Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Orbán úgy prédikál a közösségi vállalkozások ügyéért, hogy már előre eltemette őket

2010.04.03. 13:56 :: Saman

Orbán Viktor előre a bankok nyakába varrta azt a kérdést, hogy miért lesz továbbra is totális csőd a gazdaságfejlesztés területén a közösségi vállalkozások intézményes terepe.

A szociális piacgazdaság elég meredek logika lenne a bankoknak, akik még azt sem hajlandóak akceptálni, hogy ha walaki kisvállalkozó.

Én mint ex bankár, látom, hogy ez alapvetően múltban felhalmozott fedezeti tőkén múlik és már futó és fejlődő pályán lévő üzleti modellen.

A közösségi vállalkozásoknál mindkettő szűkös terület a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia sógornői tagozatát kivéve. Ott talán a felhalmozott tőkefedezettel nem lesz baj.

Alapvetően AZ európai gazdaságfejelsztési modell ignorálásáról van szó:

Ezt mondja az európai ember:

"Sokkal erősebb összefogásra van szükség hogy 2020-ig a szociális piacgazdaság eszközeivel, az európai gazdaságok újra stabilak legyenek - mondta az Európai Bizottság elnöke, az Európai Néppárt budapesti ülésén. Baroso hozzátette: stratégiai cél, hogy 10 év alatt 75 százalékkal növekedjen a foglalkoztatási szint, hogy a GDP 3 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítsuk, és 20 millió alá szorítsuk az európai szegények számát."

Ezt meg Orbán:

"Szerinte is szociális piacgazdaság kell, amely a spekulációval és a pénzkapitalimussal szemben munkát és értéket teremt. Leszögezte: rá kell a bankokat arra venni, hogy a spekuláció helyett a munkahelyteremtést finanszírozzák."

Orbán teljes mértékben sarlatán szociális piacgazdaság ügyben.

A helyi közösségi összefogásokat halálra ítélte 12 évvel ezelőtt a Halász - Zuschlag paktum. Kiirtották a politika független civil mozgalmakat. Az EU csatlakozásra alig maradt a vidéki élettérben szolgáltatásképes civil szervezet. Hiába jött 2004-től évi 1000 milliárd Ft fejlesztési pénz, egy kanyi munkahelyet nem bírnak ebből felmutatni.

A szakértői vélemények figyelmen kívül hagyásával párlisták alapján osztanak csak pénzt. A pártaktivisták sógornőinek meg ekkora az integrációs teljesítménye a gyakorlatban.

Ebbe így konkrétan belepusztult a gazdaságfejlesztés, főként a szociális piacgazdaság jellegű területeken csődtömeg ez az egész.

Amikor azt mondja, hogy a bankok jövőbeni hibája, hogy nem lesz idehaza ilyesmi, akkor ezt úgy kell dekódolni, hogy komplett idióta ehhez a témához.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr991891863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása