Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

"Katica bogárka, szállj fel az égbe!"

2010.12.29. 10:52 :: Saman

A blogban talán leggyakrabban idézett népdal érdekes párhuzamokat kínál.

"Ihol jönnek, a törökök, mindjárt agyon lőnek!" - az üldöztetés alapvető eleme a nemzeti mitológiának, konkrétan a mostani erőtérben sikeres pártok erre a fundamentumra építik a marketing startégiájukat. Azt árulják a választóiknak, hogy megvédik őket a kor "törökjei" ellen.

A mohácsi tragédia meghatározó baki volt, ami abban a korban hozta az országra a középső területek elnéptelenedését, amikor Anglia népessége a korabeli Magyarország szintjével megegyező szintről 200 év alatt meg tizenötszöröződött.

Az információs társadalom percepciójával nézve, felmerül néhány történelmietlen kérdés. Miért áltunk fel a csele patak elé, a több mint 50.000 fős sereggel, ha egyszer Nagy Szulejmán arról volt híres, hogy a gyalogság ellen is ágyukat vetett be.

Miért felejtették el femérni a korabeli hadtudósok az ellenfél harcmodorát?

Hogyan hagyhatták figyelmen kívül a tények világát?

Esetleg valamifajta ideológiai elvakultság vezett odáig, hogy ott abban a helyzetben a török sereg 50 áldozata állt szemben 50.000 magyar halálával?

Valahol ott kaphatott igazi sokkot a hazai kultúra, amikor 3 "király" elkezdte beszedni az adót azzal az ideológiával, hogy ő az, aki megvédi a másik kettőtől a fennhatósága alatt lévőket.

Meglehet, hogy azóta nem nagyon tudunk hinni az ilyen védő-óvó intézményességeknek és képesek vagyunk a tények világából kiindulva arra a következtetésre jutni, hogy ezek nem a rend őrei, a nemzeti együttműködés, a béke meg a szabadság meg az egyetértés letéteményesei, hanem hazug balkáni lótolvajok! Garázdálkodó rablóbandák állami köntösben, akik lényegében képtelenek az igazságszolgáltatás bármiféle immitációjára, de az árát beszedik a nemlétező szolgáltatásnak!

Valahol ott lehetnek a gyökerei annak, hogy miért váltunk kudarcfélő nemzetté, individiualista szörnyekké. Ott vannak a gyökerei annak, hogy miért nem lehet egy civil közösségben mondjuk normálisan időpontot egyeztetni.

Sokszor írtam a civil szervezetek aktivistáiról, hogy "Sós kútba tesznek, onnan is kivesznek! Kerék alá tesznek, onnan is ki vesznek!"

A médiatörvénnyel a FIDESZnyikek felemelik egy kicsit a polgári cenzus belépési küszöbét.

Eleddig azt hihette a rendszerváltás utáni magyar ember, hogy ha valaki állampolgár minálunk, akkor megnyilvánulhat.

Most bevezetnek egy vagyoni cenzust. Csak az szólhat írásban a nyilvánosság előtt, akinek van 25 milliós mértékű elkaszinózható tőketartaléka megszólalásonként.

Ha beárazom mondjuk a blogomat, akkor van itt kb. 450 cikk. Ez 11.250.000.000 Ft.

Ha szorgalmasan Zuschlag lettem volna az elmúlt 15 évben, még akkor se lehetnék polgár. Még akkor is kellene kb. 376 év sikeres tőkefelhalmozási előkészület, ami tekintve a bilológiai korlátokat, nyilván csak sok generáció alatt jöhet össze.

Persze a civilgyilkos zsákmányszerző pártorkáciának biztos van mindenkinél 11 milliárd Ft, ők persze pont erre készültek az elmúlt 376 évben.

Érdekes összevetni az elmúlt négy-öt hónap történéseit. Az NCA forrásait megfelezték. Ha benne marad például az egyesületünk a támogatottak körében, akkor vélhetően nem 100.000 Ft éves támogatást fogunk nyerni, hanem 50.000-et.

Ha mondjuk kitanulom a könyvelő szakmát, és eztán arra sem költünk, és az összes ilyen jellegű árbevételt arra tesszük félre, hogy egyesületünk egyszer majd kirtenyésszen egy polgárt, aki írhat olyan blogot mint, én az elmúlt 3 évben, akkor 225 év múlva elkezdhetjük majd írni ezt a blogot. Feltéve, ha az általam alapított részvételi demokrácia szerzetesrend szorgalmasan félrerakja ezeket a pénzeket és az NCA se változik meg az elkövetkező 376 évben.

Nagyjából két hete volt az a pont, amikor már nem az eddig adósságaimat fizetgetem vissza, hanem pozitív az egyenlegem. Épp az egyesületi könyvelő volt amit kifizettem a szakácsfizetésemből. Vakarom a fejem, hogy a következő huszonöt milliót egyből arra fogom-e költeni, hogy "Szalai Annamária" alapot hozak létre, és mondjuk bepróbálkozzak egy blogcikkel.

Meglehet, hogy a családom megvétózná ezt az elképzelést, sőt így első ránézésre én sem értek vele egyet.

Ezért zárom be a blogot!

Még azon is elgondolkodtam tegnap reggel félálomban, hogy politikai menedékjogot kérek és megpróbálom levakarni magamról a magyar állampolgárságot. Ezesetben ugyanis, például, ha angol állampolgár lennék, akkor szabadon folytathatnám a blogot annélkül, hogy predátorország predátortörvényei veszélyt jelentenének a számomra.

Megvédene az európai kultúrából következő REND!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr392545712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása