Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Miért Rákosizzák folyamatosan orbánt a közírók?

2010.11.30. 14:35 :: Saman

Az orbán - gyurcsány parlamenti interpellációnak van egy nagyon szembeötlő lényege.

Mindkét pártvezér azt a képet próbálja ráhúzni a másikra, hogy az ő országlása végtelenül hazug és ember ellenes. Olyan mértékben az, annyira túl megy minden határon, hogy már megérdemelné azt, hogy kirekesszék a közéletből.

Megérdemelnék, hogy megvesse és kitaszítsa őket a közösség.

A létező szocializmusban láttuk utoljára azt a modellt, hogy a fene nagy humanizmus ideológiájával elképesztően premodern dehumanizációs forradalom tipusú országlás folyik.

A gyakorlat éppen az ellenkezője az ideológiának. Hatalmas integrációs teljesítményről beszélnek és tovább fokozzák az egyébként világrekorder mértékű kirekesztést.

Az ideológia szerint a "szabad emberek szabad egyesülése" című korszak nyitányát harsogják a fanfárok, majd pedig jön a fekete autó és elviszik aput és kitépett körmökkel eresztik vissza 4 hónap múlva. Közben elszedik az emberektől a már majdnem posztmodern jobbágyfelszabadításkor oda adott földecskét. Terelnek mindenkit lehetőleg valami másik osztályközegbe, mint amit választott vagy ahová született.

Itt most a demokárciából kaphattunk egy kis darabot. Az identitás porták területén volt némi földosztás 89 körül, majd jöttek az elvtársak, és pontosan ugyan úgy elhálták az első éjszakát és pontosan úgy dőzsöltek, mint a premodern urak 800 vagy 2500 évvel ezelőtt. De ők leköpködték az urakat és fontos volt hangoztatniuk, hogy itt ideológiai különbségek vannak ám. Ne tessék azt mondani az "ember megszervezi az embert" pártkatonákra, hogy pont olyanok, mint a premodern urak, mert az ideológia itten posztmodern lesz. Tetszik érteni ugyi?

Az identitás birtokok síkján megtörtént az, amit a Rákosi rendszer a földdel és a vállalkozási ügyféltőkével + termelő eszközökkel elművelt.

Lehettem az elnöke a Szivárvány Debreceni Diák Menedzser Klubnak, az Országos Diák Uniónak, az Egyesület a Diákönkormányzatokértnak, vezetőségi tagja a Ve-Ga vagy a PÓK Háló köröknek, csinálhattam a Magyar Teleház Szövetséggel Munkahelyteremtés.hu Programot, marketingelhettem a Részvételi Demokrácia Hálózatot, de mindez már a múlté. Az utóbbi 4 évben egyre jobban kikristályosdott bennem, hogy nem csak az én közösségi közegeimben üldözöttek az állampolgári önszerveződések, hanem ez egy lényegi eleme a pártokrácia viselkedésének. Az utóbbi 4-5 év országos  EU fejlesztésekre felkészítő programjai közül szinte mindegyikében részt vettünk. Ha én tartottam tréningeket igyekeztem bemutatni azt is, hogy a jó minőségű tervező munka és a vezetői integrációs teljesítmény csak egy része annak, hogy sikeres hiánypótló szociális szolgáltatást vagy közösségi vállalkozást tudjunk csinálni. Időről időre kalkulálnunk kell azzal, hogy a területünkön a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia rabló hadjáratokat tart.

A "Munkahelyteremtés" országos társadalmi vita után nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az újságok blokkolják a független civilek megszólalási lehetőségeit. A hazai közegben gyurcsány és orbán nem osztott lapot a polgároknak, a társadalmi tervezés mozgalmakat pedig úgy ki lehetett írtani, hogy közben senki nem emelt szót ezügyben. Nincsen egyetlen egy újságíró, nincsen még az új belépő pártok között sem, egyetlen olyan politikus se aki szerint ez az ügy megért volna egy cikket vagy egy interpellációt.

Pár hét múlva, vagy pár nap múlva, ha elfogadják az új média törvényt, bezárom a blogot.

Nem kockáztatom a családom egzisztenciáját azzal, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia predator szerveinek lehetőséget adjak 25 milliós büntetés kiszabására.

Ez egzisztenciálisan ellehetetlenítené a családomat.

Meglehet, hogy könyvben megírom azt, ami itt összeállt, vélhetően először angolul, de beszüntetem az altruista tudásmegosztást ezen a felületen. Ez lesz az én állampolgári tiltakozási akcióm a kormány lépésésére.

Az otthoniaknak további jó Rákosizást kívánok!

Legyen veletek a béke, a szabadság és az egyetértés!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr62483598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása