Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Kikekesztőország kirekesztőkampánya

2010.03.21. 16:31 :: Saman

 

Volt egyszer hol nem volt, hetedhét országon is túl, a zóperenciás tengeren is  és a web 2.0 adóceánon is túl, még abban az időben, amikor a Szíriusz csillagképből érkező őseink tanították az Atlantiszi maygarokat bűvös kockát forgatni, volt egyszer egy választási kampány.
 
Ebben az országban a társadalmi párbeszéd arról szólt, hogy ki miért nem akar szóba állni azokkal akik arról beszéltek, hogy miért nem állnak szóba vele.
 
Ennek az országnak már három királlyal ezelőttre visszamenőleg csak olyan uralkodói voltak, akik véres megtorlással kezdték uralkodásukat, ezért kialakult a népben egy képesség arra, hogy ne firtassa az uralkodói ház szennyesét.
 
Kikiáltották a köztársaságot, de a pártok hamar rájöttek arra, hogy ez a kultúra kényelmes politikai konstelláció is lehet, mert bármilyen gaztetteket visznek is véghez, soha senki nem fogja felhánytorgatni nekik.
 
Amikor a választók kegyeiért kezdtek el versengeni, akkor egyre kevesebb szó esett arról, hogy mit kellene csinálni a köz dolgaival.
Egyre inkább arról szóltak a beszédek, hogy miért nem szabad odafigyelni a másik gyalázatos rablóbanda beszédeire.
Négyféleképpen érveltek amellett, hogy miért nem szabad a más pártok beszédére odafigyelni.
A két legnagyobb párt nagyjából 10 évet szánt arra, hogy elhitesse a másik pártról, hogy ők a véres kommunista uralkodó és a véres fasiszta uralkodó egyenes ági leszármazottjai.
Naphosszat kommunistázták és fasisztázták egymást szorgalmasan, nem is foglalkoztak  gazdasági vagy társadalompolitikai kérdésekkel, mintha csak és kizárólag ebből állna a közélet.
 
Később jött egy skin head csoport, aki Magozott Cseresznye koncertekkel egybekötött "Fegyverebeeee! Fegyverbeeee!" toborzásokat tartott a jelentős nemzeti kődobáló versenyek előtt. Mások szerint ezeket a napokat történelmi emlékek előtti tiszteletadásra találták ki, de végül is arra is jók, hogy a kedvenc "Gyurcsány takarodj!" - politikai beszédünket megtartsuk a politikusoknak.
 
El is kezdődött az igazi ellenállás, elfoglalták a TV székház büféjét, felgyújtották Balló György autóját, 12 politikusnak felgyújtották a lábtörlőjét, néha egy-egy lakossági fórumon összeverekedtek a cigányokkal, Balló Györgynét pedig megválasztották EU parlamenti képviselőnek.
 
A skinhead párt szerint a pártokat be kell csukni börtönbe minimum 20 évre. Ezzel a választási programmal akkora támogatottságra tett szert, hogy először a történelemben bekerült a parlamentbe kívülről. Szükségtelen más pártokkal különösen a rablópártokkal bármiféle párbeszédet folytatni, mert ezek soha sem mondtak igazat.
 
Az előző rendszer hívei körében is népszerű volt az a fajta választási program, hogy szükségtrelen a többi szereplővel párbeszédet folytatni, ugyan is ők nem demokraták. Ehhez gyorsan hozzátették, hogy ők most már demokratának tartják azt akit eddig nem tartottak demokratának, de most már van  másik akit nagyon nem tartanak demokratának, ezért vált demokratává az, aki eddig nem volt demokrata. Szerették volna fenntartani azt a modellt, ami szerint minden állami pénzt pártlisták alapján osztanak el szépen csendben, ahogy tették ezt 12 éve mindenhol. Kormányon, önkormányzatokban, quvázi civil szervezetekben.
 
Az előző előtti király nélküli királyság hívei nem akartak szóba állós színben feltűnni, mert ők voltak a leg sikeresebbek a "nem állunk szóba senkivel" versenyben, és úgy tűnt, hogy ez nagyon tetszik az individualistáknak. Mindenki beleszeretett ebbe a karakán kiállásba!
Ez az! Ez kell nekünk! Tökös legény ez a főnemállunkszóbasenkivel Elnökúr!
 
Ki is találta az Elnök, hogy most azzal nyeri meg a választásokat, hogy nem mondja meg a programját!
 
Hát lássatok csodát!
 
A "nem mondom meg" program annyira tetszett az embereknek, hogy az igazi polgári polgárok meditációt rendeztek a polgári város és polgári faluszéleken polgári, és reggel 8.10 kor mindannyian azt zengedezték egy titkos belső mantrában, hogy polgári csináljon olyan új polgári törvényt, ami már kifejezetten betiltja a polgári gondolkodást és a polgári  közügyekről való polgári beszédet.
 
Immár két témája volt a választási kampánynak. Az egyik az, hogy miért nem szabad szóba állni idegenekkel, a másik pedig az, hogy 2/3-os üres mandátum tartalmát felolvasva hogyan nem fogják vagy hogyan fogják betiltani a gondolkodást és a közbeszédet.
 
Csak egy párt volt, aki azzal indult, hogy ő szóba állna mindenkivel. De ővele nem állt szóba senki.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr161856942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása