Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Pista! Kibővült a TERRRRORISTAlista!

2010.03.18. 14:31 :: Saman

Az eredetileg alapvetően apolitikus jó magyar köznép agyát szépen átsúvickolták az utóbbi időben, hypo, gyökérkefe, súrolószer...

Intenzív politikai szocializációs felépítmény az a sajátos világlátás, ahol a kommunikációs problémáinkat, az együttműködési hajlandóságunk hiányának következményeit különböző bűnbakintézményekre próbáljuk meg rákenni.

Az én blogom is alapvetően arról szól, hogy a politikusok "krémje" követ el alapvető hibát az állampolgári önszerveződések világának megterhelésével, hiszen a kultúrakutatásokból és a közösségfejlesztési - gazdaságfejlesztési gyakorlatból tudjuk, hogy eleve nehéz a mi kulturális hátterünk ellenállásaival megküzdeni, sikereket felmutatni.

Tőlem aztán hideget meleget megkapnak a politikai elit tagjai, eposzi jelzőként a "civilgyilkos zsákmányszerző" jelző jár a politikusok felemlegetése mellé.

A minap beszámoltam arról, hogy a politikai paletta teljes skálája osztja már ezeket a nézeteket, nekem megdöbbentő volt, hogy az űberkonzervatív Lezsák Sándornak sikerült a leg cirádásabb eposzi jelzőt odabiggyeszteni a politikusterrorista politikusokhoz.

Az intézményességtagadó jelenség leírásához nem is nagyon szoktam elővenni az ártó politikusok ide vonatkozó rémtetteit, inkább hétköznapi élethelyzetekben írom le, hogy mi ez. Orvosi vagy rendőri korrupció, vagy a döntés előkészítési helyzetek kitűnő állatorvosi lovak.

Pörzse Sándort idézi egy cikk, ahol a hagyományos cigánybűnözés képeinek felemlegetése mellé az intézményességek közül kiemel három aktort.

"Ahogy van rendőrbűnözés, politikusbűnözés, van médiabűnözés is."

Az orvosterroristák, a rendőrbűnözők, a politikus bűnözők mellé megjelent a kampányban a média, mint bűnbak!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr511849722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása