Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Az átláthatóságból nem kérnek a pártok

2010.04.07. 01:37 :: Saman

A Népszabi beszámolt annak a közgazdász csoportnak az értékelő munkájáról, akik ki akarták számolni, hogy a pártok demagóg igérgetései mennyi költségvetési vonzattal járnak.

Kiderült, hogy a magyar pártok programjai nem olyanok, amiket le lehetne ilyen formán firdítni és természetesen a pártok nem méltatták válaszra a kiegészítő kérdéseket feltevő civil csoportot.

Itt sokkal többről van szó, mint hogy egy civil - szakmai csoportnak nem válaszolnak a kérdéseire.

Szerintem elhibázott a cikk címe.

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az átláthatóságból nem kérnek a pártok.

A civil kontrollal is összefügg ez a kérdés, de ez nem teljesen fedi.

Az USA-ban ahol Politzer József életműve óta nagy becsben tartják a független sajtót, a helyi képviselő ellen hatékony helyi kampányokat tudnak folytatni a helyi közösségek.

Ott egy-egy képviselőnek konkrétan a képviselői helyébe kerülhet az, hogy ha valami baromságot csinál, például olyan párttal szűrte össze a levet, amelyik elfelejti közzétenni a programját és ezzel semmibe veszi a közösség átláthatósághoz fűződő jogait.

Nálunk a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia már 12 éve kiirtotta a független mozgalmakat, megszállta a sajtót és az ideiglenesen bevezetett kirekesztő és versenykorlátozó választójogi törvényt véletlenül úgy felejtették...

na ná, hogy átláthatóságról hallani sem akarnak... mit képzelünk mi...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr441900645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása