Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Kihívások az Agrárminiszter előtt? Mit fog kezdeni a Halász - Zuschlag paktum romjain?

2010.05.12. 09:13 :: Saman

Az Uniós pénzek cirka fele ESZA típusú munkahelyteremtési pénz, a másik fele meg vidékfejlesztés típusú munkahelyteremtési pénz.

Nagy rejtély, hogy miként tudunk évi 1000 milliárd Ft-ot mindenféle munkahelyteremtési eredmény felmutatása nélkül elkölteni.

A blogomban 2007-ben megítéltem a "tavalyi fasisztaverseny győztese" megtisztelő címet. Az az MSZP országgyűlési képviselő kapta, aki azzal nyitotta a LEADER alakuló ülést, hogy most akkor a megjelent vállalkozó és civil urak és hölgyek rebegjék már el, hogy a FIDESZ vagy az MSZP küldte-e őket...

Ha én mezőgazdasági miniszter lennék, elégé kutyaszorítóba érezném magam.

Hogyan terjeszthetek elő szabályozási javaslatokat a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciának a sógornői tagozata pénzéhségének korlátozására?

Hogyan próbáljunk némi pénzt megmenteni a vidékfejlesztési pénzekből valódi célokra?

Szinte esélytelen az eredeti célokat (munkahelyteremtés - helyi gazdaságfejelsztés) számon kérni a magyar programokon.

A tegnapi Nemzeti Konzlutáción a főnök felmondta a vidékfejlesztési leckét. Dolog az vóna. Totális gazdasági kirekesztettség, háborús állapotok a közbiztonságban, cunami szerű társadalmi átrendeződés (tömeges kilátástalanság) etc.... Még azt is beleértette a vidékfejlesztési leckébe, amit itt az előbb leírtam.

Idéznék a Nemzeti Konzultúción elhangzott Orbáni mondatokból:

"Magyarországon ezt súlyosbította, hogy a politikai elit úgy gondolta: következmények nélkül visszaélhet a hatalommal - tette hozzá Orbán, aki szerint vidékellenes politika folyt az országban. Ezért gondolhatták úgy a vidéken élők, hogy nekik kell megvédeni magukat.

A leendő miniszterelnök szerint ha van közmegegyezés, akkor van rend - ez a nemzeti együttműködés lényege. Egy ország annyira jogkövető és törvénytisztelő, amennyire a vezetői azok. A hal a fejétől bűzlik - tette hozzá"

Ennek ellenére a dologról nem lehet tudni, hogy ugyan a kristálytiszta fröcsögő demagógia-e mint eddig, vagy valódi fordulatról beszélünk.

Eredetileg az életvilág kitiltása a hazai demokráciából azzal kezdődött, hogy 12 évvel ezelőtt a FIDESZ kormány hatalomra kerülése után Halász János és Zuschlág János (esetleg Hegyi Gyulát és később Szíjártót is ide lehet sorolni), egyeztetni kezdtek civil forráselosztási helyzetekben arról, hogy miként hagyják teljesen figyelmen kívül a szakértői pontozásokat és miként döntsenek totálisan a pártlisták alapján. Ez vóna a Halász - Zuschlag paktum.

Ezt nyilván nem sorolja Orbán a kriminális kategóriába, hiszen Halász Jánost Társadalmi Kapcsolatok kormányizévé fogják megtenni megint.

Azt ugyan mögmondta, hogy "Semmilyen pártközi megállapodással, semmilyen pártközi mutyival nem lehetünk hajlandók lemondani olyan eszközökről, amelyek nélkül nem tudjuk teljesíteni küldetésünket."

-de ezt én úgy dekódolom, hogy eztán csak a FIDESZ pártlistáját veszik majd figyelembe.

A független állampolgári önszerveződések kiirtását eddig is Halász János koordinálta.

Eztán is ez lesz dolga?

De ez inkább erősíti az eredetileg felvázolt paradoxont.

Szerintem a vidékfejlesztési ügyeken látszik kristály tisztán, hogy a fejlesztéspolitikai csődtömeg két sarka hogyan dolgozik össze. Hogyan lesz a totális közéleti kirekesztettségből totális munkaerőpiaci kirekesztettség.

4 évvel ezelőtt kidolgoztam egy vidékfejlesztési társadalmi vitaanyagot. Már 4 lakossági fórumon ki is próbáltuk. Szuperül működik. Sajnos már felhagytam a hazai közösségfejlesztő munkával, mert a terepmunkában nagyon érezhető a Halász - Zuschlag paktum hatása. Hiába lesz új Közös Agrár Politika, hiába növekszik majd a LEADER jellegű fejlesztési források aránya, a független állampolgári önszerveződések integráló tevékenysége tiltott terület a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia szerint. Nekünk állampolgároknak már beszélni sincs jogunk odahaza.

12 éve csináltam egy 20 fórumból álló országos társadalmi vitát a "Fiatalok első lakáshoz jutásáról". Annak több mint 100 sajtója volt. 3 éve a "Munkahelyteremtés" témában csináltunk ugyan akkora kampányt, ugyan annyi MTI jelentéssel etc. Erről egyetlen egy cikk sem jelent meg nyomtatásban. A Vidékfejelsztés kampányhoz kapcsolódó pályázatokat meg egytől egyig mind kidobták. Kb. 15 pályázatot adtam be különböző szervekhez.

Nekünk állampolgári önszerveződéseknek nincsen jogunk se belebeszélni a közéletbe, sem pedig hiánypótló szociális szolgáltatásokat felépíteni.

Nem vehetünk részt a sokasodó társadalmi problémák megoldásában.

A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia integrációs képességeiről meg van már tapasztalatunk.

Egyáltalán nem szoktak integrációs kihívásokkal bíbelődni, sőt semmi bajuk sincs azzal, ha totálisan kiirtják a hazai közéletből azokat, akiknek van integrációs képessége.

Amikor az oroszok lelőttek 22.000 lengyel értelmiségit azzal a szándékkal, hogy hátha így könnyebb lesz gyarmatosítani a lengyeleket, akkor eléggé kimutatható volt mondjuk egy Bogár László féle modell abban a konfliktusban, azaz az oroszok elnyomó idegen hatalomként viselkedtek abban a helyzetben. A Kínaiak kultúrális forradalmánál hasonló eszközöket vetettek be a saját kommunista vezetőik igyekeztek deportálni mindenkit, aki fertőzheti a népet a kínai tradíciókkal.

Mi oka volt Halász Jánoséknak kiirtani a poliitkafüggetlen mozgalmakat?

Hihetünk-e a fülüknkek, amikor Orbán lépten nyomon arról beszél, hogy eztán ennek az ellenkezője lesz...? Eztán az államolgári részvétel nem a pártokrácia legnagyobb esküdt ellensége, hanem igen is üdvös lesz a kormány szemében?

Csak kapkodom a fejem, de azért szkeptikus vagyok. Ilyen jellegű demagóg süketelést eddíg is hallottunk eleget. Olyan kormányt még nem láttam, aki ne süketelt volna össze hetet havat arról, hogy ne csüggedjünk és vegyünk részt a társadalmi problémák kezelésében.

Abban az előző FIDESZ kormány élen járt, hogy miként irtsa ki szinte egytől egyig a független állampolgári önszerveződéseket.

Tartok tőle, hogy Orbán programja pusztán abból áll, hogy eztán nem az MSZP-vel egyeztenek, hanem csak a párton belül. Ebbe persze garantáltan bele fognak bukni, mert a nép meg munkahelyket szeretne, a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia sógornői tagozata meg ilyesmivel nem szokott bíbelődni.

Gyurcsány se tudta soha egyetlen egy alkalommal se rávenni a parlamenti frakcióját hogy egy kicsit is gondoljanak már bele abba, hogy valójában mi lenne a dolguk...

Meglátjuk mik lesznek Orbán lépései... egyenlőre csak halljuk azt a dumát, amit 20 éve egyfolytában hallunk és ami eleddig szöges ellenkezője anak, ami  a gyakorlati tevékenységük. Nálunk az apparátusi érdekcsoportok egyre könnyebben térítették el a forrásokat az EU megfogalmazta céloktól.

Bezzeg a többi Visegrádi ország még plusz pénzeket is kapott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr761994368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása