Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A csőbe húzott konzervativizmus

2010.04.15. 16:32 :: Saman

Megnéztem a Kósa ATV-s nyilatkozatát, ahol neki szegeztek egy Kubatovval kapcsolatos kérdést.

Még a vizes piskóta receptje is szóba került, de a Kubatov témáról azért nem hallottunk egy mukkot se, mert az alelnök úr arra számított, hogy a fényes győzelem utáni mennyekbe menetel lesz a beszélgetés témája. Ő csak abból készült.

Kálmán Olga, akit a blogszférában azóta K.O.-ként emlegetnek, kitartott amellett, hogy mondjon már walamit alelnök Úr a Kubatov ügyről. Végül is kikotyogta, amit meg akartunk tudni, az elnökség vélhetően napirendre sem tűzte a pártigazgató által felfedett pártépítési technológia kérdéseit, ezeket nem tárgyalták.

Nyilván minek beszélnének róla, ha amúgy is tudják, hogy miként működik a párt, miként építkezik...

Ez csak azoknak új, akik erről eleddig nem sokat tudtak.

Akik civil vezetők, azok régóta tudják vagy sejtik, adott esetben a bőrükön tapasztalják, hogy FIDESZ és az MSZP listákat kreál arról, hogy kik a hozzájuk lojális civil vagy kifejezetten QUANGO szervezetek.

Azt is tudjuk, hogy erre a kirekesztő mechanizmusra épül az intézmények körüli fejlesztések világa, és ami ennél is rémisztőbb hogy az érdekegyztetésben ez vezérlő paradigma. Az ATV levette a felvételt a honlapjáról.

A szakmai teljesítmény egyre kevésbé számít és egyre nagyobb súlya van a vak párthűségnek.

Visszatértünk ahhoz a kiinduló ponthoz, ami miatt a rendszerváltást elkezdtük.

A párt már nem csak a civil szervezetekről készít ilyen listákat, hanem a szavazópolgárokról is. Büszkén meséli Kubatov, hogy szinte teljes adatbázisuk van. Anno Kövér László még csak a FIDESZ nagy ellenségeiről szóló listával fenyegetőzött. Mára eljutottunk odáig, hogy erre a listára felkerültek a szavazópolgárok. A választásokon megjelentek 48%-a nem a FIDESZ-re szavazott. Erről a 48%-ról is listájuk van.

Az ATV riportban az újságíró egyszerűen rákérdezett arra, hogy mi ez a 2 hangfelvétel, mi ennek az igazságtartalma. Foglalkozott-e az elnökség ezzel?

Kósa nagyon nem szeretett volna a Kubatov- féle listákkal és az ellenség szórólapjainak begyűjtésével - és kampánycsendben történő újraelosztásával foglalkozni, inkább azt akarta elmondani, hogy a konzervatív emberek kiszámíthatóak és tisztességesek.

Napirendre sem tűznek olyan, dolgokat, amik nyilvánvalóan hülyeségek. (inkább csinálják, szépen csendben, Pécsett és mindenütt).

Nem teljesen vagyok tisztában azzal, hogy mi a Kubatov felvételeknek a története, de pár napja láttam olyan híreket a neten, hogy a Kurucinfo nagy leleplezésre készül a kampányhajrában. Érdekes, hogy itt is zsebhangfelvétel oszt le egy mamutpártnak akkora maflást, amit nehezen tud kiheverni.

Csak nem az übermagyar Kurucinfo és az ATV egységfrontja ostromolja itt a királyi "konzervativizmus" bázisdemokratikusnak éppen nem mondható pártépítési módszereit?

Láttunk már cifra dolgot ebben az országban, de ... azért az elmúlt heteknek ez lenne a legszaftosabb híre.

Végül is Kósa felvette a nyúlcipőt és megfutamodott. Eztán csak olyan helyzetekbe megy bele, ahol előre lehet tudni, hogy a királyi konzervativizmus fényességes témáiról kérdeznek és nem firtatják a családi szennyest.

53 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr211923952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misc · http://misc.blog.hu 2010.04.15. 19:53:54

itt egy vállalható magyarázat, felajánlom a fideszes vezetőknek felhasználásra..:

1) az összes választót tartalmazó névjegyzéket teljesen legálisan meg lehet vásárolni

2) a saját szavazókról legálisan lehet listát vezetni úgy, hogy pl összeírják, kiktől kaptak az elmúlt években kopogtatócédulát

3) ezek után egy egyszerű kivonás elvégzésével (összes szavazó - fidesz szavazók) lehet kapni egy listát a feltételezhetően nem fideszes szavazókról. Kubatov valójában egy ilyen listáról beszélt.

tölgyes 2010.04.15. 20:00:20

Én végignéztem Kálmán Olga dicstelen előadás-kísérletét.
1.Az USA elnökét (mellesleg semmilyen szempontból sem szeretném Kósát bármelyik elnökhöz hasonlítani) nem lehet bármiről kérdezni.. ha erre valaki kísérleteket tesz, akkor azt többet nem hívják oda.
2. Kósa válaszolt a feltett kérdésre (Kubatov) Válaszát azóta megerősítette az LB a Legfőbb Ügyészség és tudtommal az állampolgári jogok biztosa is.
3. Kósa jelezte, hogy a meghívás egy konkrét témára szólt!! Ezt a tényt Kálmán Olga nem is cáfolta.

tölgyes 2010.04.15. 20:01:50

@SCUMM: A feltett kérdésre Kósa azt válaszolta amit Ön ide leírt.

misc · http://misc.blog.hu 2010.04.15. 20:10:23

a műsorvezetőtől tényleg nem korrekt, hogy teljesen más témáról kérdez, mint amit az interjú előtt kósának mondtak, de az interjú elején kósa úgy néz ki, mint egy óvodás, akit csokilopáson értek.

tölgyes 2010.04.15. 20:17:57

@SCUMM: Ez a kamera beállításának kérdése!! Ha én magét felülről fényképezem, majd felülről és hátulról.. akkor maga is úgy fog kinézni..:::))

Taligamajom 2010.04.15. 20:21:11

a legnagyobb baj ebben szerintem hogy annyira dölyfösek és elbizakodottak a politikuasaink, hogy:
1. A nagy ellenfél lebukása után, ők is elbuknak ugyanabban a hibában.
2. Elmennek szerepelni egy interjura és nem feltételezik hogy ilyet mer tőlük kérdezni valaki... Tőlük nem lehet akármit kérdezni.

Ebből látszik,hogy totálisan a támadhatatlanság tudatában vannak. Aztán ha jön egy pofon egy olyantól aki ezt nem tudja, akkor megy a mellékamu...
Szánalmas...

Phxmike 2010.04.15. 20:21:48

@tölgyes: tevedes csak az elso ket pontot mondta
de a harmadik a lenyeg!! hiszen adatokat gyujteni az tenyleg torvenytelen
de meglevo adatbazisbol egy kivonast csinalni az csak egy szimpla halmaz muvelet

tehat ez egy jo magyarazat lenne ha mind a harom menupontot kovetkezetesen egymas utan mondjak

aliglajos 2010.04.15. 20:24:12

@tölgyes: ez egészen szánalmas hozzáállás. kósa hazudott, totál nyilvánvaló. nem baj, ez a dolga. te továbbra is kedvelheted ettől, de ez a szerecsenmosdatás kínos. képzelem, miket írnál, ha ezt az előadást valamelyik komcsi adta volna elő.

MartyMcFly 2010.04.15. 20:24:44

@SCUMM:

2. Tévedés. A leadott KC-k adatait TILOS nyilvántartani, átmenetileg is. Semmilyen formában.

Már az undorító és demokrácia ellenes,hogy nyilvántartják a KC adatokat,ugyanis ennek alapján mennek ki 4 év múlva is és röhögve összeszedik a KC-kat. Mintha aki egyszer rájuk leadta volna az örök életére fideszes marad. MERT ők ezt így gondolják. Hogy vannak a kommunisták és vannak ők.

Beteges élet-, társadalom-, ország- és világszemlélet.

3. Tévedés. Ők nem a nem fidesz szavazókat tartják nyilván, hanem ők alapból abból indulnak ki,hogy aki nem rájuk szavaz,nem nekik adja az KOMMUNISTA!!! Csak a mostani választásokon kezdték el összeírni tételesen,hogy ki lehet feltehetőleg jobbikos,lmps, stb.

A Fidesz valóban a demokrácia és az ország ellensége. Vagy legalábbis többet ér nekik a saját hatalmuk,mint az ország sorsa. Így szép násztáncban tették tönkre az elmúlt 20 évben az országot, MSZP-vel, MDF-el, SZDSZ-el karöltve.

Igen kerüljenek kormányra. Mert csak mögöttük van társadalmi bázis,még ha megvezetett, tájékozatlan emberek, akiknek a figyelmét sikerült ebbe az ideológiai szembenállással tökéletesen elterelni a valós problémákról. Már nem is kll nekik programot alkotniuk,nem is kell vitáziuk,nem is kell elmondani mit gondolnak. Csak azért szavazzák meg őket,mert ők a FIDESZ!!! Csak a fidesz.

Aki a második fordulóban arra szavaz,hogy ezeknek 2/3uk legyen az mérhetetlenül naív és az országnak tesz rosszat. Nincs mitől félni,a bő kormánytöbbség megvan.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2010.04.15. 20:25:40

Pont Kósa beszélt a szabad sajtó napja alkalmából arról, hogy szeretne végre újságírókat látni. Olyanokat, akik mernek kérdezni.

Szerinte már kipusztultak az ilyenek.

Most sikerült belefutnia egy élő kérdésbe.

Aztán megfutamodott.

Asszem revidiálni fogja a sajtószabadságról elmondott véleményét és visszatér az FIDESZ-es elvekhez.

aliglajos 2010.04.15. 20:25:53

@Phxmike: csakhogy ő nem azokat vonta ki az össze pécsi szavazóból, akik elmentek a fideszre voksolni, hanem azokat, akik szilire szavaztak. kicsit más.

tölgyes 2010.04.15. 20:28:36

@aliglajos: Örülök annak, hogy Ön belelát mások fejébe. Én azt láttam, hogy Kósa nem hazudott. És a tények őt látszanak igazolni:)

tölgyes 2010.04.15. 20:30:10

@MartyMcFly: AZT tudjuk Zuschlag vallomásából, hogy ő 5000 választó lemásolt ajánlócédulájával mit csinált. Erről eskü alatt vallott.. és beszélte el, hogy ez az MSZP-nél így szokás..:::)

ne most 2010.04.15. 20:30:23

@tölgyes: Mitől dicstelen? Hogy kerül ide az USA elnöke?
Próbáld majd ki és győztes párt igazgatójaként nyilatkoz hasonlót, hogy mit tartasz nyilván a polgárokról az USA-ban?
Kósa nem tudott mit tenni, a kár már megtörtént, esélye nem volt jól kijönni belőle.

tölgyes 2010.04.15. 20:31:43

@Phxmike: Kósa azt mondta, hogy mindenben tartották a törvényi előírásokat. Ezt a vizsgálatok -a dolgok jelenlegi állítása mellett - megerősítik.

szamarhegy 2010.04.15. 20:32:06

scumm, Az mitől alapvetés, hogy az összes Fideszre szavazó alapból hozzájárul, hogy róla telefonszámos, házszámos nyilvántartást vezessenek. Kubatov 15.000 pécsi kommcsiról beszélt, a választók 40%-a nem szavaz, a maradék jobbikos, lmp-s, mszp-s,centrumos, stb, a sima kivonásnál alaposabb adatbázis építés kell a 15.000 komcsi név szerinti ismeretéhez. De, ha maradunk a 15.000 komcsinál, lehet közülük állami, önkormányzati közép-, felsővezető, rendőr, bíró, apehes, remélem érzed, hogy a nálunk szokásos több ezres pártember benyomásnál milyen komoly egziszteniciális fenyegetést jelent egy ilyen diszkrét infó, hogy kire szavaztál.

tölgyes 2010.04.15. 20:33:27

@ne most: Úgy kerül ide, hogy a demokrácia és a szabadság hazájában se lehet a politikusoktól bármit kérdezni. Meg kell adni a hiteles tájékoztatáshoz a felkészülési időt.. a tájékoztatásnak ez is feltétele.

tölgyes 2010.04.15. 20:34:00

@aliglajos: LB. Ügyészi döntés és az adatbiztosi ellenőrzés.

ne most 2010.04.15. 20:34:16

@tölgyes: Zuschlág mióta a hiteles forrás, biztos igazmondásáért itélték el.

2010.04.15. 20:34:53

Az ombudsman volt a fidesznél is vizsgálódni és megállapította, hogy a listájuk jó.
Gondoljuk csak végig, hogy történt ez a vizsgálat.
Az ombudsman bemegy a székházba, odamegy valamelyik magasrangú pártpolitikushoz.
- Mutassák már meg kérem a nyilvántartásukat.
A titkárnő az előtte lévő számítógépen megnyit egy excel fájlt. Az ombudsman elkezdi olvasni a neveket, címeket, majd megkérdezi:
- Ezek kik?
- Hát akik ránk szavaztak.
- Más listájuk nincs?
- Nincs.
- Akkor minden rendben, ez egy teljesen jó lista, a fidesznek nincs törvényellenes listája.
Elköszön és elmegy.

Az ombudsman nem nyomozó hatóság, azt nézi meg, amit megmutatnak neki. És egy ilyen vizsgálat után ki meri jelenteni, hogy a fidesznek nincs törvénytelen listája. Esetleg egy másik fájlban, másik gépen, másik szobában?
Ha a rendőrség tényleg nyomozna az ügyben, az összes számítógép lefoglal, elvisz, szakértő átnéz, a teljes levelezést és egyebeket. És még az se biztos, mert a lista bárkinél lehet, akár egy pendrive-on is.
Ezért nem ér szart se az ombudsman.

Bartoki 2010.04.15. 20:35:14

@SCUMM: "a műsorvezetőtől tényleg nem korrekt, hogy teljesen más témáról kérdez"

Egyszer Pokorni ott is hagyta K.O. műsorát emiatt az élő adás közepén.

Spermahajder 2010.04.15. 20:36:02

@tölgyes: Na persze, minden törvényes előírást betartottak. Ezt a teljesen független vizsgálatok (mikor volt ilyen?) megerősítették. Nem vagy kicsit elfogult?

ne most 2010.04.15. 20:37:06

@tölgyes: Bármit lehet kérdezni és akkor valami kitérő választ ad. Ha azt akarod, hogy érdemben válaszoljon, akkor leadod mit fogsz kérdezni.

Bartoki 2010.04.15. 20:37:23

@SCUMM:

"3) ezek után egy egyszerű kivonás elvégzésével (összes szavazó - fidesz szavazók) lehet kapni egy listát a feltételezhetően nem fideszes szavazókról."

De az 1) és 3) listákat a választások után nem lenne szabad megtartani.

És a 2) listát is csak úgy illene, ha a választó ehhez konkrétan hozzájárult. Az hogy odaadta a kopogtatót, nem automatikus hozzájárulás.

gitáros 2010.04.15. 20:38:43

@SCUMM:
Amit nem értesz: a törvény betűje szerint a kivonás eredményét _tilos_ nyilvántartani.

szamarhegy 2010.04.15. 20:39:10

Egy újságírónak nem éppen két választási forduló között kellene megkérdezni a kormányzásra 100%-ig esélyes párt egyik vezetőjét, hogy 1. tényleg nyilvántartják a választópolgárok pártpreferenciáját. 2 . tényleg kilopják és beteszik kampánycsend idején a konkurens párt szórólapjait? Mitől nem korrekt demokráciában választások idején választási visszaélésről érdeklődni? Végre egy újságíró, újságíróként kérdezett és amikor hülyének nézte Kósa, akkor kikérte magának, ez lenne a normális, mégha ez sokak számára meglepő.

tölgyes 2010.04.15. 20:40:40

@gitáros: Én nem vonok ki semmit és itt a környékünkön mégis tudom, hogy ki kire szavaz!!és ő is tudja, hogy én kire szavazok!

old_field 2010.04.15. 20:40:57

8 éve a maszop hasonló listákkal nyerte meg a választásokat. a folytatás : lopás , csalás, hazugságok, tüntetések, szemkilövés, államadósság a többszöröse az indulónak, munkanélküliség a csúcson, miniszterelnök választása=kabaré/komédia, közbiztonság=0...stb...stb...
miről beszélünk????????????????

Kopasz Szuzukis 2010.04.15. 20:41:10

Kósalayos mindíg igazat mond.
Ha mégsem, a független, városi pénzből fizetett debreceni sajó "önhatalmúlad" a szájába adja, amit előre megbeszéltek.
Ja, hogy nem Debrecenben volt az interjú? És nem a saját városa által fizetett televízióban? Blamááááázs!

tölgyes 2010.04.15. 20:41:21

@ne most: Nem lehet bármit kérdezni. Kicsit mélyedjen el az USA szokásjogaiban.

tölgyes 2010.04.15. 20:43:06

@Fülig Jimmy: Az bizonyos, hogy az MSZP ezt megszegte. (lásd Zuschlag vallomása).Az adatvédelmi biztos mindent rendben talált.. ha Önnek ez nem tetszik.. azt sajnálom.

szamarhegy 2010.04.15. 20:43:53

@tölgyes: Igen, de nem összesíted, nem vezetsz cím, telefon, név, pártpreferencia szerinti nyilvántartást és nem kerülsz hatalomra, nem rendelkezel állások, pénzek felett, nem helyezheted nyomás alá a rendőrséget, bíróságot és nem lopod meg mások postaládáját.

ne most 2010.04.15. 20:45:16

@tölgyes: "USA szokásjoga" nem tudod mit beszélsz.
Elitéltek valakit az USA-ban azért, mert valamit kérdezett?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.04.15. 20:45:38

Megnéztem a "csövön". Biztos is... "Szegény" Kósa annyira befosott a csajtól, hogy csak makogott, mint Megyó... Szánalmas volt, a bige meg klasszis, ahogy egy riporternek kell. Mindegy a szinezete, korrekt és perfekt volt a csaj, SZUPER! A népművészeti agyagedény "politicus hungaricus" meg háááát - szánalmas... Na Viktorka is ezért, csak mikrofonállványoknak nyilatkozik!

Spermahajder 2010.04.15. 20:47:46

@tölgyes: Bocs, ez nem tudom, mire vonatkozik.

ne most 2010.04.15. 20:50:58

@tölgyes: "Zuschlág vallomása" meg a "bizonyos". Nevetséges vagy.

Az adatvédelmi biztos mindent rendben talált, nagyon jól tette, hogy mindent rendben talált (1 jó pont).
Semmi oka nem volt, hogy oda menjen és ellenőrizgessen. Mi ő nyomozó hatóság? Hol látta ezt? Kérjen adatokat, majd nyilatkozzon, de ne menjen oda.
Nyilván szerepelni akart.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.04.15. 21:14:42

tölgyes elfogultságból? elvakultságból? védi a védhetetlent

a nagy levin 2010.04.15. 21:28:19

@SCUMM: "a műsorvezetőtől tényleg nem korrekt, hogy teljesen más témáról kérdez"

Egyszer Pokorni ott is hagyta K.O. műsorát emiatt az élő adás közepén.
Válasz erre

Ne mar...
A sajtonak az a lenyege, hogy barmirol kerdezhet. Enelkul hogyan lehetne garantalni, hogy ellatja a feladatat es hogy a partok legalabb valamennyire elszamoltathatok a valasztok fele???

Mellesleg Kosa nagyon konnyen valaszolhatott volna ugy, hogy "meg vizsgaljuk az ugyet, 3 het mulva szivesen elbeszelgetek errol onnel". Ehelyett hebegett, habogott, metakommunikaciojaval egyertelmuen azt a benyomast keltette, hogy vaj van a fuluk mogott es errol midnenki tud a parton belul is.

Egyebkent ahhoz tenyleg nagy elfogultsag kell, hogy Kubatov szavait valaki ugy ertelmezze, ahogy SCUMM sugaallja.

Akkor Kubatov elvtars azt mondta volna, hogy a legalisan megvasarolhato valasztoi nevjegyzeket es sajat legalis adatbazisunkat felhasznalva eleg pontos kepunk van a valaszti preferenciakrol.

De o azt mondta, hogy pontosan tujak, ki az a 15000 komcsi Pecsett, stb. Eleve nem lehet mindednki mas kommer (vagy MSZP szavazo, de mar ez a ketto se ugyanaz), hiszen pl. Pecsett is volt mas jelolt is.

Santit ez, sok sebbol verzik, Kosa pedig leszerepelt. Nem baj, ezentul majd mehet a HirTV-hez elore egyeztetett kerdesekre valaszolni.

Az milyen mar, hogy az ATV meg osszefossa magat es leveszi a linket, majd nyomasra visszateszi

Most egy ilyen kurzus jon...

dr kíváncsivagyok 2010.04.15. 21:28:32

@tölgyes: Nem hasonlítod , de mégis hasonlítod ! Nem lehetett olyan i, hogy azt higgye, nem kérdeznek Kubatovról ! A riporter köteles azt kérdezni, ami a nézőket érdekli. És nagyon érdekelt (volna) a válasza !

dr kíváncsivagyok 2010.04.15. 21:31:55

@szamarhegy: Mikor kellene a kellemetlen kérdéseket feltenni ? Választások után ? Akkor már minek ?

dr kíváncsivagyok 2010.04.15. 21:33:27

Az volt a baj , hogy Kósa Úr MEG AKARTA VÁLASZOLNI a kérdést ! Csak nem jött össze a komcsik miatt.

bryan 2010.04.15. 21:52:06

Van egy olyan érzésem, hogy a Fideszes politikusok azt hiszik az, hogy "van" kétharmaduk, az azt jelenti, hogy a sajtó úgy ugrál, ahogy ők fütyülnek. A Balog Zoltán interjúnál is, csak írtak egy sort, hogy most nem aktuális a közlés, majd talán máskor. Most meg gondolom csodálkoznak,mert látják kint az Indexen.
Ettől még K.O.-nak is sunyiság eltérni az előre egyeztetett kérdésektől. Szerintem ez alap és nem menti, hogy Kósának közvetve vaj van a füle mögött. Az ATV meg nem lesz ettől az interjútól tökös médium, csak ugyanolyan párttévé mint a Hírtv meg az Echo tv, amit normális ember csak kényszer hatására néz.

szamarhegy 2010.04.15. 21:52:48

@kíváncsivagyok: tölgyes hozzászólására írtam, aki szerint az a korrekt dolog egy demokráciában, ha az újságíró csak előre egyeztetett témákban kérdez.... Erre reagáltam (költői kérdés keretében) , hogy választás idején demokráciában 'elég korrektnek' számít e választási visszaélésről kérdezni a jövőbeni kormányzópárt egyik vezetőjét.

tölgyes 2010.04.15. 22:04:21

@bryan: a sajtó ugráltatásáról nincsen szó. Csak arról van szó, hogy a kérdezőnek is tartania kell magát a játékszabályokhoz, mert azzal becsüli meg a nézőit. Tehát meg lehet hívni Kósát, hogy beszéljen az ATV-ben Kubatovról, de akkor azt meg kell neki mondani. Aztán vagy elmegy, vagy nem. Ha nem azt be lehet mondani.. Az nem érdeke se az ATV-nek, se a nézőknek, hogy egy ilyen fontos kérdésben olyan politikus menjen oda, aki nem tud többet mondani, mint a hivatalos párt-álláspont... Ha erre játszik az ATV, akkor csak egy célja lehet: SZÍVATNI AKARTA KÓSÁT... EZ PEDIG NEM BARÁTSÁGOS LÉPÉS.. MERT A SAJTÓ DOLGA NEM A SZÍVATÁS, HANEM A TÁJÉKOZTATÁS.

tölgyes 2010.04.15. 22:08:21

@kíváncsivagyok: MEG IS KAPTA RÁ A VÁLASZT, AMI AZONOS VOLT A HIVATALOS PÁRTÁLLÁSPONTTAL.. DE KÁLMÁN OLGA SZÍVATNI AKARTA KÓSÁT.MERT, HA NEM AZT AKARJA, HANEM TÖBBET AKART TUDNI, AKKOR AZT ELŐRE MEGMONDJA NEKI.

tölgyes 2010.04.15. 22:11:16

@ne most: Sajnálom, hogy Ön kételkedik az adatvédelmi biztosban, a Legfelső Bíróságban és a Legfőbb Ügyészben.. mert hogy egyik se ítélte olyannak a helyzetet, amelyik Kámán Olgát, vagy Önt igazolta volna..de ha mégis csalt a fidesz az bizonyára ki fog derülni, ahogy a Zuschlag perben kiderült, hogy a titkos adatgyűjtés megtörtént.. erről Zuschlag eskü alatt vallott!

tölgyes 2010.04.15. 22:15:13

@ne most: Nem ítéltek el senkit, csak nem hívták többet oda az elnöki sajtótájékoztatóra. Ott ugyanis tudja az újságíró, hogy neki nem az elnök szívatása a dolga, hanem a tájékoztatás... Ha az elnöktől valami kényes dolgot meg akarnak tudni, akkor annak is megvan a maga eljárása.. azt betartják.

tölgyes 2010.04.15. 22:20:22

@szamarhegy: de ha "megkérdezi" tőlem - vagy bárkitől - Kubatov akkor megmondom neki fejből.. és miután "én is" tagja vagyok annak a 100.000-nek, aki az ajánló cédulákat gyűjtötték..a rendszer már össze is állt.
OLyan ez mint amit Truffaut a Farenheit 451-ben leforgatott!

ne most 2010.04.15. 22:28:24

@tölgyes: Korrekt, bár nem mercedeseket hanem moszkovicsokat és nem osztogattak hanem fosztogattak.

Ön egyszerűen nem veszi figyelembe, hogy nem kételkedem az adatvédelmi biztosban, az LB-ben és LÜ-ben. Az Ő feladatuk nem az, hogy bárkit igazoljanak. Már most mondhatjuk, hogy a fidesz nem csalt, ugyanis a jogtalan haszonszerzés nem történt. Zuschlag eskü alatti vallomása, nem alapoz meg önmagában semmilyen gyanút. A Zsuchlagperben nem az derült ki, amit Ön állít.

Fedup Sári 2010.04.15. 22:28:47

Bakker, ha még egyszer vki. leírja, hogy "vaj van a füle mögött", akkor lekapcsolom az internetet. Vaj a fején van, a füle mögött meg valami. (Azt meg már meg sem kérdezem, hogy a posztoló vajon direkt ír értelmetlen mondatokat, illetve készakarva hág-e át minden helyesírási szabályon.)

Amúgy vicces ez az "eskü alatt vallotta Zuschlagozás", tölgyes, túl sok amcsi filmet nézel, ott esküdöznek a Bibliára tett kézzel a bíróságos filmekben a szereplők... ha jól tudom, Cusi ügyét Kecskeméten tárgyalták.

Attól meg sírnom kell, amikor azt fájlalják itt egyesek, hogy K. O. eltért az előre egyeztetett kérdésektől: újságíró azt kérdez, amit akar, legfeljebb a riportalany legközelebb nem megy el hozzá. Egyeztetett kérdésekkel legfeljebb a gusztustalan sztárinterjúkban dolgoznak (tudjátok, amikor az ún. celebekkel beszélgetnek), nem pedig egy politikai műsorban. (Na jó, biztos vannak olyan tévék, rádiók, ahol benyalásiból csinálnak "interjút" a politikusokkal, ld. mikrofonállvány-effektus.) Kósa is csak arra hivatkozott, hogy neki azt mondták, hogy a választások utáni helyzetről lesz szó. Vagyis ő sem mondta, hogy arra számított, hogy egyeztetett kérdések lesznek, mindössze a beszélgetés témája volt megjelölve. Ennek kapcsán meg nehogy már genyaság legyen megkérdezni az egyik alelnököt, hogy mi a párt véleménye arról, hogy a pártigazgató törvénytelenségeket ismert be.

Bartoki 2010.04.15. 23:46:14

@a nagy levin: "A sajtonak az a lenyege, hogy barmirol kerdezhet."

Jaja, ez így is van.

De azt megcsinálni hogy előre megbeszéljük a témát (és nem ezt), abból készülök, majd az élő adással visszaélve, a szavát megszegve mégis benyom és erőltet más kínos kérdéseket is, ahol perszehogy habog a delikvens, no ez valamennyire övön aluli. És hát nem az első eset náluk, úgy látszik ez nem kivétel, hanem munkamódszer. Kicsit olyan Jerry Springer show. :)

Miért van az, hogy csak az m1 ESTE-ben tudnak jó interjúkat készíteni?

"Enelkul hogyan lehetne garantalni, hogy ellatja a feladatat es hogy a partok legalabb valamennyire elszamoltathatok a valasztok fele???"

Ez egy pártTV-től amúgy sem várható el igazán...

"Mellesleg Kosa nagyon konnyen valaszolhatott volna ugy, hogy "meg vizsgaljuk az ugyet, 3 het mulva szivesen elbeszelgetek errol onnel""

Bölcsebb lett volna ha hárít - pl. ha a mundér becsületének védése helyett azt mondja, hogy hívja ide a Kubatov Gábort, és kérdezze meg tőle hogy mi igaz abból amivel a felvételen henceg.
süti beállítások módosítása