Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Megint egy "most vagy soha"

2010.12.12. 17:33 :: Saman

Lengyel Laci, aki elképesztő tehetséggel lát meg szinguláris pontokat a politikai folyamatokban, írt egy cikket arról, hogy a két hónapon belül nem produkál orbán kabinetje valami pozitívat, akkor vége a dalnak. Nemcsak nekik, hanem az országra is sötét idők jönnek.

Nagyon tetszik ebben a cikkben, hogy LL felrajzolja, hogy milyen tekintetben van szinguláris ponton az ország és benne orbán logikája.

Kériszépen nyugtatgatott a KülTüKör blog kommnetjeiben, hogy várjam csak ki az önkormányzati választások elsöprő győzelmét és majd meglátom, hogy a romboláson kívül a FIDESZ az építkezéshez is mennyire ért.

Én mint közösségfejlesztő kétkedve szemlélem az integrácóval ellentétes irányú humánfejlesztéseket. Bele tud bukni egy diktátor abba, hogy a saját elképesztően törpe méretű integrációján kívül senki nem bizonyul irányíthatónak a számára.

Eleddig még az integrációknak a tervezése sem kezdődött el. A munkaerőpiaci reintegráció világában, péládul a LEADER-ben ugyan úgy folyik a források felélése és a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia rablómunkája, mint az elmúlt 12 évben bármikor. Az a terep nem a stuktúrán vajákolók világa. Vélhetően ott furcsa lenne egy általuk elkezdett társadalmi tervezés. Annyi fekália halmozódott már fel az elmúlt 12 év alatt.

Pál Tamás idézgetett mindíg a süsüből: "Mit tudsz Te? - Például lepkét fogni!"

Tényleg a közös felelősségünk, hogy lesz-e újjáépítés a romokon. Csakhogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia nemcsak a tetteket szervező figurákat írtja nagy kaszával, hanem már a beszélők is ellenségei.

A Halász - Zuschlag paktum után alig maradt a független állampolgári önszerveződések világában érdemi intézményesültség.

Ha az atomozált civil romok utolsó mohikánjai valamilyen neorákosista vajákolás következtében nem fognak már cikkeket írni se... akkor pontosan hogyan is keletkeznek majd olyan tevékenység minták, amikhez kapcsolódni tudnak azok, akik elhiszik pl. Lacinak, hogy most ezt már nem lehet büntetlenül végig nézni a karosszékből...?

Két hónap?

Tényleg meglehet, hogy most fog kiderülni, hogy mennyi is az infláció valójában...mekkora az életszinvonal esés az elmúlt pár hónapban. Ha a forint árfolyam további 20-30%-ot veszít értékéből, ha finanszírozhatatlanná válik az államadósság...

Érdekes egy helyzet ez mindaközben, hogy most fél évig nálunk lakik az Európai Unió.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr662511251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása