Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A Civil Mozgalom hozzájárulása a helyi képviselőségért folytatott harchoz

2010.08.12. 12:53 :: Saman

 

A nolblog mai vezérbejegyzése tudósít arról, hogy a Civil Mozgalom jutalmat ígér a képviselői helyekért.

A jutalom akár egy vagy kétmillió forint is lehet.

A Civil Mozgalom a toborzás mellett pénzjutalmat is ígér a leendő jelöltjeinek, mely vélhetően sok, a helyi politikában semmilyen tapasztalattal sem rendelkező embert fog motiválni a jelölté válásban – írja a Csepel.info. Kérdés, hogy a helyi politikába mennyi értelme van bedobni olyan személyeket, akik csak a felkínált pénzjutalom miatt akarnak közösségük képviselői lenni.

A Csepel.info teljes terjedelmében közli a Civil Mozgalom felhívását, benne a jutalmak összegét is:

Valósítsa meg álmait a Civil Mozgalom segítségével úgy, hogy ebből a lakóhelye is profitálhasson, és büszkék lehessenek Önre. Ehhez most anyagi támogatást is biztosítunk a Civil Mozgalommal induló legeredményesebb képviselők, képviselőcsoportok és polgármesterek számára, a különböző kategóriákban:

Jutalmazzuk:

- a legeredményesebb Civil Mozgalom képviselőjelölteket: 1 illeve 2 millió forinttal
- a legeredményesebb Civil Mozgalom képviselőcsoportban indulókat (ha a képviselői helyeknek megfelelő számú jelölt indul): 2 illeve 3  millió forinttal
- a legeredményesebb Civil Mozgalom polgármester jelölteket: 2 millió forinttal

 

A Civil Mozgalom néha megmutatja, hogy mennyire nem beszélik a profik nyelvét.

Vicces mondjuk, hogy az alapítói nyilatkoztot az alapító karizmával kötött szerződésként kellett aláírni, miközben a neve meg egy széles társadalmi cunami szembementelét fejezi ki a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciával.

Ez a kiírás arról szól, hogy a képviselő jelöltek egy része nem teljesen a családi kasszájának a terhére fogja benzinbe és nyomdaköltségbe beleölni az egy-kétmillió forintját, hanem ezt vissza fogja kapni, ha annyira felépíti a helyi kivívott elfogadottságát, hogy bejut a testületbe.

Becsülendő dolog, hogy felkészültek arra, hogy ennek a halovány reményét fel tudják kínálni.

A módszer azonban teljesen amatőr.

Van ezzel egy másik óriási probléma, amiről asszem írok is egy cikket a reszvetelidemokracia.blog hu-n.

A zemberek a legkisebb intézményesültség megjelnése esetén már percepciót váltanak. Ha valaki túl lép a sörszeretők baráti köre, azaz a totálisan családias közösségi kereteken, és mondjuk bejegyzett civil szervezetként tevékenykedik, /a választásokon elinduló párt már ettől is mérföldekre van ezen a skálán/, akkor menten azt kiáltja a zegészséges magyar lélek, hogy az úr azért teremtette vala eme állatkáját, hogy egy újabb zsákmányszerző struktúrát szabadítson az mi fejünkre.

Minden nemű intézményességben potenciális zsákmányszerzőt látunk! Olyan mértékben intézményességtagadó a kultúránk, hogy a múlt héten már az agyágyult MSZP vezérkar egyik potens figurája azzal akart nemzetközi vihart kavarni, hogy a kormánytagoknak jár-e a céges telefon. Ha igen, akkor hogyan és miért?

Imádom, amikor a zújságírók, a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia lemennek Mari nénibe és fújják azt az intézményességtagadó mantrát, hogy miért nem a családi kasszájuk terhére szervezik meg magukat a hazai független állampolgári önszerveződések, vagy épp ezesetben az új belépő pártok.

20 évig dolgoztam odahaza közösségfejlesztőként. Én szinte csak azt láttam a terepmunka során, hogy a valódi civilek 98%-a elképesztő durva formában a családi kasszája terhére csinálja a közösségi életet. Annak ellenére, hogy nálunk nem angol bérszinvonal van.

Nincsen benne mindenkinek a jövedelmébe az a diszkrecionális jövedelem hányad, amiből ezt meg lehetne tenni. Sőt!

Át kellene fogalmazniuk ezt a közleményt! Azt pedik meg kellene mutatni az embereknek, hogy ennyi pénzből nem is nagyon szoktak tisztességes kampányokat lefolytatni.

Ez az utólagos kompenzáció elég lehet a technikai költségekre.

reszvetelidemokracia.blog.hu
kultukor.nolblog.hu
munkahelyteremtes.hu
 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr742216815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.08.12. 14:42:12

Ez a "friss hír" már olyan régóta fent van a CM honlapján, hogy még a mo.hun is már több mint egy hónapja (7.07.-én) szóba került: edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/preList/126154.page

Abba már bele se megyek, hogy maga a díjak kiírása erősen pontatlan.

Inkább csak erre az "apróságra" hívom fel a CM-fanok figyelmét:
"A Civil Mozgalom egyesület jelöltjeinek..." + "A Civil Mozgalom nem párt"
Szóval:
- van ugye a "CIVIL MOZGALOM" mint párt (hiszen CSAK PÁRT állíthatott országos listát;)
- és van ez a "CIVIL MOZGALOM EGYESÜLET" nevű valóban NEMPÁRT...
( www.birosag.hu/engine.aspx?page=tarsszervsearch )
Így aztán a Seres-Stekler klán mindig azt veheti elő, amelyiket épp hasznosabb használni. ((a Tomcatet jelölő MSzZP-jük meg elpihen a talonban:))

láz-ár 2010.08.16. 14:13:54

@1.szolo - 2014;): Én személy szerint felháborítónak tartom, hogy a civil mozgalmat így lejáratják, és visszélnek az emberek bizalmával. A mi falunkban is állított jelöltet a CM! Az emberek fel vannak háborodva, hogy ez az ember, hogy meri magát civilnek nevezni, mikor párt színben jelölteti magát. Ha valóban a ,,jószándék" vezérelné a mozgalmat, és valóban a szektort akarnák képviselni, egyeztettek volna velünk! A faluban 18 civilszervezet működik, és civil tanácsunk van, tehát nem lett volna nehéz megtalálni Bennünket!

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.08.16. 21:04:46

@láz-ár: "párt színben jelölteti magát."
- ezt kivéve minden szavaddal egyetértek!

Ezt viszont Mária (és Ottó) rendesen kitrükközték, mert - ahogy előbb már írtam - van egy "egyesület"-ként bejegyzett CM-jük IS, amelyet most már használhatnak, ahol nem követelmény a "párt" a listaállításokhoz...
Tehát ez itt "formálisan" nem "párt" - de a többi sajnos stimmel. :-(

láz-ár 2010.08.17. 10:08:40

@1.szolo - 2014;): A civilszervezet alapszabályában viszont ,,elvileg" szerepel, hogy nem támogat pártokat, és nem állít jelöltet! Tehát mindenképpen CSALÁS!
Kiváncsi leszek rá, hogy a beígért 2-3 milliókat ki fogják-e fizetni valakinek, vagy ez is, hasonlóan a többi párthoz populista ígérgetés.
Summa-summárum, bemocskolták a civil mozgalom hitelét!
süti beállítások módosítása