Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Eltűnt cikkek nyomában

2010.04.03. 13:19 :: Saman

Mostanában 4-5 cikknél azt tapasztaltam, hogy egyszerűen megtalálhatatlan a NOL felületének hagyományos kersési metódusaival.

Általában a vélemények vagy a belföld rovat cikkeihez kommentelek, esetleg a mozaikban bukkan fel érdekes téma.

Általában hajnal egy vagy kettő körül érek haza, így az éjjel kitett cikkekhez elsőként tudok kommnetelni.

Tegnap például Gyurcsány írt arról cikket, hogy mi nyugatosodni akartunk.

A cikket még úgy sem lehetett megtalálni, hogy ha a Gyurcsány-t beíjuk a keresőbe.

Nagy nehezen az egyik cikk csatolmányként azonban mégiscsak rábukkantam. Látszik is, hogy csak egy óra és egy tíz között kommenteltünk.

Gyorsan bemásolom ide a kommenteket:

"A mi kormányzásunk mögötti nemzeti, politikai lelkiség tartalma a nyugatos polgárosodás folyamatának felgyorsítása, az európai gazdasági-politikai centrum szélén élő Magyarország modernizációja."

Sokszor leírtam már, de ide kívánkozik.

Szerintem a rendszerváltásnak világos társadalmi szerződése volt. Nyugatos demokráciát akartunk, nyugatos piacgazdaságot akartunk, és nyugatos jóléti társadalmat akartunk.

A civilgyilkos zsákmányszerző pártokácia mindhárom ponton megszegte ezt, nem tekinti mandátumának ma már ezeket.

1. Hol nyugatos demokrácia az, ahol a FIDESZ és az MSZP a Halász - Zushlag paktum óta nagy kaszával irtja a politikafüggetlen civil szervezetek világát. A nyugatos demokráicákban az emberek állampolgári önszerveződéseken keresztül érdekképviseleti folyamatokban és hiánypótló szociális szolgáltatások kiépítésében szokott részt venni.

A mi civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciánk szerint ehhez csak a FIDESZ és az MSZP sógornői tagozatának van joga.

A nyugatos gazdaságokban az állam koorporativista eszközökkel védi és támogatja az övéit. Nálunk a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia olyan kirekesztő és verseny korlátozó játékszabályokat szokott a nyakunkba varrni, hogy ma már 2-3 nemzedékre elegendő eltakarítani való kásahegy halmozódott fel. Minden túlszabályozott, de semmi sem épül valamiféle értelmes vagy emberközpontúbb irányba.

Az EU források elosztási logikáján látszik, hogy bármi érdekli a pártokráciát, ami rosszul fizetett ipari társadalom korabeli munka és minden közellenségnek számít náluk, ami az információs társadalomhoz szerves vagy a tudás alapú társadalom irányába mutat.

A nyugatos jóléti társadalmak magas foglalkoztatottságra és magas minimálbérre épülnek.

Gyurcsány maga szokta képviselni azt a nagytőkés érdeket, hogy értéktelenedjen el a bérszínvonal.

Úgy amúgy ez közgazdaságilag azzal jár, hogy tovább szűkül a fizetőképes kereslet és további munkahelyek szűnnek meg. Mint ahogy Surányi makroökonómiai nyelven ezt kifejtette.

A hárommillió koldus országát sikerült reprodukálniuk, baloldali 8 éves kormányzással.

Gratulálunk Fleto!

"A szenvedélyes túlzásaival drámai őszödi beszéd kijózanította a frakciót, és megteremtette a kiigazítás és a reform politikájának parlamenti többségét"

Ez azért áthúzza az öszödi beszédet. Itt megint hazudunk reggel, délben és este.

Ha kijózanodtak volna, akkor walamelyik korrupció ellenes javaslatsort elfogadták volna a pártelnök Úrtól. Walahol szembe fordultak volna az öngyilkos és közjó ellenes döntéssorozattal.

Nem tették. Talán nem józanodtak ki.

Ebbe sikerült belepusztulni...

A cikk vége egészen elképesztő demagógia:

"Meglepően sokan hiszik, hogy létezik erős Magyarország a polgárok erőfeszítése nélkül, pedig egyetlen mód, hogy elkerüljük e rövidke írás elején a polgárok és a haza érdekei közt kialakuló konfliktust, hogy érett, okos, világra tekintő és felelős polgárként tudjuk: erőfeszítéseinkből épül a haza jóléte, és ez az alapja önmagunk boldogulásának is."

Az a párt, amely teljes mellszélességgel kiállt a Halász - Zuschlag paktum folytatása mellett, azzal érvel, hogy a munkaerőpiacról kirekesztett tömegek (50% az aktív korú keresőképes lakosság foglalkoztatottsága) és a közéletből totálisan kirekesztett tömegek (a civilgyilkos zsákmányszerző párokrácia országában több párttag van, mint amennyi civil aktivista! - ráadásul nálunk a pártok is tized akkorák, mint pl. Ausztriában - ráadásul nálunk lehetetlen megszólalni a sajtóban: például a Munkahelyteremtés országos fórumsorozatunkról már a megyei lapok sem mertek lehozni egy sort sem).

A munkaerőpiaci és közéleti kirekesztettség egyik fő koordinátora egyszer csak előáll azzal, hogy mi hiszünk abban, hogy "hogy létezik erős Magyarország a polgárok erőfeszítése nélkül".

El tetszett téveszteni az alanyt!

Ez a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciának a logikája.

Az emberek itt egészségesek, kreatívak és ambiciózusak voltak. 1991-ben itt több civil szervezet volt, mint a FAK országokban összesen.

1 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr161891774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

almonda 2010.04.06. 00:37:10

szia, én ma reggel 9-10 között olvastam a Gyurcsány cikket, akkor a kommentjeid is mind ott voltak, s összesen alig 15-20 másik. Furcsa, hogy most 310 kommentet jelez a számláló, de ezeknek csak töredéke - a 18.00 h utániak -olvasható... Különös.
süti beállítások módosítása