Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Seres Mária egyéniben szeretne nyerni

2010.03.30. 18:33 :: Saman

 

A Civil Mozgalom óriási teljesítményt nyújtott azzal, hogy teljesen a nulláról kezdve eljutottak az országos listáig.
 
Az aktivisták eddigi erőfeszítése azt jelzi, hogy tényleg van tettrekészség az emberekben a maffiapártok uralmának megdöntéséért. A választási rendszerünk kirekesztő mechanizmusai azonban annyira erősek, hogy egészen rendkívüli helyzetben nyílik csak lehetőség arra, hogy parlamenten kívüli erő bejusson.
 
Az, hogy a JOBBIK nemcsak biztos befutó, hanem a kormánypártot maga mögé utasító pozícióban van és az LMP-nek is esélye van az 5%-os belépési küszöb átlépésre jól jelzik a társadalom elégedetlenségét a korrupcióra felépülő pártok uralmának meggyengülését.
 
A nép felébredt! Nem kér a kirekesztő és versenykorlátozó politikusokból!
 
Fontos lenne, hogy a Civil Mozgalom tagjai közül néhányan megjelenjenek a parlamentben, de erre csak akkor van esély, ha a parlamenten kívüli pártok együttműködnek 2-3 körzetben és a régi és új rendszer közötti népszavazást kérnek az egyéni jelöltre leadott szavazatok tekintetében.
 
Ha egy ilyen szavazás bejuttatná a Civil Mozgalom jelöltjét a FIDESZ jelöltjével szemben, ez óriási üzenet lehetne a 20 éve regnáló pártokráciának.
 
Demonstrálhatnák a parlamenten kívüli erők, hogy képesek az együttműködésre a kirekesztés politikájával szemben.
 
Hiszem, hogy azokban a körzetekben a FIDESZ szavazóknak egy részét is meg lehetne győzni arról, hogy adjanak egy esélyt a Civil Mozgalom jelöltjének.
 
Egy hét van még a kampányból!
 
2-3 körzetben el lehetne magyarázni az embereknek, különösen, ha a CM országos kommunikációja elmagyarázza, hogy ez az esélye annak, hogy a következő 4 évben parlamenti képviselőként férjenek hozzá a médianyilvánossághoz.
 
Cserébe felajánlhatná a CM, hogy visszalép az új belépők számára,  ami erősen stabilizálná az LMP bejutási esélyeit és növelné a JOBBIK erejét is.
 
Nagyon szurkolok az új belépőknek és nagyon fontosnak tartom, hogy mindhárom párt elkötelezett a FIDESZ – MSZP korrupciós együttműködések feltárásában és további fenntartásának megakadályozásában.
 
Már most el kell kezdeni a tárgyalásokat és a lehetséges együttműködési pontok keresését.
 
Erről szól a politikusok munkája.
 
Demonstrálni kellene, hogy az új politikusok képesek a közérdek érvényesülése érdekében félretenni saját vagy pártjuk érdekeit. Demonstrálni kellene, hogy a kirekesztő közéletnek van alternatívája.
 
Ez az alternatíva most kihívta a régi rendet és hisz az elsöprő győzelmében.
Ha abban a 2-3 körzetben az emberek az új jelöltre szavaznak, ez a nép erejének, a demokráciába vetett hitnek a visszatérését jelenthetné.
 
A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia úgy alkotta meg a demokrácia játékszabályait, hogy  csakis a kirekesztő mechanizmusok érvényesülhessenek. Ezért nem került be soha egyetlen párt sem a parlamentbe kívülről.  Ezzel hellyel-közel mindenki tisztában van.
 
Ezzel a kirekesztő struktúrával szemben azonban hatékony polgári ellenállás lehetne a 3 új belépő erő együttműködése.
 
Együttműködés a kirekesztettség ellen!

 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr911881702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása