Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

"a Fidesz nem a demokráciát veszélyezteti, hanem a pofátlan végkielégítéseket"

2010.11.18. 09:53 :: Saman

"a Fidesz nem a demokráciát veszélyezteti, hanem a pofátlan végkielégítéseket"

Ennek elgurult a gyógyszere!

Amikor a FIDESZ 5 évre elképesztően pofátlan végkielégítésekkel bebetonozta a csúcstisztviselői karát, akkor hogy is volt ez a demokrácia védelem, meg a pofátlanság?

Akkor 5 évre előre rendelkeztek és a civilgyilkos zsákmányszerző szándékaikat az alkotmányos keretek között nem lehetett megsemmisíteni.

Most azért nagy a szájuk, mert két kormányciklus volt nélkülük, így minden bűncselekmény, amiben nincsen eljárás, az technikailag nem felvethető, mert elévült.

Pofátlanság előre belnyúlni 5 évre a költségvetésbe civilgyilkos zsákmányszerző figurák magánérdekeinek bebetonozása érdekében és az 5 évre visszamenőleges hatályú rablás se törvényes.

Pofátlanság lenyúlni az emberek nyugdíjtartalékait, érdemi érdekegyeztetéseket totálisan ignorálni, nem megkérdezni az érintetteket és a kulcs fontosságú szakértőket, majd arra hivatkozni hogy az emberek valamilyen vajákolós érdek artikulációs mechanizmuson keresztül törvénszöveggé alakítható közérdeket fejeztek ki.

Pofátlanság és demokrácia ellenes bűn sorozat volt a Halász - Zuschlag paktum napi gyakorlatát bevezetni és kiirtani a pártfüggetelen civil mozgalmakat. Pofátlanság és demokrácia ellenes támadás. Végzetes terror!

Pofátlanság és demokráica ellenes terror a sajtó megszállása és manipulálása!

Pofátlanság és együgyűség azt gondolni, hogy bárki, bármikor felhatalmazta a FIDESZ-t a társadalmi kontrollok néküli önkényre! A FIDESZ azaz orbán viktor úgy viszonyul a joghoz, hogy "a törvény én vagyok!" Ennek semmi köze a demokráciához! Ez az ember beteg!

A kormányprogramból épp az tűnik ki, hogy a demokrácia deficitek napirendre lesznek tűzve és olyan korrekció lesz, ami nem megsemmisíti az érdek artikuláció érdemi lehetőségeit hanem, helyrehozza az egyre pofátlanabb civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia által okozott károkat a demokratikus intézményrendszerben! Óriási szükség lenne arra, hogy az intézmények iránti bizalom ne erodálódjon tovább! A demokrácia szubjektív feltételei közé tartozik, hogy legyenek értelmezhetők, végrehajthatók a törvények. Tiszta szabályok kellenek! Feljebbviteli lehetőség kell, ahol konfliktusok nem erőszakos módon rendezhetők! Saját érdekképviseleti érdek artikulációs csatornák kellenek, amelyekben közvetelenül becsatornázódnak az érintettek megszólalásai! Nyilvánosság kell! Szabad sajtó!

Minden ponton súlyos támadás, érte a demokárciánkat! Egy rögtönzésekből élő ideológus érdekcsoport 2/3-os kormányzásának ez lett az eredménye!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr862456603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása