Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Kedves Gyurcsány

2010.05.22. 15:13 :: Saman

Gyurcsány megtalálhatta Orbán elgurult gyógyszerét, mert hogy kifejezetten a pártmutyzizásra épülő korszakról írt egy lesúlytó látleletet. Debreceni József készített erről egy kivonatot.

Ilyeneket ír: "„Aki meg akarja újítani a pártot, annak szakítania kell a pártfinanszírozás mai módjával. Ha lesz új törvény, akkor könnyebb lesz, de ha nem lesz, akkor is meg kell tenni… Legfeljebb másként kell működtetni. Nem mások pénzével, hanem a magunk tehetségével, önkéntes hozzájárulásával, személyes részvételével. Naiv vagyok? Lehet, de a tisztességnek nagyobb az ereje, mint a pénznek. Azt hiszem…"

Érdekes ahogy Gyurcsány 14. alkalommal megpróbál nekimenni ennek a témának.

Tényleg nem taktikus fenntartani a Halász - Zuschlag paktumra épülő országlást, meg az is igaz, hogy lehetetlen fenntartani.

Anno, amikor Gyurcsány kormányfőként és pártelnökként javasolt korrupciós ellenes törvénycsomagokat, akkor úgy pattant le az MSZP belső szervezeti mechanizmusairól, mint bolha a kutyáról.

Most viszont ott áll mellette két olyan ellenzéki párt, akit kifejezetten az juttatott a parlamentbe, hogy a népnek elege van a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciából.

A népharag az összes választható erőt beválasztotta, pedig eddíg külső erő nem léphette át az 5%-os küszöböt.

Nyilván a FIDESZszel tovább mutyizni az mindkét párt középtávú öngyilkossága lenne.

Ha borítja a bilit az MSZP, akkor ezt a saját fejére teheti. A FIDESZ a 2/3-os hatalom birtokában úgy függeszti majd fel a mentelmi jogukat...

Egyedül maradt az MSZP a zsákutcában.

Talán nem volt taktikus ide bejönni.

Olyan ez, mint amikor Nagy Szulejmánról elfelejtettük kikémkedni, hogy ő a gyalogság ellen is ágyúval szokott támadni.

Szépen felálltunk a Csele patakhoz és megvártuk míg leágyúznak bennünket.

50.000 magyar vesztette életét azon a napon. és 50 török.

Kedves Gyurcsány, nem akarna többet beszélni a Halász - Zuschlag paktum részleteiről, mint amit ebben a dolgozatban leírt?

Gyurcsány kifejezetten abban látja az MSZP megújulásának esélyét, hogy ha eleddig levadászásra kiszemelet, esetleg valójában leölt társadalmi mozgalmak egyszer csak elkezdnek ingyen és bémentve arról zengedezni, hogy azért mégis csak a baloldaliságban kellene hinni.

"Nincs más lehetőségünk, mint kívülről építkezni, megmaradt erőnk nagyobbik részét a baloldal társadalmi hátterének újraszervezésére fordítani… Nyitott közéleti, kulturális, életmód köröket, klubokat támogatni… A szabadság, a demokrácia kis köreit életre galvanizálni, amelyből majd erős párt is épül valamikor. Aki most segíteni akar a baloldalnak, az… beszélgetésre, tanfolyamra, kirándulásra, karitatív szolgálatra hív, vitatkozik az interneten, blogol, chatel, honlapot ír, szerkeszt, moderál.”

Eleddig egy két MSZP figura folytatott aktív társadalmi kapcsolatokat. Karsai vagy Szanyi Tibor ebben a műfajban a mértékadóak.

Egy párt részéről ez szokatlan az európai kultúrkörben, mind a mennyiséget, mind pedig a minőséget tekintve "érdekes". - hogy angolosan fejezzem ki magam.

A Gyurcsány által javasolt megoldás, az erős részvételi demokrácia irányú HR fordulat a párton belül és általában a társadalomban valóban alkalmas terep általában a baloldali pártok számára. Szanyi Tibornak már felhívtam a figyelmét rá hogy ez bizony történelmileg anno eléggé így volt és most a posztmodern korban méginkább érdekes lenne ez az irány.

De nem a civilgyilkos zsákmányszerző pártoknak.

Nem lehet évtizednél hosszabb ideig irtogatni a független állampolgári önszerveződéseket, majd egyszer csak hozzájuk fordulni segítségért.

Rákóczit bujtatták a parasztjai, konkrétan a rutén falvak, ugyan ez Windisch-Grätz -el nem fordulhatott volna elő ezen a földön.

Csak nézzünk bele, hogy a párton belül hogyan állnak hozzá a részvételi demokrácia kérdéskörhöz:

"Ma Magyarországon a civil kezdeményezések alapvetően három csoportra oszlanak. A legnépesebb csoport a piócáké, amelyek azért alakulnak, mert az a hangadó, aki a szerveződés elején kikáltja magát elnöknek, az ismer valakit a kormányban, az önkormányzatokban, akit jól le lehet szívni. Becslésem szerint ez a civil szervezetek durván 60 %-át teszi ki. A második csoport, durván 30 %-os részaránnyal a zsarolóké. Ezek többnyire zöld köpönyegben sétálnak fel-s-alá, s ahol valamilyen jelentősebb építkezést észlelnek, keresztbeállnak valamilyen gyom, vagy madár nevében, és addig akadékoskodnak, amig a beruházó nem fizet nekik valamilyen tetemesebb summát, és akkor elhallgatnak, általában nagyhirtelen. A maradék 10 % pedig valódi civil szervezet, amelynek tagjai saját zsebükből finanszírozzák a szervezet működését és nem a közpénzekre ácsingóznak....Ha valami állami és civil érdek összecseng, akkor persze ezek is részesednek valamilyen kiegészítő közfinanszírozásban, de ennek fejében tesznek is valami értelmeset."

Idézet Szanyi Tibor amatőr természetfilozófus tollából, akik szinte egyedüli csillagként nyert MSZP jelöltként szintén fél-analfabéta vetélytársával szemben.

1 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr722023000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikénehavóna 2010.05.22. 17:03:10

[most egy nagyon-nagyon csúnyát mondtam]
süti beállítások módosítása