Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Kislibák

2010.04.24. 18:34 :: Saman

Ma kikelt az első fészakalj. 6 kisliba látta meg a napvilágot.

A kis tóban a legnagyobb sziget dombocskájának a csúcsán volt egy fészek, ez volt ez első kotló, kb. 2-3 nap eltéréssel követték őt a többi szigeten fészkelő társai, majd ezen a legnagyobb szigeten is alakult még 3 fészek.

A kanadai lúd vélhetően azért vált Lorenz résztvevő megfigyeléseinek tárgyává, mert teljesen jól tűri az ember közelségét.

Én először azt hittem, hogy ezek betelepített madarak és a nyugatiak a tavacskáikat feltöltötték ezkkel a mókás lényekkel.

Amikor utána olvastam kiderült, hogy természetes úton jöttek be Európába. Maguktól bevándoroltak.

Az egyes vidékek madarai új vándorlási útvonalakat találnak ki maguknak, mert ösztönösen bennük van, hogy máshol telelnek, mint ahol fészkelnek.

Épp erre a libacsapatra ez nem igaz. Az itteni libák maximum 30%-a ment el telelni valahová és nemigen tértek vissza.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr251948459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása