Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Our president a pumpkin head

2010.07.01. 10:53 :: Saman

A FIDESZ 1998-ban szisztematikusan kezdte el felszámolni a demokrácia kontroll intézményeit.

A köztársasági elnökként két pártkatona között vaciláltak.

Mindkettőnél garantáltan megszűnik a köztársasági elnök, mint külső kontroll funkció.

Egyik sem olyan politikai karakter,hogy egy pillanatig is számíthatnánk arra, hogy a belső mű, a tisztesség adott esetben egy asszertív nemet kihozzon belőlük, ha arra van szükség.

Két fűrészpor ízű figura, akiknek nincsen önálló véleménye semmiről.

Ádernek ugye arra épül a politikai karrierje, hogy szobatárs volt a Bibó szakkollégiumban, ha mosolyog egyet az már sajtóhír.

Schmidt Pál sportdiplomata karrier után amolyan "kivétel erősíti a szabályt" figura. Azért tudott be épülni a FIDESZ hatalmi gépezetébe, mert soha nem akar semmit. Soha nem mond semmi önálló véleményt. Ezzel az erővel egy arapapagály is lehetne a köztársasági elnökünk.

Elég neki, ha csinálhatja azt, amit a főnök akar.

Az egyik legkitűnőbb szolgalélek!

Biztosak lehetünk abban, hogy Schmidt Pál esetében soha sem fog előfordulni, hogy erkölcsi indíttatásból, vagy a procedúrák megsértése miatt betölti majd a kontroll funkciót, és újra tárgyalásra vagy alkotmány bírósági kontrollra utal egy törvényt.

A hazai demokrácia már a FIDESZ párt programja körüli herce-hurcában érdekes fordulatot vett.

A mandátum képzésnek már a porhintés szerű látszatát sem kívánja fenntartani a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia.

Valahogy úgy néz ki a mandátumképzés, az érdek egyeztetés, a társadalmi tervezés és a demokratikus kontoroll FIDESZ és MSZP által diktált kultúrája, mint ahogy a képen látható gesztus.

A politikusok ezt kínálják nekünk részvételi demokrácia modellként, társadalmi kontroll modellként.

 A kormányprogram a már megszokott demagóg módon azt a látszatot kelti, hogy a FIDESZ-ben tudatosult az, hogy a demokráica deficitek már meghaladják a tűréshatárt.

Ennek ellenére sorra születnek a totális egyeztetés nélküli törvények.

"Kicsi vagyok! Majd meg növök!

Ha meg növök, beléd rúgok!"

"Ez a parancs... érik a narancs!"

"Még, még, még, még, ennyi nem elég!"

"Kicsi az ország! Nagy a bánat!"

"repül a bálna"

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr392122696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.07.15. 11:38:12

"Schmidt Pál esetében soha sem fog előfordulni, hogy erkölcsi indíttatásból, vagy a procedúrák megsértése miatt betölti majd a kontroll funkciót, és újra tárgyalásra vagy alkotmány bírósági kontrollra utal egy törvényt."

Ezzel szemben esély van rá, hogy megteszi majd ezt pártutasításra, egy koncepciós törvényjavaslattal "szemben", amely helyzetet direkt azért kreálnak majd, hogy ne mondhassák róla, hogy soha... (azaz kivétel erősítené a szabályt)

Hisz hasonló finesszel védték ki az EGY-pártrendszer vádját is egy báb-párt kívül hagyásával a Szövetségből... (-amely mellesleg nem is pártszövetség!)
süti beállítások módosítása