Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A magyar demokrácia Mengeléje megszólalt otthonszülés ügyben

2011.05.26. 08:33 :: Saman

 Miután a Strasburgi emberjogi bíróság kártérítést ítélt meg egy magyar asszonynak azügyben, hogy a magyar törvények nem teszik lehetővé az otthonszülés alternatíva igénybe vételét, a kormány megalkotta az új szabályokat.

Az is nyomást gyakorolt a kormányra, hogy a Geréb Ági bírósági meghurcolása óriási belpolitikai botrány.

A civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt minden törvényünket úgy szokott megalkotni, hogy lehetőleg kirekesztő és versenykorlátozó hatást érjenek el. Most is olyan szabályozást sikerült letenni az asztalra, aminek eredményeképpen semmilyen otthonszülési körülmények nem bírtak megteremtődni.

A szülő nőknek csak abban az esetben van lehetőségük ezt igénybe venni, ha az otthonszülés mozgalom teljesíteni tudná, a teljesíthetetlen feltételeket, és az ennek nyomán megjelenő költségeket, a család ki tudná gazdálkodni.

Nem lehet tudni, hogy a kirekesztő és versenykorlátozó szabályok valaha lehetővé teszik-e a bábák jogszerű tevékenységét. Ha igen, akkor is ez az új vezér elv:

 

Otthonszülés csak gazdagoknak!

 

Most először hallom megszólalni a sajtóban a Halász-Zuschlag paktum koordinátorát.

Ígéretet tett arra, hogy jövőre újra kezdik a szabályalkotást.

Persze megint borítékolni lehet, hogy az érintettek és a kulcsfontosságú szakértőket mellőzni fogják, és azt is, hogy vélhetően még kirekesztőbb és versenykorlátozóbb szabályok születnek majd.

Mi magyarok csak az ilyet szeretjük!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr222933448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása