Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Gender szenzitív esélyegyenlőségiminiszterhablaty

2010.04.03. 11:58 :: Saman

Lévai Katalin ex esélyegyenlőség miniszter élcelődik azon, hogy Morvai Krisztina jogvédő multjában feminista sőt meleg jogvédelemmel kapcsolatos tevékenységeket is találunk, ehhez képest a JOBBIK most egy teljesen ellentétes értékrend.

Nem nagyon tudom hová tenni, mindeközben az "esélyegynelőség nevében" lazán félretolja  a saját témáját és ex katedra kijelenti a követekezőket:

"Nincs ma Magyarországon olyan párt, amely európai értelemben véve gender-sensitive, vagyis a társadalmi nemek kérdésére érzékeny lenne"

A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia elvileg értelmiségi figurái néha kitűnő példákat adnak arra, hogy az orrukig sem képesek látni.

Nem sok hír jelent meg a kisebb pártokról, de azt lehet tudni, hogy LMP-ben női kvóta van és a CM- pedig kifejezetten egy feminista szerveződés, aminek a gender szenzitív szemlélődők, mint például én, igen megörültem.

Érdekes, hogy a területtel foglalkozó, tudományos háttérrel is rendelkező cikkírónak ez nem tűnik fel.

Persze nyilván fontosabb neki, hogy a világunkon kívülinek feltételezze az LMP vagy a Civil Mozgalom léte - nem léte kérdés.

Asszem át kell mennem tudós coach-ba és be kell bizonyítanom, hogy az LMP és a Civil Mozgalom létezik.

Gondolom ezek a pártok nem szívesen látnak olyan esélyegyenlőségi minisztereket, akik részt vettek a Halász - Zushlag paktum óta tartó pogromban, ami kiirtotta a politikafüggetlen civil szervezetek javarészét, aminek köze lehet a női jogok és általában a hátrányos helyzetek életvilágának romlásához is, ezért a résztvevő megfigyelést most hagyjuk.

Olvasson újságot kedves Katalin!

A Népszabadság 3-4 vagy maximum 6 napi anyagának lapozgatása során egyértelműen megállapítható, hogy az LMP és a Civil Mozgalom vagy létező dolgok, vagy valami fene nagy reklámmal rendelkező kitalációk lehetnek.

Én személyesen ismerem Schiffer Andrást például és megállapíthatom, hogy nem marslakó. Eredetileg nyíregyházi vagyok és a rokonaim azt állítják, hogy Seres Mária is homo sapiens és nem marslakó.

Azt is tudományos eszközökkel meg lehetne állapítani, hogy a CM és az LMP tényleg állítottak-e országos listát ezen az országgyűlési választáson vagy csak mese az egész!

Jól mutatja ez a megnyilatkozás, hogy ha a civilgyilkos és egy választott értékrend, jelen esetben a feminista "mozgalmásság" közül választani kell, akkor természetesen férle a mozgalmársággal és éljen a civilgyilkos tábor kánonja.

Ha független agyként nézek szét a horizonton, akkor inkább az a feltűnő, hogy mindkét szélről olyan figurák ostromolják a parlamentet, akik feminista közegben nevelkedtek, vagy az LMP és a CM részről valamilyen oknál fogva nyiltan kiállnak ilyen értékek mellett.

Morvainál ugye ez már összeegyeztethetetlen, de történelmi tény.

Döntse már el a szociológus asszony, hogy most akkor örülünk a feminista értékrend megjelenésének, hiszen a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia kegyetlen, könyörtelen és érzéketlen volt eddíg általában a társadalami problémák iránt, meglehet, hogy az új belépők ebben egy fordulatot képviselnek...

vagy "nincsen olyan párt..."

Szeretnék tőlük megvonni az érdekképviseleti esélyegyenlőséget.

Például azzal, hogy nemlétezőnek tituláljuk őket.

Elfordítjuk a fejünket, amikor ők azt csináljuk, amit mi kutatunk és utánna meg azt reklámozzuk, hogy mi ugyan nem láttunk semmit.

Normális attitűd ez egy tudóstól?

Normális attitűd ez egy felelős politkustól?

Normális attitűd ez egy feminista mozgalmártól?

2 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr661891621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

forintocska 2010.04.06. 01:17:48

Én is megörvendtem a CM-nek, LMP-nek, de esélyét sem látom hogy a parlamentbe bekerülnek. Nincs lóvé! Nincs hírverés! És ugye a férfiuralmú média nagy ívben tesz rá. Nem érdeke!
Tehát a valóság az, hogy Lévai Katalin mikor írt, sajnos mégis igaza volt, ha a jelenlegi és a T. házban bekerülő esélyes pártokra gondolt:

"Nincs ma Magyarországon olyan párt, amely európai értelemben véve gender-sensitive, vagyis a társadalmi nemek kérdésére érzékeny lenne"

a jelöltek listáját nézve a következő parlamentünk még macsóbb lesz mint most. Nem lesz 10% sem a nők aránya.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2010.04.06. 03:03:02

Én azért az LMP-t biztos befutónak tartom, mert abban hiszek, hogy óriási a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia elleni népharag.

Nagyjából akkora, mint 89-ben volt a Kádári "elit" kivívott elfogadottsága.
süti beállítások módosítása