zuschlag paktum a civil mozgalmak kiirtására!
2. A sajtó megszállása és a civilek kitílása a közbeszédből.
3. Az érintettek állampolgári önszerveződéseinek és a kulcsfontosságú szakértőknek a totális mellőzése a döntés előkészítési folyamatokból
 
Három éve, amikor a "tavalyi fasisztaverseny győztese" címet egy MSZP országgyűlési képviselőnek oda ítéltem, egy olyan LEADER csoport szervezési "módszer" miatt kapta, amikor azzal kezdte a vidékfejlesztési döntéshozó grémium szervezését, hogy minden vállalkozó és minden civil mondja meg, hogy ő FIDESZ-es vagy MSZP-s civil-e.
 
Amikor a "polgárintémény" ilyen aljas fasiszta agressziónak van kitéve, akkor az ország sorsa csak a nyomor és pusztulat lehet.
 
Ebben az FIDESZ 13 éve folyamatosan sülve főve együttműködik az MSZP-vel.
 
resazvetelidemokracia.blog.hu

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr32938181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása