Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A politikai kapanyél

2010.04.22. 23:06 :: Saman

Tóth József FIDESZ-es kihívója interjút adott TV-ben.

Kering a youtubon a felvétel, mert elég szórakoztató a fiatalember beszédstílusa, ennek ellenére persze nyilván meg fogja nyerni a vasárnapi választásokat, mert röviden és érthetően elmondta a programját is.

Összesen négy szóból áll.

Nem annyira a XIII. kerületi problémákat tematizálja, és nem repked a fenntartható fejlődés piócamitológiájának magasságaiba, mint Szanyi Tibor.

Vidékies ákcentusban megmondja, hogy itt a FIDESZ-nél lesz ám a zerő.

A beszéd így hangzott:

"Viszont, viszont, viszont mi nekünk lesz hatalmunk!"

Már korábban is beszámoltam hasonlóan rövid és hasonlóan hatásos politikai beszédekről:

Hajdúszoboszlón történt meg az első ciklusban, hogy az egyik Kisgazda képviselő (nevezzük most Feri bácsinak), nagyon komolyan vette képviselői munkáját, ezért hogy el ne késsen, a disznóól takarításból egyenesen ment a testületi ülésre, anélkül, hogy átöltözött volna. Rövid, de annál hatásosabb beszédet mondott, amely meggyőzte képviselő társait, mert nem szavazták meg az iskola pszihológusi státusz létrehozásáról szóló javaslatot. A beszéd imígyen hangzott: "Nem köll nekünk pcihhológus! Mink is felnyőttünk annélkül!"

Valahol igaza lehet Csányi Vilmosnak, hogy a demokráica megvéd bennünket attól, hogy valaki diktatúrát vezessen be, de az idiótáktól sajnos nem.

Itt angliában olyan választási gyűléseket tartanak, ahol azzal invitálják a polgárt, hogy hozza ide a kérdéseit.

A demokráciába való bekapcsolódásnak az a "képviselővé szentelő" pillanata, amikor a polgár rábízza az ügyét egy olyan emberre, akinek bízik a kitartásában, az artikulációs képességében, a közéleti integrációs teljesítményében.

Magyarországon nem töltődik meg tartalommal a képviselő intézmény. Pál Tamás életműve világosan mintát mutat arra, hogy mi a képviselő és mi nem az. Az Igazlátó Nap szervezésénél élesen elválik a koordinátor és a képviselő szerepe.

A képviselő nem önmagát hatalmazza fel és nem is a pártközpont fölülről történő legitimitása teszi őt képviselővé.

A megbízás, a mandátum, ez tesz képviselővé valakit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr201944063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása