Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Mondhatja-e orbán, hogy "pártokrácia"?

2011.05.15. 15:43 :: Saman

 Saul Allinsky az USA-ban dolgozott közösségfejlesztőként és sok államban nagy felfordulást idézett elő radikális probléma kifejezési technikáival.

Ő írja a radikálisok kiskátéjában, hogy forradalmi helyzet az, amikor a tömeghez beszélhetsz úgy, ahogy a hivatalos vezetők nem beszélhetnek. Ha megteszik Jancsi-bohóccá válnak.

Ha a tömegek megértik, hogy a nép és a pártokrácia útja elválaszthatatlanul szétváltak, akkor az egy forradalmi helyzet.

Az alaptörvény elfogadásakor orbán viktor "pártokráciázott" egyet.

Az új alkotmány célja Orbán Viktor szerint az, hogy növelje a demokráciát, visszaszorítsa az „elitizmust és pártokráciát”, „növelje az emberek erejét, s egyúttal csökkentse a politika szerepét”

De felmerül az a kérdés, hogy mondhatja-e ő, hogy pártokrácia?

Ő, aki a szalonpolitizálásnál egy kirekesztőbb egyeztetési mechanizmust működtet.

Ő, aki a pártján belül régen felszámolt már minden demokratikus kontrollt.

Ő, aki szégyen hozott a magyar népre azzal a médiatörvénnyel, amivel a blogokat megpóbálták 25 milliós büntetési tétellel befenyíteni?

ő, aki a Halász -Zuschlag paktum atyjaként parancsot adott a független állampolgári önszerveződések kiirtására.

Ő, aki visszamenőleges hatályú törvények elfogadását erőszakolja ki a szavazógépéből.

Ő, aki Dobzse Pali bácsit ültette a köztársasági elnöki székbe.

ő, aki ...

 

...nagyon nagyon hosszú ez a lista.

 

Hiába próbálja magát a kirekesztés elleni háború hős bajnokaként eladni, nagyjából annyira tekintik majd szabadság szent grál lovagjának, mint Rákosit vagy Szálasit.

 Arra gondoltam, hogy állampolgári tiltakozási akciót kell szerveznem erre az arcátlan sértésre, hogy orbán viktor a szájára merte venni a "pártokrácia" szót.

Egy évig azután a párt titkár kaszt kifejezést fogom használni, nehogy valaki, aki először olvas tőlem mondjuk nol kommentet, az azt higgye, hogy bármi elvi közösség összekapcsol orbán viktorral.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr802905553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása