Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A nyílt erőszak eszkalálódása a közéletben

2010.04.08. 16:19 :: Saman

 Már Hagyó Mikinél is jót mulattunk azon, hogy fél kiló párizsival a szájában szokta a fojtogatni a BKV menedzsmentet, most meg a fóti FIDESZ-es polgármesterről hoztak nyilvánosságra olyan hangfelvételt, amin maffiózó stílusban azzal rúgja ki a városüzemeltető Kft. vezetőjét, hogy ha nem mond le, akkor a választások utáni rendszerben garantáltan le fogják csukni.

Persze a kommentet azonnal törölte a nol.

Ennek a "párbeszédnek" van egy érdekes vonulata is.

Elvileg az Önkormányzat és a város üzemeltető Kft. hivatalos szervek. Vastagon szabályozott, a kultúra és a törvények által szabályozott keretek között szokott zajlani a kommunikáció az ilyen esetekben, amikor a két intézmény érintkezik.

Ez itt most nem olyan.

Klasszikus FIDESZ vajákolás, hogy a törvényes rend helyett valamiféle szabályozatlanság, kiszámíthatatlanság, nyílt erőszak válik a kommunikáció mércéjévé.

A másik egzisztenciális ellehetetlenítése, vagy az azzal való fenyegtőzés
bőven belefér ebbe.

Nyilván ez már nem tűnik fel nekünk, mert a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia már szinte csak ezt nyomja a sajtón keresztül, ezek egymással is ilyen "emberi" viszonyban vannak.

Mi magyarok folyamatosan azon gondolkodunk, hogy kit miért kell kiiktatni.

Még mielőtt sikkasztásért lecsuknák ezt a Kft. ügyvezetőt, a börtönök stigmája már rá is száll, már is "megérdemli", hogy ne emberként beszéljünk vele! De az a minimum, hogy nem beszélünk hozzá emberhez méltó hangon és nem fogunk vele kezet és közöljük hogy ez azért van, mert dzsudzsu néger rabszolgahelyettesnek tartjuk, vagy valami hasonló olyasminek amit "nem szokás" emberszámba venni.

Persze a választási plakátokon ez a szent szakramentum van becsomagolva és piros fehér zöld szalaggal átkötve: keresztény konzervatív kimértség a neve.

Nálunk így hívják a maffia viselkedést.

A FIDESZ és az MSZP ezt ugyan úgy csinálja. A Halász -Zushlag paktummal intézményesen elkezdték kiirtani az állampolgári önszerveződéseket, megszálták a sajtót, itt a polgármester Úr elmondja, hogy milyen lesz az igazságszolgáltatás...

Szerencsére ma már ott tart a technika, hogy bárik élő felvétellel a nyilvánosság kontrolljához fordulhat.

De hol van a demokráciánkból a többi kontroll funkció:


1. a feljebb viteli lehetőség (független bíróság)

2. a tiszta szabályok

 

3. a saját érdek képviseletek és a jószolgálati segítő szervek


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr421904907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása