Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Kutyád vagyok Effendi

2010.09.24. 17:07 :: Saman

A kormány beígérte, hogy az OÉT helyett a FIDESZ HR - PR ökörség, a Nemzeti Konzultáció lesz az új nemzeti együttműködési, felvirágoztatási, érdek artikulációs kultúrmechanizmuzs.

Ha valaki szeretné, ha meghallgattatnék, akkor álljon oda a fényes tekintetű nagyvezír elé, és mondja meg hogy mi a zötlete.

Ha szerencséje van, és a fényes tekintetű nagyvezír fejében törvényszikra csillan meg a felvetés - javaslat - kérés - kérdés kapcsán, akkor menten számíthat az illető arra, hogy szavai törvény erőre emelkednek.

A Corvin videotékájából kivettem a "Mongol" című filmet.

Abban van olyan társadalom kép, hogy mindenki egy fucking individualista egyén. A hierarchia nagyjából olyan lapos, mint egy tisztességes törzsi társadalomban. A vezető és a vezetettek között lényegében nincsen vagyoni különbség.

A hatalmi torzsalkodások a film eljén jelzik, hogy a kán, a törzsfő nem sok vizet zavar ebben a társadalomban.

orbán már az előző kormány alatt is esküdt ellensége volt az intézményesült érdekartikulációs szervezeteknek. orbán szereti, ha egy döntés előkészítési folyamat úgy zajlik le, hogy az érintettek és a kulcs fontosságú szakértők totálisan távol vannak tartva a döntés előkészítési folyamatokból.

Halálos ellenségnek tartja az ellenzéki pártokat, sőt a nem totálisan kontrollálható koalíciós partnereket is szépen bedarálta.

Az OÉT vagy a Parlament, akkor is, első körben kapott egy-egy taslit.

A Halász - Zuschlag paktummal kiirtották a politikafüggetlen civil mozgalmakat.

Totálisan eltörölték a független sajtó kontroll funkcióját.

A többi kontrollszerv haláláról meg az elmúlt hetek sajtójából értesülhetünk

orbán ededül akarja alkotni a szabályokat.

Még mielőtt walaki azt hiszi, hogy a FIDESZ-esek részt vehetnek a szabályok alkotásában, az kérdezzen meg egy FIDESZ-est.

orbán szerint az az érdekartikuláció intézményes formája, ha nincsenek intézményes kommunikációs formák.

Ha walaki szeretné az érdekeit megmondani neki, akkor álljon elé, és mondja meg, hogy mi az érdeke.

Dzsingisz Kán korában is így vót. Akkor, azzal kellett kezdeni az érdekartikulációt, hogy "kutyád vagyok effendi!"

Kezdem:

Szeretnék olyan országot, ahol tisztelik a Liszaboni Egyezményt és törekszenek a 73%-os foglalkoztatás elérésére (értsd: nem irtják tűzzel vassal azokat, akik munkaerőpiaci reintegrációs közösségi ügyekkel foglalkoznak) a nevezett egyezmény ajánlja az információs társadalom és tudás társadalom innovációk erősítését.

Mivel nekem ez szakterületem, szeretném, ha jövő hét szerdára a kormány befejezné a Liszaboni Egyezmény totális ignorálását a gazdaságpolitikában!

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr962320605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása