Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

"Kis malac! Kis malac, engedj be!..."

2010.06.07. 16:23 :: Saman

Az idei választási kampányt teljesen meghatározta a mutyizmusról szóló nemzeti discurzus.

Az MSZP gyakorlatilag lejegelte ezt a témát, a választási listájuk vérfrissítésének teljes ignorálásán látszik, hogy itt a szűk hatalmi körök fognak kígyót egymásra kajabálni társadalmi kontroll ügyben.

A FIDESZ ki is mondta, hogy a poliitkusok elszámoltatása kérdés első helyre került a legfontosabb ügyek listáján, letaszította a trónról a munkanélküliséget!

Azt felfogták, hogy ez lecke.

Meg is jelent ez politikai marketing logikában.

Beszélnek róla, néha parasztosan. Pár kommentben úgy hívtam ezt a jelenséget, hogy a politikusok köpködő versenyt rendeztek.

A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia vélhetően fel is fog vonultatni mindenféle tücsköt bogarat, amivel megpróbál társadalmi kontroll nélküli társadalmi kontrollokat eladni a közvéleménynek.

Szanyi Tibor, amatőr természetfilozófus barátunk, a piócamitológia megteremtője elő is állt ma reggel azzal a javaslattal, hogy az MSZP elitjének miként kellene önmagát megtisztítani a korrupciótól.

Bizony elég nehéz dolga van a pártvezetéseknek manapság. Nehéz akár  csak a saját tagságuk szemébe belenézni.

Mégnehezebb dolog hagyni, hogy az emberek értékelése nyilvánossan elhangozzék, esetleg ez befolyásoljon konkrét szavazásokat.

E helyett inkább az van, hogy csak olyasmiről lehet szavazni, amit egy szűk bizottság jóváhagyot...

A pártkassza kulcsa a Táncsics Alapítvány tresury-jében van elrejtve, ott pedig Gyurcsány a Cerberus 5 évig.

Szegény Szanyi Tibor meg csak dörömbölhet a kapun:

"Kis Malac! Kis Malac! Engedj be!

Nem enegdlek! ... ...!"

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr542063291

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A megfelő ember 2010.06.07. 19:03:06

Érdekesen alakul az új kormány személyzeti politikája: Alig pár napja egy Kövérnek jelentő III/III-as tartótisztet neveztek ki a katonai elhárítás helyettes vezetőjének, most meg itt van Papcsák Ferenc, az új elszámoltatási kormánybiztos, akinek Két f...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása