Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Orbánt eltiltották a további jogsértésektől

2010.03.26. 14:47 :: Saman

Az Országos Választási Bizottság megvizsgálta azt az esetet, amikor Orbán Viktor iskolában tartott választási rendezvényt.

Oktatáspolitikai kedvenc célpontja a túlközpontosító és erős politikai szocializációs messianisztikus küldetéstudattal megáldott társadalomformálóknak az ifjúság átnevelése.

A kommunista rendszer "szocilaista embertipust" nevelő korszaka után, úgy tűnt, hogy a konzervatív oldal erősen elkötelezett abban, hogy az iskola ne válljon a politikusok átnevelő terepévé, ezért törvény tiltja nálunk az ilyesmit.

Az erről beszámoló cikkben a hosszú Halász Zuschlag paktum és a téma kapcsolódásáról írott szöveg helyett önmegtartóztató módon csak ennyit írtam:

"Orbánra nem vonatkoznak a magyar törvények?

Lehet iskolában kampányrendezvényt tartani?

reszvetelidemokracia.blog.hu"

Később szgdpat idézte a jogforrást:

"A nevelési-oktatási intézmény helyiségeiben, területén párt, politikai célú mozgalom vagy párthoz kötődő szervezet nem működhet, továbbá az alatt az idő alatt, amíg az óvoda, iskola, kollégium ellátja a gyermekek, tanulók felügyeletét, párt vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai célú tevékenység nem folytatható." [Közoktatási tv. 39. § (4) bekezdés]"

Erre most az OVB megvizsgálta az ügyet és a következő szankciót találta ki:

" Az OVB határozatában megállapította a jogszabálysértést és a Fidesz elnökét a további jogsértéstől eltiltotta."

Azért ez pazar ....

 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr111870658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása