Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Filantropia és részvételi felmérés: Kongó és Kirgisztán szintjén állunk

2010.09.11. 10:00 :: Saman

A Charities Aid Foundation egy nemzetközi felmérés adatsort tett közzé, ami összehasonlítja különböző országok civil aktivitását.

A listához felhasznált Gallup-felmérés azt vizsgálta a világ országaiban, hogy a lakosság hány százaléka adott már pénzt jótékony célra, áldozott a szabadidejéből valamilyen jótékonysági szervezet segítésére, illetve hány százalék segített idegeneken.

A hazai adakozási eredmény azért olyan siralmas, mert a tevőleges részvétel területen elképesztő eredményt produkálunk.

A szolidaritás kulturális hátteréről számos kutatás ad valamilyen benyomást.

A 61 országban elvégzett Globe, majd Hoffstede által végzett kultúra összehasonlító vizsgálat szerint a kollektivizmus - individualizmus skálán mi vagyunk a második legindividualistább nép. Előttünk egy afrikai kultúra.

Ez már elég lenne ahhoz, hogy magyarázza, miért nem érdekel bennünket a más baja.

De ezen kívül, mi vagyunk az egyik legbizonytalanaságtűrőbb nép, az egyik legkudarcfélőbb nép, a humánorientáltságunk katasztrófa. stb. stb.

Konkrétan ezt a helyezést nem is annyira az adakozási hajlandóságunk húzza le.

A tevőleges részvétel totális hiánya.

A szomszédos Ausztriában egy - egy párt félmilliós tagságot tud magáénak. A civil világ nagyobb mint a pártok aktivistáinak világa.

Nálunk a legnagyobb párt 30.000 tagot számlál és a civil világ kisebb, mint a párttagok csoportja.

A pártok elkezdték kiirtani a politikafüggetlen civil mozgalmakat és nincsen olyan sajtómunkás, vagy quvázi civil intézményesség, akinek ez fájna.

A Halász- Zuschlag paktum 1998-ban köttetett.

Amikor csodatévő szent orbán előakar varázsolni a cilinderből egy hatalmas méretű munkahelyteremtési és szociális integrációs sikerhegyet, akkor majd az lesz az első kérdés, hogy ki akar ezeken az ügyeken dolgozni.

A pártatonák eleddig 13 éve arra vannak idomítva, hogy azonnal öljenek, ha független állampolgári önszerveződéssel találkoznak.

Szerintetek most egyszer csak, örömmel fognak tudni üdvözölni minden olyan magyart, aki kimozdul a megveszekedett individualizmus kultúrájából?

Gyurcsány is belepusztult abba, hogy megpróbálta elvonó kúrára fogni az alapvetően korrupcióra szerveződő szervezeti kultúráját. LESZAVAZTÁK MINDEN KORRUPCIÓ ELLENES CSOMAGJÁT!

Orbán most társadalmi integrációs teljesítményt fog felmutatni a legkegyetlenebb civilgyilkos zsákmányszerző csapatával?

Egyfolytában csak a penetráns demagógiát halljuk ezügyben.

Valóban Orbán a legnagyobb szemétdomb kakasa. De a tudástársadalom korában egy-egy LEADER csoportnak, egy-egy mentor programnak, egy-egy szociális szövetkezetnek kellene nagyobb közösségi integrációs teljesítményt felmutatni, mint egy-egy helyi FIDESZ közösségnek. Csakhogy az MSZP vagy FIDESZ közösségek szerint ezek a közösségi terek közellenségnek számítanak.

Ennek sok köze van a civil ügyhöz, a hajléktalanasághoz, és a munkahelyteremtéshez is. Valami miatt a nem annyira barbár politikusok szociális piacgazdaságról beszélnek.

Csodatévő szent orbán erről azt mondta, hogy a bankok nem adnak a közösségi vállalkozásoknak pénzt, akkor nyas gem.

Ez persze nem tartja őket vissza attól, hogy egyfolytában a középosztály és a szegények összefogásának aranykoráról beszéljenek.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr292288115

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Koldusok, hajléktalanok, hangulatrontók 2010.09.11. 11:20:48

Ők is a társadalom tagjai, a nemzet részei, és egy valamirevaló közösség sosem feledkezhet meg legelesettebb tagjairól. (Fotó: text.freeblog.hu)Pintér Sándor egy interjúban arról beszélt, hogy a közterületeket meg fogják tisztítani „a koldusoktól...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása