Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Mire büszke a pártokrácia?

2010.07.15. 11:30 :: Saman

Van a politikának olyan területe, ahol a nagy nemzeti Hurál nem leteszi a törzsi viszálykodás rituáléit és hosszú -hosszú időn keresztül csakis a szakmai racionalitások mentén gondolkodik a közjóról.

A Népszabis cikk mennyekbe meneszteli az egyik EU parlamneti képviselőnket, aki a hazai lobby sikerek után már nemzetközi porondon építgeti a szent közjót.

Csakis a zemberek, meg a zemberek, meg a jövő!

Csak ez lebeg a szeme előtt.

Ki se találjátok, hogy ugyan mi lehet az a terület, ami mentén a közérdek oly kristály tisztán elnyomja a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia torzsalkodási kedvét!

Ez a terület az energia politika.

"A legfontosabb találkozási pontnak az energiapolitika bizonyult: a lex Mol, a paksi atomerőmű bővítése vagy a Fónagy–Podolák-törvénynek nevezett „saláta” problémamentesen megkapta a többségi támogatást, akkor is, ha közben nem volt beszélő viszony a kormánypárt és az ellenzék között."

Maga a kirekesztő és versenykorlátozó rendszer már a kérdés "társadalmi vitája" körül is kirajzolódik.

Arra büszkék a lobbisták, hogy a tárasdalmi kontroll totális kiiktatásával sikerült konszenzust előidézni az egyébként khaosz viszonyban lévő pártok között.

Néha lehet találkozni olyan nemzetközi összehasonlító adatokkal,amelyek mutatják, hogy más országokhoz képes mennyibe kerül az áram, az autópálya építés, a telefon stb..

Általában csúfosan jövünk ki az ilyen összehasonlításokból.

Az már kezd nyilvánvalóvá válni az embereknek, hogy a pártok közötti konszenzusok gyakran a közlegelők kifosztásáról szólnak.

Mindezt a kommunikációs közeget is egy FIDESZ  - MSZP megállapodás, a Halász - Zuschlag paktum alapozta meg, amely halálra ítélte a politikafüggetlen állampolgári önszerveződéseket.

1 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr672153105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.07.17. 01:24:55

Van még egy közös nevezőjük:
- a képviselői juttatások.
Még azon belül is van egy kedvenc számuk:
- "15"

Amikor 600e ember adta a nevét a költségelszámoltatásukért, akkor is ezt találták ki helyette: 15%-os jövedelem(sic!)adó.
Most meg a legális párttámogatás csökkentése mértékéül vették elő megint ezt a varázsszámot ("kifelejtve" alóla a pártalapítványi részt!).

Szinte hallom a vitájukat:
- 10%?
- Az sajna még kevés az elégedetlenkedők elhallgattatásához :(
- 20%?
- Na, azér' ne essünk már "populista" túlzásokba!
- 15%?
- Arany közép, megszavazva... :)
süti beállítások módosítása