Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Gyurcsány búcsújához

2010.12.22. 20:50 :: Saman

 

"Az undorító hatalmi cinizmus ocsmány, dölyfös pöffeszkedése. Ez áll velünk szemben, ez ellen küzdöttünk, amíg volt hozzá erőnk, amíg volt hozzá többségünk. De elfogyott az erőnk és elfogyott a többségünk, mert felőröltük magunkat és elhagytak a barátaink."

Már többször felszólítottam Gyurcsányt és a szocialistákat, hogy nyilvánosan kérjenek bocsánatot azért, hogy 1998-tól a FIDESZ-szel szorosan együttműködtek a Halász - Zuschlag paktum mentén a politikafüggetlen civil mozgalmak kiirtásában és a sajtó megszállásában.

Ameddig ez nem történik meg, számomra az ilyen megnyilatkozások csak üres szavak. Tartalom nélkül!

Nem lehet az arcunkba dűnbánó képet vágni, a hátunk mögött pedig ezt a velejéig romlott rendszert építgetni nap mint nap. Minden forráselosztó testületben, minden olyan bizottságban amelynek a szerepe a társadalmi kontroll gyakorlása volna.

A demokráciában az állampolgári önszerveződéseknek óriási szerepe van az érdek artikulációban és a hiánypótló szociális szolgáltatások kiépítésében. Történelmi bűn volt 1998-tól kezdve az EU csatlakozás előtt és után folyamatosan irtani a független állampolgári önszerveződések világát.

1998-ban szervezetem egy országos társadalmi vitát a "Fiatalok első lakáshoz jutásáról" majd 2007-ben egy ugyan olyan méretű 20 fórumból álló kampányt a "Munkahelyteremtésről". Az első társadalmi vitának 100 sajtója volt az újságokban, a rádiókban és televíziókban. A másodiknál 16 internetes cikk jelent csak meg. 0 újságcikk, 1 rádió riport, 0 TV tudósítás, vagy híradó beszámoló, 0 nagyinterjú.

Válaszképp a Népszabadság komment felületein minden kapcsolódó cikkhez megírtam, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia mit tett a szabad sajtóval az elmúlt 12 évben.

Színjátéknak tartom, ha a szabad sajtó halála napját 2010 december 21-re datálják. Ez a sajtó kómában volt már egy ideje!

Gyurcsánynak nincsen bizalmi tőkéje ahhoz, hogy gyászbeszédet mondjon a szabadság sírjánál, mert maga is tevőlegesen részt vett abban, hogy ide került az ország!

"Az undorító hatalmi cinizmus ocsmány, dölyfös pöffeszkedése." Egy korszak. 13 éve tart.

 
 

 Bibó István: A szabadság szerető ember politikai tízparancsolata

A szabadság szerető ember…

 5)  szüntelenül szem előtt tartja, hogy az emberi szabadság és az emberi méltóság egy és oszthatatlan és az egyik ember ellen akár társadalmi helyzete, akár származása, akár neme vagy kora címén elkövetett minden sérelem mindenki más szabadságát, méltóságát is veszélyezteti: ezért az emberi szabadság minden korlátozása, önkényes letartóztatás, fogvatartás, egyéni vagy hatósági hatalmaskodás, s az emberi méltóság mindenféle megalázása ellen azonnal együttesen, de ha az rögtön nem lehetséges, magában is fellép.

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr472533240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása