Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

"Azért mert valaki FIDESZ-es , még érthet ahhoz, amivel megbízzák!"

2011.05.13. 22:10 :: Saman

 Ez a nyilatkozat hihetetlen jól tükrözi, hogy hány óra a FIDESZ leli világában:

Mit gondolnak a civil kontrollról?
 
"Elszámolnivalója az embernek mindig van, leginkább a jóistennel. Tartozásom elsősorban a családommal szemben van."
 
Mit gondolnak arról, hogy a közügyeket elsősorban az érintettek állampolgári önszerveződéseinek és a kulcsfontosságú szakértőknek kellene előkészíteni a pártok koordinálásával?
 
"Azért az érdekes, hogy ön és az önkormányzat vezetése elsősorban olyan személyekkel és azok cégeivel szerződött több százezer forintos havi megbízási díjra, akik korábban fideszes képviselők voltak, vagy azok családtagjai. Egyikük költségvetési tanácsadást végez, más az oktatási koncepciókat véleményezi, van, aki a testvérvárosi kapcsolatokat ápolja havi fizetéséért, valaki sajtóstraté giát dolgoz ki, de példaként hozható a korábbi fideszes polgármester, Rátonyi Gábor is, akinek cége sportügyi tanácsadást nyújt.".
 
Mostanában elkezdtem egy cikksorozatot és menet közben rájöttem, hogy a FIDESZ azt a korai kapitalizmus társadalom képet követi, ahol még nem létezett a társadalomtudomány.
 
Akkor még nem vontak be semmibe szakértőket, a közbeszéd is leginkább pubokban folyt.
 
A II. világháború után a jóléti társadalom modellt követő országokban elképzelhetetlen a független állampolgári önszerveződések és a kulcsfontosságú szakértők nélküli döntés előkészítési folyamat. Ott vezérlő érték az átláthatóság.
 
Nálunk a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia uralma alatt elképzelhetetlen az átláthatóság és semmilyen körülmények között nincsen civil kontroll vagy komoly szakértői hozzátett érték.
 
Ezért butulnak a struktúráink.
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr772902043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása