Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Orbán felmondta a Halász - Zuschlag paktumot?

2010.05.05. 15:32 :: Saman

"Semmilyen pártközi megállapodással, semmilyen pártközi mutyival nem lehetünk hajlandók lemondani olyan eszközökről, amelyek nélkül nem tudjuk teljesíteni küldetésünket." -Írta a nol az "Elszámoltatás és a haza megmentése" című cikkében.

Abban reménykedek, hogy ezzel a mondattal Orbán Viktor pontot tett a 12 éve tartó civil intézményességek elleni folyamatos hadviselés korszakára és a konfliktuskeresés helyett végre a nemzeti együttműködés útjára lépünk.

Politikailag is okafogyottá vált a Halász - Zuschlag paktum fenntartása. Az MSZP-t tovább priviligizálni nem lehet. Ha megtenné a FIDESZ, hogy továbbra is az MSZP-vel mutyizik, akkor ebbe belepusztulna.

Az új pártokat pedig éppen a korrupció ellenesség szele repítette be a parlamentbe.

A nép minden lehetséges új szereplőt beválasztott a parlamentbe. Ebből értenie kell a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciának. Az ellenzéki párt abban különbözik egy állampolgári önszerveződéstől, hogy automatikusan hozzáfér a nyilvánosság fórumaihoz. Az MDF és az SZDSZ nem használták ezeket az elveik és a közjó védelmére, ezért kiestek a parlamentből.

A FIDESZ 2/3-os győzelme 100%-ban a FIDESZ felelősségévé tette, hogy mi történik a jogalkotásban, a játékszabályok és az a körüli emberi viszonyok újra strukturálásában.

A siker korlátja valóban abban rejlik, hogy gerillaháborút viselő szervezeti kultúra, ami arra van ráállva, hogy rálőjön mindenre ami él és mozog, képes-e békében az újjáépítést és az élhető jövőt vezetőként láthatóvá tenni.

Ha ennek integrációs képesség beli korlátai vannak a FIDESZ-eseken belül, akkor 4-5 éven belül eltűnnek a politikai porondról.

Ha képesek valóban forradalmian másként politizálni, ha a közügy lehet az én ügyem is, akkor nyilván újraválasztják őket akár több cikluson keresztül is.

Reménykedjünk, hogy a kirekesztés Magyarországának romjain új élet sarjad!

3 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr261976637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

láz-ár 2010.05.10. 08:50:31

Legújabb információ szerint Halász lesz a társdalmi kapcsolatokért felelős államtitkár. Szerintetek mi fog változni?

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2010.05.11. 15:06:03

Zushlaggal nem biztos, hogy megint tárgyaló viszonyban lesznek...

:)

amergin 2011.01.19. 11:57:20

Mi a halál az a Halász-Zuschlag paktum? Mi a fészkes fene és hol vannak a dokumentumai, árulja el már nekem valaki!!
süti beállítások módosítása