Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Orbán "ifjúságbarát" politikája - ifjúságpolitikát elég fellengzős lenne kapcsolatba hozni Vele

2010.03.26. 15:30 :: Saman

A történet ott kezdődött, hogy amikor számukra váratlanul hatalomra kerültek 1998-ban, akkor vélhetően önmagukról is olyan kép élt az új kormány megalapítóiban, hogy ők amatőrök.

Azért álltak neki agresszíven kiirtani a politika független állampolgári önszerveződéseket, felszámolni, megszállni a demokrácia kontroll intézményeit, mert úgy gondolták, hogy nem kell ebbe a demokráciába más szellemi műhely, csak a FIDESZ.

Az ifjsági szervezetek között volt a leglátványosabb a pártszervezetek és a politika függetlenek közötti boszorkány üldözés. Szinte írmagja sem maradt a független szervezeteknek, míg a párt ifjúsági szervezetek kora beköszöntött. Visszaállt a KISZ rendszer, csak most 2 pártnak van KISZ-e.

Az ifjúság így érdekképviselet nélkül maradt.

A párt ifjúsági szervezetek ugyan úgy nem képviselnek érdekeket, mint ahogy pártoknak sincsen semmilyen érzékelhető érzékenysége társadalmi csoportok iránt. Ezért nincsenek kimutatható nyertesei az egyes korszakoknak. Leszámítva persze a zsákmányszerző kasztot.

Alapvetően 3 meghatározó eleme van az ifjúsági vonatkozású civilgyilkos zsákmányszerző pártoknak:

1. A Halász - Zuschlag paktummal halálra ítélték a független állampolgári önszerveződéseket.

2. Nem riadnak vissza az oktatás ideológiai befolyás alá vonásától. Erről szól az Orbán ígérete a fiataloknak című kampány rendezvény, mint gesztus. Nem érdekli őket a törvényes rend sem. Mint ha nem is lett volna rendszerváltás.

3.Általában a politikai szocializációs tevékenységnek a célpontjai a fiatalok. Ők az egyetlen társadalmi réteg, amely szabadon benyelte Orbán minden blöffjét. Az ifjúságkutatások egy az egyben visszatükrözik az Orbán féle világképet. Ezért lett JOBBIK hívő az ifjúság jelentős része. Igaz, hogy az csak történelmietlen vajákolás, ha a fiatalok kevésbé közösség mentesen élnék az életüket, akkor nem lenne akkora mértékű a vegytiszta fasizmus és a vegytiszta Kádár rendszer imádat egyszerre a fiatalok körében, mert ha valaki közösségben élve hagyja formálódni a világképét, akkor a viták miatt jobban kikupálódik. Ez az ami nincs. Ezt vonta meg a magyar demokráciától, a magyar jövőtől a Halász - Zuschlag féle korszak "ifjúságbarát" politikája. Az ifjúság individualistább mint elődei. De sokkal kiszolgáltatottabbak is! A mi generációnk is nagy vesztes, de ők még rosszabb helyzetben vannak!

Orbán Viktor megszervezte azt a fajta "demokratikus" horizontot, ahol rajta kívül mindenki csak amatőr sültbolondnak látszik. 12 évre betiltották az állampolgári önszerveződést, a sajtóban nem jelenhetett meg ilyesmiknek a véleménye és komoly nyomot hagyott ez az elit rekrutáción is. Pár év múlva vagy pár hónap múlva megvizsgálhatjuk, hogy teljesen vagy csak félig ment rá az ország...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr681870776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása