Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A piócamitológia guruja részvételi demokrácia király akar lenni

2010.06.21. 12:49 :: Saman

Kedves gátlástalan pojáca Szanyi Tibor MP úr!

Hogyan értelmezi az alábbi pártstratégiai javaslatát? :

"A baloldaliságot életfelfogásként, életmódként és életérzésként szeretném láttatni. Mozgalmak, közösségek szervezése révén egy baloldali együttműködési hálózatra van szükség, amelynek összekötő anyaga a szolidaritás a társadalommal és a természettel, de legfőképp a jövő generációival."

Amikor Ön egy olyan pártnak a tagja, amelyben olyan tagok vannak, akikben nincsen belső reprezentációja a civil társadalom  intézményeinek:

idézek:

"Ma Magyarországon a civil kezdeményezések alapvetően három csoportra oszlanak. A legnépesebb csoport a piócáké, amelyek azért alakulnak, mert az a hangadó, aki a szerveződés elején kikáltja magát elnöknek, az ismer valakit a kormányban, az önkormányzatokban, akit jól le lehet szívni. Becslésem szerint ez a civil szervezetek durván 60 %-át teszi ki. A második csoport, durván 30 %-os részaránnyal a zsarolóké. Ezek többnyire zöld köpönyegben sétálnak fel-s-alá, s ahol valamilyen jelentősebb építkezést észlelnek, keresztbeállnak valamilyen gyom, vagy madár nevében, és addig akadékoskodnak, amig a beruházó nem fizet nekik valamilyen tetemesebb summát, és akkor elhallgatnak, általában nagyhirtelen. A maradék 10 % pedig valódi civil szervezet, amelynek tagjai saját zsebükből finanszírozzák a szervezet működését és nem a közpénzekre ácsingóznak. Ha valami állami és civil érdek összecseng, akkor persze ezek is részesednek valamilyen kiegészítő közfinanszírozásban, de ennek fejében tesznek is valami értelmeset."

Ezt egy Szanyi Tibor nevezetű képviselőtársa engedte meg magának az országértékelő beszédéhez kapcsolódó performance kapcsán.

Ezek után, Ön előáll azzal a világmegváltó javaslattal, hogy esetleg szóba kellene állni az emberekkel?

Feltétlenül beszélnie kellene Szanyi Tiborral, mert a kommunikáció totális berekesztése valóban megnehezíti a demokrácia normális működését.

Egyeztetniük kellene, hogy a Halász - Zuchlag paktumban kiirtott politikafüggetlen civil szervezetekre most végül is szükség lenne, vagy további kívánatos dolog az amit Szanyi Tibor, a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia egyik legtöbbet kommunikáló tagja hangoztat.

Le kell piócázni az állampolgári önszerveződések világát?

Biztos, hogy a III. szektornak semmi de semmi funkciója nincsen a demokráciákban?

Biztos, hogy tatárjárás típusú pusztítást kell véghezvinni az állampolgári önszerveződések világában?

A legelső válasz cikkemben, amit további 9 követett, kifejtettem Önnek, hogy a XX. század eleji baloldali mozgalmak erőteljesen támaszkodtak mozgalmi hátérre. A szavazati jog kiszélesítésétől, különböző emancipációs mozgalmakon keresztül egészen a jóléti társadalom modell (magas minimálbér, magas foglalkoztatottsággal) kiépítéséig komoly szerepe van a hazai és a nyugati fejlődéstörténetben a civil szektornak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr622097831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása