Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Kirekesztett zöld mozgalmak

2010.09.25. 15:48 :: Saman

Gera Pál levelet írt Illés Zoltánnak arról, hogy mi az oka az új minisztérium kirekesztő hozzáállásának.

"Felvetődik a kérdés: vajon mi lehet az oka annak, hogy a lankadatlanul harcban álló keresztény-konzervatív kormányunk és holdudvara eszeveszett dühvel rombolja le mindazt a természetvédelemben, amit az elmúlt húsz évben felépítettek"

Amikor a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia az utolsó bázisdemokratikus civil területen is mérhetetlen pusztítást visz végbe, akkor ráébrednek a zöld mozgalmárok, hogy valami deficit lőn a hazai demokráciába.

Azok, akiknek az agyát megfertőzte a FIDESZ nevezetű agyrágóbogár lárvája, semennyire nem akarják érteni az ilyen megszólalásokat:

"Konkrétan mit romboltak Illésék a természetvédelemben" amit az elmúlt húsz évben felépítettek."?

"Én pont ellenkező értelmű híreket hallottam"

A FIDESZ előszeretettel csinál olyat, hogy egy elpusztított területet politikai marketing sóval hintenek be. Kiirtják a területen elkötelezett (évtizedek óta erre fókuszáló ügygazdák) intézményesült kereteit.

A többi civil területen már rég bekövetkezett ez a pusztítás. A Halász - Zuschlag paktummal kiirtották a politikafüggetlen állampolgári önszerveződések mozgalmait.

Ez azért furi a XX. század végén, mert az ipari társadalom utáni rendszek azzal tartják fenn a 70% körüli foglalkoztatottságot a jóléti társadalom szintnek megfelelő minimálbérrel, hogy komoly humánszolgáltató szektoruk van.

Ennek mindenféle humán érzékeny történetével,- köztük a zöld dolgok - intézményes keretek között élhetnek és fejlődhetnek az adott szakmaiságokű.

Amikor az EU csatlakozás körül csináltam egy kutatást arról, hogy felkészült-e a hazai III szektor a munkaerőpiaci reintegrációs munkában való részvételre, akkor azt láttam, hogy az évi 1000 milliárd Ft fejlesztési forrást egy olyan nonprofit szektor várta, amelynek kb. 5 szereplője rendelkezik ehhez szükséges likvidtőkével és intézményesültséggel. Nagyjából 50.000 kellene. A vidéki élettrében különösen fehér holló az intézményesült civil, vagy a közösségi vállalkozás.

Az, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia mindenféle társadalmi ellenállás nélkül rá tud támadni ezekre a szférákra és mérhetetlen puszíttást tud véghezvinni, az felveti azt a kérdést, hogy a kultúra beteg.

A magyarokban nincsen belső eszköz reprezentációja annak, hogy mi az, hogy egy polgár valamilyen közügy mentén egyesületekben alapítványokban tevékenykedik.

A mi kultúránk szerint ezzel nyugodtan meg lehet csinálni azt, amit az "istenek a fejükre estek" bussmannja a colásüveggel elművelt. Elvitte a világ végére és belevetette a szakadékba, hiszen "ez nem a mi világunkból való".

A FIDESZ-esek szerint helyénvaló a független állampolgári önszerveződések kiirtása. Vigyük el őket a világ végére és vessük bele a szakadékba, majd poroljuk le a tenyerünket és veregessük meg a vállunkat: "Ez nem a mi világunkból való".

Aztán meg jön a penetráns demagógia arról, hogy a középosztály nálunk érzékeny lesz a leszakadók problémáira.

Meg arról, hogy a civil-vállalkozói aktivitás nálunk egymillió munkahelyet teremt. Meg arról, hogy legyen béke végre, legyen szabadság végre és legyen egyetértés végre.

Addig is tűrjük el, hogy a világ legindividualistább népénél bevezetik azt a fajta társadalmi tervezési modellt, ahol senkinek nincsen joga részt venni a saját sorsa alakításában. Az érintettek és a kulcsfontosságú szakértők takarodjanak a döntés előkészítési folyamatok, vagy az értékelési procedúrák környékéről! A végrehajtásból meg végképp!

Egyenlőre az a fontos, hogy a döntés előkészítési helyzetektől coki!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr742322515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása