Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Részvételi demokrácia kampány

2010.04.09. 10:25 :: Saman

Emailen kaptam ezt a kampányanyagot, nem tudom, hogy ki csinálta, de nagyon ütős adatokat és érveket tartalmaz csupa olyan dologban, ami nekem is szívügyem.

"A rendszerváltás utáni kormányok, honatyák és politikusok méltatása.

Hogyan tovább?

1945, és a rendszerváltás közti diktatúra alatt pár korosztály kinyögte a jóvátételeket, romjaiból újjáépítette az országot, új utakat, hidakat, ipartelepeket, mezőgazdasági – élelmiszeripari feldolgozó üzemeket létesített és megteremtette az világ egyik leghatékonyabb mezőgazdaságát.

Az eredmények mellett csodák is születtek:

 

A Kelet és Nyugat közti hidegháború miatti fegyverkezési versenyben kifulladt a sokszoros túlerővel szemben a kelet. A Nyugat Cocom listája elzárta Kelet elől az új technológiákat és termékeket, melyek mindegyike kifejlesztésére és gyártására nem futotta a kifulladt Kelet lehetőségeiből. A liberalizmus nyújtotta csodás lehetőségekről, árubőségéről meg minden lehetséges csatornán jöttek a csábító hírek.

Mindezek fokozták a felpuhuló diktatúrával szembeni elégedetlenséget. A köznép több szabadságért, a diktatúra által megkárosítottak kártalanításért, a dörzsöltek „ügyességük” szabad gyakorlásáért szálltak síkra.

A hatalom megingott, és a földből kibújt új pártoknak adta át a hatalmat.

Rendszerváltás! Zavaros idők következtek.

Megkezdődött az ország javainak kiárusítása-elprivatizálása elherdálása.

Antall József: A polgári társadalom felépítéséhez személyeket kell vagyonhoz juttatni.

Meg is történt. Postabank, vissza nem térítendő VIP hitel, bagóért privatizálás stb. stb.

Érdekes(?), hogy Kovács 24 János lakatos és több millió társa, nem szerepelt a vagyonhoz juttatandók listáján!

Kupa Mihály: „Aki azokban a zavaros időkben nem szedte úgy meg magát, hogy az unokáinak is jusson, az hülye!”

???

és megszülettek a liberalizmus csodái:

1. Már alig van valakinek munkája.


2. Bár már alig akad, kinek van munkája, a gazdaság mégis dübörög.


3. Bár a gazdaság egyre csak dübörög, még is egyre nő az

államadósság.


4. Bár egyre nő az államadósság, egyre nagyobb a jólét.


5. Bár egyre nagyobb a jólét, mégis csak hitelből lehet megélni.


6. Bár csak hitelből lehet megélni, segélyre mindig van forrás.


7. Bár a segélyre mindig van forrás, mégis egyre többet lopnak.


8. Bár egyre többet lopnak, a bűnözés mégsem növekszik.




A honatyáink megengedhetik maguknak azt is, hogy igazolatlanul hiányozzanak.

- A maszek ügyeiket is intézni kell valamikor!

A gazdaságban pedig két (pártközeli) ügyvezető igazgató így beszélget: - Te fizetsz az embereidnek?
- Én nem.
- Én sem. És bejárnak?
- Be.
- Az enyémek is. Te, nem kéne ezektől belépődíjat szedni?

 

 

 


Mi szülte ezt a negatív trendet és eredményt?

Teljességre törekvés nélkül:

A választást megnyerő párt a saját főtisztjeiből alakít kormányt, párttagjait és a párt holdudvarába tartozókat helyezi a fontos állami és önkormányzati pozíciókba. Nem számít, hogy nem ért hozzá az illető, a párthűség a fontos!

A dilettáns kinevezettek jól fizetett tanácsadókat szerződtetnek, hogy valahogy funkcionálni tudjanak és a hatáskörükbe tartozó szervezetek élére a párttársaikat és saját holdudvarukhoz tartozókat nevezik ki csodás jövedelmet – prémiumot és végkielégítést biztosító „törvényes”, titkos szerződéssel biztosítva a hűségüket.

A honatyák és választóik közötti jogviszony a választás után megszűnik, ez után a pártfegyelemnek és a maguk érdekének megfelelően nyomogatják a gombokat.

A dilettantizmus, tehát minden vonalon biztosított!

Mert a ciklus után a regnáló párt újraválasztása nem biztosított, a funkcióba kerültek fő tevékenysége: Megfelelni a párt elvárásának a funkcióba maradás érdekében és annyi bevételre szert tenni közben, hogy az unokának is jusson. Igen nagy tisztelet az igen ritka kivételnek!

Bizton állítható tehát, hogy az ország kifosztása, az állampolgárai zömének elnyomorítása a regnáló pártok bűne, továbbá hogy ezek a korrupció melegágyai!

A honatyáink és politikusaink a múlhatatlan szükségességüket Winston Churchill kijelentésére alapozzák, miszerint a képviseleti demokráciának vannak ugyan hiányosságai, de ennél jobbat még nem találtak ki.

Ez, akkor, igaz is volt, de már rég megdőlt!

Az Internet megszületése és széleskörű elterjedése után ma már minden lehetősége adott annak, hogy egy-egy kérdés (törvény) eldöntése megtörténhessen max. fél óra alatt az Interneten keresztüli népszavazással, vagyis nincs fizikai akadálya az újkori „Közvetlen Demokrácia” megteremtésének, az össznépi bölcsesség piedesztára emelésének!

Jövőre újabb választás esedékes. Az eddig regnált pártok rendre csalódást okoztak. Választhatunk valamely már levitézlett párt (koalíció) pártdiktatúrája és az ókori Görög városállamokban jól bevált közvetlen demokrácia között!

Értelmetlen lenne az elégedetlenség fokozódása miatt kirobbanó forradalom minden áldozata, ha az józan tenni akarással megelőzhető!



A pps nem ad lehetőséget a levitézlett és hasonló célú pártok hatalomból kizárása törvényes lehetőségei ismertetésére.

Aki utána néz és gondolkodik, könnyen talál akár több lehetőséget is. Ilyenről érdemes a környezetünkkel eszmét cserélni, kijelölni a legcélszerűbb eljárást és ennek megvalósítására egységbe tömörülni. Háborgásnak, siránkozásnak semmi értelme!

Aki ilyen szándékkal beszél, vagy levelez másokkal, nem nemzetellenes szervezkedés részese!

Nem az államformánk megváltoztatása az elszegényített tömegek célja, hanem a hazánkban igen károsnak bizonyult képviseleti demokrácia helyett egy jó irányban hatékony, országos méretekben is megvalósítható közvetlen demokrácia bevezetése, minden pozícióban rátermett szakértő vezetéssel.

Ez pedig nem büntetendő, hanem dicséretes, ország építő cselekedet.

A kérdés világos!

Hajlandók vagyunk-e tenni is a Haza és a magunk érdekében?

Vagy megelégszünk a további elnyomorításunk során a jusztusz murmurandusz, a morgáshoz való joggal, és csak siránkozunk, vagy hajlandók vagyunk gondolkodni és tenni, a saját és a hazánk érdekében.

Rajtunk múlik!

Ha egyetértesz, küld tovább."

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr781899402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cogito..sum 2010.04.15. 21:50:16

Demo-hritosz-Népuralom.Tartok tölle, hogy nem ez következik.Elkeseredésre ok?.EGY POLITIKUS HA KÉRDEZIK VÁLASZOL,Okosan bölcsen,nem kioktat meggyóz engen buta pornépet.NEM KIVONULOK MEGSÉRTÖDÖM..Pokornyi,Mikola,Kósa-mind egyszerü politikát csak alapszinten müvelő mamelukok.A nép kérdez minden politikusnak kötelessége tiszteségesen válaszolni nem visszakérdezni.lÁSD ORBÁN pártelnök ur.ugye?
süti beállítások módosítása