Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

"gyerehaza org" A KDNP-s bevándorláspropaganda

2011.03.24. 21:05 :: Saman

 

"Tíz érv Magyarország mellett

10. Versenyképes, egykulcsos adó

2011. január 1-től Magyarországon 16% a személyi jövödelemadó kulcsa.
Ez még európai uniós viszonylatban is nagyon alacsony adókulcs.


9. A „magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek

Az „amerikai álom” korszaka véget ért. Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában a piacok beteltek, és nagy ritkán, egy-két új cégnek sikerül betörnie a nagyok közé. Míg Magyarországon érdemes az ötleteidet saját vállalkozással kamatoztatni, addig nyugaton nincs más lehetőséged, mint multiknál elhelyezkedni.

8. Túró Rudi

Mondj egy másik országot, ahol rájöttek arra, 
hogy milyen finom a tehéntúró csokoládéborítással...


7. Budapest - multikultibb, mint gondolnád

A hazatérők közül többen felfedezték már, hogy a nyugati országok szokásai, ételei (miegymás) 
kis keresés után mind megtalálhatók Magyarország fővárosában. Ugyanez nem mondható el fordítva.


6. Aranyat érő nyelvtudás

A magyarok sajnos nem gyakran beszélnek felsőfokon idegen nyelveket. 
A te külföldön megszerzett nyelvtudásod ezért aranyat érhet, ha el szeretnél helyezkedni.


5. Olcsóbb egészségügyi ellátás

OK, nincs minden kórházban plazmatévé.
Viszont az orvosok értik a dolgukat, és egy rendelés nem kerül 80 euróba.


4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval

                                                                                                          ...és egy kancsó egri bikavérrel.

3. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok   

Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele. 
Egy baráti beszélgetés során is sokkal jobban megértesz valakit, akivel egy kultúrkörből jöttél.


2. Családbarát szociális rendszer

Csak egy példa: Magyarországon 3 év a gyes. Az Egyesült Államokban pár hét...
és az idén bevezetett családi adózásról még nem is beszéltünk.


1. Az érzés...

            amit akkor érzel, amikor a repülőablakból meglátod a kivilágított Budapestet, amit akkor érzel, amikor az olimpián meghallod a magyar himnuszt, amit akkor érzel,
amikor a Balaton fölött nézed a tűzijátékot."

 

 

Mindig elképedve figyelem, hogy a hazai politikai szocilaizáció munkásai mennyire élethűen másolják a Rákosi rendszer politikai szocializációs katyvaszát.

Mintha nem hallottak volna arról, hogy ez a nép nem zárta a szíve csücskébe azt a rendszert.

Muszály a kormánypártok ifjúsági szervezetének ekkora demagóg baromsággal hergelni a tömegeket?

Én odahaza 20 évig dolgoztam közösségfejlesztőként.

Legutóbbi nagyobb projekteim a www.munkahelyteremtes.hu vagy a "Munkahelyteremtés" témában lefolytatott országos társadalmi vita volt.

20 év fejlesztői munka után ott tartottam, hogy semmiben nem különbözik az egzisztenciám a kezdeti idők szintjétől. 36 évesen ugyan úgy kényszerfiatal voltam, mint ha 16 lennék.

Apám hajléktalanként halt meg az utcán. Úgy döntöttem, hogy én ezt nem várom meg. Nagyon fájt meghozni azt a döntést, hogy elhagyom az országot. 2 gyerekem van. Egy évig gyászoltam magam.

Ma már eszembe nem jutna hazamenni. A dolgok a pártokrácia vak és önhitt országlása miatt egyre rosszabbak. A párt ifjúsági szervezetek vastagon részt vettek a Halász-Zuschlag paktum után elkezdődött romboló munkában. Én főként erre vezetem vissza azt, hogy a Viságrádi országokhoz képest jelentősen lecsúszott - lepukkanrt  ország lett Magyarország.

Meggyőződésem, hogy eleve beteg a kutúránk, több nemzetközi kúltúra összehaosnlító vizsgálat elépesztő eredményeket produkál, de amit a FIDESZ meg az MSZP az elmúlt 15 évben produkált, az rendesen rá tett egy lapáttal.

Ez így gyomorforgató, ahogy azt előttem sok kommentelő megfogalmazta.

 A kommentekben megjelenő személyes élményekkel valójában arról beszélünk, mi külföldre szakadt magyarok, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártorkáciának nem áll szándékában a jóléti társadalom irányába építkezni.

A II. világháború után sok nyugati országban magas minimálbérre és magas foglalkoztatottságra épülő modellt követnek. Ezt a modellet a környékbeli országok is sikeresen elkezdték követni a rendszerváltás után.

A rendszerváltás társadalmi szerződése az volt, hogy mi is jóléti társadalom modellt követünk, demokrácia lesz, és nyílt piac lesz.

Ehhez képest nálunk nincs piac, egy megveszekedetten kirekesztő és versenykorlátozó katyvasz van helyette. Sokan kifejtették, hogy itt nyugaton van fizetőképes kereslet ezért lehetséges szolgáltatásokat vagy egyéb kisvállalkozásokat elindítani.

Az, hogy mi van a jóléti társadalom helyett, azt szépen leírta itt x+1 kommentelő, amikor összehasonlít.

Az, hogy demokrácia helyett mi van, azt is megnézhetjük, nyissatok ki egy akármilyen újságot és menten látszik.

Egy szeletére azért ráerősítenék, ami leginkább csak a blogomban van dokumentálva. Mivel közösségfejlesztőként dolgoztam 20 évig, van némi rálátásom a független állampolgári önszerveződések világára.

A II. világháború előtt egy 30-40 évig tartó alkufolyamat előzte meg a jóléti társadalom modell kiépülését. Az állampolágri önszerveződések harcolták ki minden apró kis területen ezt a dolgot. Az utóbbi időben, azért nőtt meg újra ezek jelentősége, mert a tudás alapú társadalom paradigma arról szól, hogy főként humánszolgáltatások töltik ki azt az űrt, amit csökkenő mezőgazdaságból vagy iparból élő populáció hagyna maga után.

Magyarországon az iparból és mezőgazdaságból kiáramló tömegek az utcára kerültek 20 éve és a civilgyilkos zsákmányszerző pártorkcia leginkább csak demagógiával igyekszik etetni őket. A listában szereplő GYES pl. egy vicc nyugati szemmel nézve. A pelenka többe kerül mint ez az összeg. Erre én nem építenék kormánypropagandát, mert felhúzom vele az kisgyerekes családokat. Jól látszik a kommentekben, hogy mennyire meggyőző ez a nyugatot látott embereknek!

Abban, hogy a III. szektornak semmi, de semmi szerepe nincsen a társadalmi tervezésben, azaz sem helyi, sem magas szintű alkufolyamatokban nem vehetünk részt, illetve hogy független állampolgári önszerveződésnek semmi, de semmi esélye nincsen arra, hogy hiánypótló szociális szolgáltatást fogalmazzon meg, szépen megjelenik ennek a kudarctömegnek a veleje. Sokan leírták itt egyéni perspektívából de ez az intézményesültségek világában méginkább tetten érhető: Nincsen jogunk részt venni a saját sorsunk alakításában! A rendszerváltás társadalmi szerződése erről szólt: Jogunk van részt venni a saját sorsunk alakításában!

A médiatörvénnyel már azt is kilátásba helyezte ez a fasisztoid bagázs, hogy a blogolást is csak 25 milliós büntetési tétel fenyegetettségének vállalásával lehet folytatni.

Ez az ifjúsági szervezet, vélhetően tevékenyen részt vett a politikafüggetlen civil mozgalmak megtizedelésében.

Ezek miatt a folyamatok miatt totálisan hiteltenné válnak!

Nem lehet a modern intézményességek között tatárjárás szintű pusztítást véghezvinni, majd utána fellépni fene nagy humánumot kiabálva!

Ezesetben könnyen előferdül, hogy lépten nyomon lefasisztáznak, azokért a történelmű bűnökért, amiket a múltban ezerszámra követett el például ez a szervezet is, és a mostani kormány szinrelépésével sebességet váltottak.

Ez zsákutca!

Nem lehet egyszerre azt kiabálni, hogy "legyen egymillió munkahely", meg "gyertek haza"... meg "hass alkoss gyarapíts! S a haza fényre derül!" ... és közben évi 1000 milliárd Ft munkahelyteremtési pénzből azt csinálni, amit ezek az állnonprofit szerevezetek csinálnak.

A munkahelyteremtési pénzeket megtoldották újabb euró milliáérdokkal a többi Visegrádi ország esetében. Magyarország egy vas plusz pénzt nem kapott és várható, hogy a korrupciós és hatékonyságbeli botrányok miatt esetleg százmilliárdokat fogunk visszafizetni!

Azért hívom civilgyilkos zsákmányszerző pártorkáciának az ilyen szervezeteket, mert a szociális érzékenységük 0, kifejezetten ellenségesek a nemzeti erőforrásokkal, például a független állampolgári önszerveződések világát letarolták, megsemmisítették a 15 éve megkötött Halász - Zuschlag paktum után, és most még turóra kapcsolnak.....

Ez undorító! Ezért váltott ki dühöt sokunkból! 

Úgy néz ki, hogy Magyarország nem akar gondolkodni a jóléti társadalom modellről! Buta, sötét és aljas!

Ha esetleg ezügyben meggondolná magát, akkor meg kiderülne, hogy nincsen már kivel gondolkodni. Nincsen már kivel építkezni! Amikor a Tiszazugban LEADER csoportot csináltunk, akkor nem tudtunk kit jelölni gesztor szervezetnek, mert nem volt olyan civil szervezet, aminek legalább 1 főállású alkalmazottja lenne. A szúnyogírtó kht-nak volt egy sofőrje, azt jelöltük. Szerettük volna az ex családsegítősökből álló egyesületet, akiket a kormány az utcára tett, de ők a munkanélküli segély alatt is bejártak és folytatták tovább a munkát. Ennek a szervezetnek pl. nem volt fizetett munkatársa. Honnan is lenne. Ezen kívül meg nincsen más.

1998-ban csináltam egy országos társadalmi vitát a "Fiatalok első lakáshoz jutásáról", akkor még csak az elején voltak a pusztító munkának ezek a mocskok.

2007-ben a "Munkahelyteremtés" témában csináltam pontosan akkora fórumsorozatot. Egészen durva, hogy a kettő között mekkora különbségek vannak.

Én a magam részéről örülök annak, hogy tízezres nagyságrend olvassa ezt az oldalt.

Az internet korában fizikai lehetetlenség neorákosista hazugságpropagandát folytatni. Persze ezek a körök fújják a dudát! Gratula!

 

3 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr832769189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tinca 2011.03.26. 15:17:33

A tartalommal egyetértek, de ha már blogolsz, a helyesírásra is figyelj, kérlek!
pl. mindíg - mindig
muszály - muszáj

Callidus 2011.03.26. 20:29:28

A tartalommal egyetertek a helyesirast eszre sem vettem.

Kivancsi leszek arra hogy most a majusi hatarnyitaskor kitodulo emberek kornyezetenel szakad el a hur, vagy a 3-4 het utan hazakenyszerult emberek lesznek annyira elkeseredettek hogy elkezdodjon valami.

Ez a nyar szerintem forro lesz.
süti beállítások módosítása