Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Piócamitológia 12: a valódi és quvázi állampolgári önszerveződések

2010.06.22. 10:53 :: Saman

Szanyi Tibor tegnapi nyilatkozata, - mintahogy Gyurcsánytól is hallottunk ilyesmit hetekkel ezelőtt - felveti azt a kérdést, hogy eztán Szanyi inkább piócapásztor akar lenni.

Eszközt lát a párt körüli quvázi civil világ felturbózásában. Úgy gondolja, hogy ez a párt túlélésének a záloga.

Ez a logika nem új, maximum csak neki tűnik világmegváltó ötletnek.

Épp ez motiválhatta a pártokat a politikafüggetlen civilek kiirtásában 12 évvel ezelőtt, mert a civileknek szánt aprópénzeket is szerették volna párt HR kihívások kezelésére fordítani.

Maximum arról van szó, hogy az MSZP pártvezetésében szeretné, ha több figyelmet kapna ez a kérdés. Vélhetően kezd nekik derengeni, hogy annyira szétesett a szervezet, hogy már nem igen tudnak közéleti szempontból szalonképes figurákat felmutatni. Nincsen kiből válogatni. Berekedt a baloldal elit rekruitációja, a fiatalok körében lámpással se lehet baloldali érzelműeket találni.

Ha esetleg kétségeink lettek volna anno a piócamitológia kinyilatkoztatásának pillanatában, hogy most akkor Szanyi Tibor szereti a civil szervezet köntösbe bújt pártszerveket, azaz piócákat, vagy épp hogy undorító élősködő féregnek tartja őket, akkor ez a kérdés most eldől.

A tegnapi levelében a piócák további előretörésében látja a túlélés zálogát.

A politikafüggetlen civil világ dzsungelharcosait 3 sereg szokta tizedelni.

1. Pártfinanszírozási okokból felélik a civilgyilkos zsákmányszerző pártok az állampolgári önszerveződéseknek megcímkézett forrásokat. Jó példa erre, hogy a Zuschlag - Weinenberger pénzek hová - milyen célra lettek elköltve. Bekerültek a pártmaffiák félig magán félig belső újra eolsztási rendszereken begyűjtött vérkeringésébe.

2. A pártok a saját HR bajaikat próbálják meg orvosolni azzal, hogy például a párt ifjúsági szervezetek elképesztően maroknyi csapatait nemesi előjogokkal ruházzák fel. Zuschlag - Szíjártó korában, amikor Gyurcsány az ifjúsági miniszter, akkor már nincsenek is ifjúsági egyeztető testületek. Ott a minisztériumi előszobákban szaladgálnak listákkal. A pártok célszerűséget látnak abban, hogy csak a saját holdudvarukban nőjön fel közélet képes ember. Vona Gábor egyetemista korában FIDESZ közeli keresztény legényegyletekben jelenik meg a közéletben. Majd polgári körözik, majd a közéleti terephez nem szokott Molotov koktél partykat szervező kuruc mozgalom hátán kerül be a parlamentbe. Szanyi Tibor is valami hasonló karriert javasol most az MSZP-nek.

3. A legnagyobb kihívás azonban a hazai demokrácia számára, a politikusok műveletlensége. Nem képesek célszerűséget látni abban, hogy a III. szektornak érdek képviseleti szerepe van és a hiánypótló szociális szolgáltatások kiépítésében sokkal olcsóbb támaszkodni az állampolgári önszerveződésekre. Volt szomszéd asszonyom sógornője, a nyíregyházi polgármester például egyesületté alakíttatta az állami humánszolgáltató szervezeteket annak érdekében, hogy az önkormányzat forráshiányait minél több EU humánfejlesztési forrás tudja kompenzálni. A kistelepülések integrált közösségi tereinél már rendszerszerűen csinálta ezt a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr482100443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása