Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A Levegő Munkacsoport esetpéldái

2010.11.19. 05:45 :: Saman

A nol-on olvastam egy cikket, ahol a Levegő Munkacsoport felsorol egy sor példát arra, hogy ők mikor hogyan pereltek siekresen beruházásoknál.

Ezt a jogot el akarják venni a civil érdekvédőktől!

A kommentekben természetesen felmerül (mint mindíg), hogy ugyan minek van költségvetése egy ilyen szervezetnek.

A Levegő Munkacsoport a civil szervezetek között egy kimagaslóan magasan intézményesült szervezet.

Nekem épp az a bajom, hogy a többi területen nem tudnak a hasonló szervezetek így megerősödni, ezek meg nem védték meg soha a kicsiket, vagy a középmezőnyt. A Halász - Zuschlag paktumról az a 8-10 talpon maradt szervezet éppen olyan mélyen hallgat, mint a sajtó.

A magyar demokrácia olyan, hogy egyedül, mezítlábas állampolgárként kell megküzdened a kivívott legitimátások piacán a kormányzati hatalomért.

Érdekegyeztetés nincsen. A képviselő nem visszahívható!

Így az állampolgári érdekek nem jelenhetnek meg, csak akkor ha egy olyasfajta megvilágosodott bothisatwa mint orbán viktor, ki nem találja reggelente, hogy mi is a közérdek. Nincs semmi a tárgyalási kényszert vinne a rendszerbe. Ezért tárja szét a kezét gyurcsány vagy orbán és mosolyog az arcunkba azzal, hogy akkor most ugye haza megyünk.

Amerikában péládul visszahívható a képviselő, ezért egy helyi kisközösség neki tud látni annak, hogy visszahívja, ha az elképesztő baromságokat akar megszavazni. Ha azon átfordul a mérleg nyelve, akkor ott buknak. Ezért ott a pártokrácia tárgyal. Félti a kivívott legitmitását.

Nálunk az a kérdés, hogy egyedül meg tudsz-e küzdeni jövő szerdáig egy 16.000 főállású apparátussal rendelkező és sajtóbirodalommal rendelkező maffiával. Azok meg az arcunkba röhögnek azügyben, hogy mondjuk már meg, hogy mi kormányra kerültünk vagy nem... mert ha nem, akkor ugye tudjuk, hogy az általunk kifejezett közérdek beszámíthatósága a 0-val egyenlő.

Ha ezügyben fellebbezni akarunk a bíróságon vagy a nyilvánosság előtt, akkor kiderül, hogy mekkora bajban van a magyar demokrácia.

Ha egy szervezetnek csak 200 milcsi az éves költségvetése, akkor az még mindíg harmatgyenge egy ilyen ütközethez. Egy ilyen szervezetnek 6-8 főállású alkalmazottja lehet, ami kiemelkedő intézményesültség a civilek között, de csepp a tengeben a kihívásokhoz képest.

Az meg egy másik sztori, hogy kulturálisan a mi individualista és nőies hátterünkkel mi intézményességtagadók vagyunk. Bárminek elvitatjuk az intézményesült megoldásokhoz  való jogait. Akár az állam erőszak monopóliumát is megkérdőjelezzük... Ha valami intézményesül, az azonnal átkerül a mi percepciónk szerint a zsákmányszerző oldalra, ami látszik egy olyan parasztt embernél is mint Szanyi Tibor.

A 73 utáni jóléti társadalmakban az iparból kiáramlott munkaerő javarésze került át olyan munkakörbe, ahol rendszerezett információ előállításáért vagy szemléletformálásért kapja a fizetését.

Ezt hívják információs társadalomnak, később pedig tudástársadalomnak.

A pálya széléről ismerem a zöldeket. Elképzelhetetlennek tartom, hogy a LM beruházások felstrófolásának a fiókszerve lenne. Ilyen aljasságra civil szervezet nem alkalmas. Ez a zsákmányszerző maffiózók stílusa, műfailag a politikusok vagy a gazdasági lobbik ilyen célú szervezeteit nem tekintjük civilnek. Qvázi NGO-nak, qvangonak hívják ezeket. Szanyi erről írt. A maga paraszt módján.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr772458542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása