Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Miért akarjuk folytatni a korrupciós rémkorszakot?

2010.03.23. 15:27 :: Saman

A Sólyom László féle korrupció ellenes bizottság egyik rendezvényéről megjelent egy nyulfarknyi írás.

A címéből arra lehet következtetni, hogy levonják azt a mérleget, hogy alapvetően a lakossági bejelentés a korrupciós ügyek elindításának módja, a hivatalok korrupció ügyben csak 5%-ot tesznek ki a feljelentők között.

Ez azt jelenti, hogy a törvényes- nem törvényes bináris kód alapján működő államigazgatás szeme nem szokott fennakadni a törvénytelenségeken. Ez a fajta törvénytisztelet hazánkban nem működik.

Az államigazgatásban dolgozók nagyon nehéz helyzetben vannak, mert maffiaszerű korrupció folyik az orruk előtt.

A FIDESZ által bevezetett Halász - Zuschlag paktum óta pártlisták alapján osztanak el minden közpénzt, ráadásul ma már az alapvető szabályokat is nyíltan áthágják.

Anno 98-ban a Társadalmi Szervezeteket Támogató Országgyűlési Bizottságban alakult ki ennek a kultúrája és eszkalálódó fejlesztés képtelenségbe borította az országot.

A legnagyobb EU foglalkoztatás fejlesztési program nyertes listáján megjelent olyan szervezet, amely nem is adott be pályázatot határidőre.

Amikor számítógépet osztottak civil szervezeteknek, bevitt a minisztériumi apparátus egy olyan listát, amely 3 oszlopot tartalmazott: ezeket mindenképpen támogatjuk, ezekből válogathattok, ezek meg mit képzelnek.

Amikor a hátrányos helyzetű kistérségek felzárkóztatására való LEADER csoportok megalakultak, akkor a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia már azzal kezdte e "közösségfejlesztő" terepmunkát, hogy mindenki vallja be, hogy MSZP vagy FIDESZ színekben van jelent vállalkozó vagy civil szervezetként.

Ez vezetett oda, hogy úgy tudunk évi 1000 milliárd fejlesztési pénzt elkölteni, hogy semmilyen munkahelyteremtési hozadéka nincs.


Az egyik kedvencem, amikor a NETREKÉSZ program pályázati kiírásában megjelent egy olyan kitétel, hogy azok a teleházak, amelyek szövetség tagjai (márpedig az összes normális tagja valamilyen hálózatnak), akkor döntsék el, hogy melyikük pályázik. Mert egynek a pályázatát fogadják csak be.

Minden de minden arról szól, hogy kirekesztő és versenykorlátozó módon, a területen semmilyen múlttal nem rendelkező pártsógornők férjenek csak fejlesztésekhez az állampolgári önszerveződések helyett.

A kormányon lévő korrupt banda ebbe belebukott.

Ezt a FIDESZ-szel együtt csinálták, elképzelhetetlen számomra, hogy erről a dakota döglött lóról le tud szállni a FIDESZ, így várható, hogy ők is eltűnnek majd a történelem süllyesztőjében, mert már életveszélyes mértékű az a korrupció, amit művelnek.

Nem csak az ellopott 100 milliárdokról van itt szó.

Ha elmaradnak a társadalmi befektetések hozamai, ha úgy költjük el a közpénzeket, hogy nincsen a sógornőipar felé semmilyen elvárás társadalmi hasznosságok tekintetében, akkor itt már évi 3-4000 milliárd Ft-ról beszélünk, amit ez a kis ország megroggyant gazdasága egyszerűen nem bír ki.

Ezért érdekes húzás az emberek részéről, főként a sajtómunkások részéről, hogy miért akarják folytatni a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia országlását?

3 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr861862602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása